
Balkonunuzu Yağmurlu Havalarda Koruyun
Yağmurlu günlerde balkonu nasıl koruyabilirsiniz? Bu sorunun yanıtlarına ulaşabileceğiniz bu içerik, sizin için hazırlandı!

Yağmurlu havalarda balkonu ve balkondaki mobilyaları korumak, oluşacak hasarı önleyebilir. Mobilyaların daha uzun süre kullanılması, balkon malzemelerinin korunması için yağmurlu günlere karşı tedbirli olmak önemlidir. Peki, balkonları yağmurlu havalarda nasıl korumak gerekir? Bu sorunun yanıtını arıyorsanız, Bellona yanınızda!
Bellona editör ekibi olarak hazırladığımız bu faydalı içeriğimiz, size balkon ve balkon mobilyası bakımı konusunda öncülük edecek. Balkonu, yağmurlu havalarda nasıl korumanız gerektiğine dair bilgileri aktardığımız bu içerik, yağmurlu günlerde kurtarıcınız olacak. Balkonu ve kullandığınız eşyaları yağmurun etkisinden korumak istiyorsanız, içeriğimizi keşfedebilirsiniz!
Balkonu Yağmurlu Havadan Korumanın 12 Pratik Yöntemi
- Cam balkon sistemini uygulayın.
- Şeffaf balkon panellerinden faydalanın.
- Sürgülü panellerden yaptırın.
- Mekanizmalı tentelerden yararlanın.
- Su geçirmez stor perdeleri kullanın.
- Polikarbon çatıları uygulayın.
- Fermuarlı kış bahçesi düzeni oluşturun.
- Açık balkonlarda mobilyaları içeri doğru yerleştirin.
- Mobilya koruma örtüsünü kullanmaya başlayın.
- Su tahliye sistemi oluşturun.
- Suya dayanıklı mobilya kullanmaya önem verin.
- Yağmurlu günlerde minderli mobilyaları iç mekana taşıyın.
1) Cam Balkon Sistemini Uygulayın
Yağmurlu havalarda, balkonu tozdan ve yağmur suyundan korumanın en etkili yolu, cam balkon sisteminden faydalanmaktır. Bu sistemler sayesinde, yağmur suyu içeri girmez ve balkon içindeki eşyalarınız korunur. Cam balkon sistemi, balkonun genişliğine uygun ölçüde, profesyonel hizmet alarak yapılır. Genellikle ev sahipleri, uzun vadede avantajlarını görmek için eve uygulatır.
Cam balkon sistemi sayesinde, pencereleri kapattığınız saatlerde balkon temiz kalır. Toz, yağmur suyu, dolu yağışı gibi durumlardan korunmak için pratik ve uzun ömürlüdür.
Salıncak / Bahçe Salıncağı: Bahçenizde huzur dolu anlar yaşamak için şık ve konforlu bahçe salıncakları burada! Göz atınız.
2) Şeffaf Balkon Panellerinden Faydalanın
Şeffaf balkon panelleri, balkonun çevresini kapatmak için pratik yöntemlerden biridir ve yağmurlu havalara karşı koruma sağlar. Şeffaf PVC ya da polikarbon malzemelerden üretilen paneller sayesinde, balkona suyun girişi önlenir. Böylece eşyalar ve balkon yağmurlu havalardan korunabilir.
Bu sistem, balkonun ışık almasına engel olmaz. Sadece yağmurlu havalarda, yağmur suyunun balkon içine ve eşyalara temasını önler. Kalın, dayanıklı şeffaf panellere düşen yağmur suyu, kayarak dış mekana doğru düşer. Bu panelleri, rulo yaparak, açık havalarda katlayıp saklayabilirsiniz.
3) Sürgülü Panellerden Yaptırın
Dar balkonlarda alanı en verimli şekilde kullanmak için, tercih edilen sürgülü paneller, yağmurdan korunmak için pratik bir seçenek oluyor. Mobilyaların ve balkondaki diğer malzemelerin zarar görmesini önlemek adına tercih edilebilir.
Sürgülü paneller, birçok malzemeden üretilir ve kullanıcının ihtiyacına, alanın genişliğine uygun şekilde tasarlanır. Yağmur anında sürgülü paneller açılarak balkon, yağmura karşı korunabilir.
4) Mekanizmalı Tentelerden Yararlanın
Motorlu ya da manuel çeşitleri bulunan mekanizmalı tenteler, yağmurlu havalarda balkonu korumanın bir diğer avantajlı yöntemidir. Tenteler sayesinde, yağmura karşı balkon korunabilir. Tenteler, istenilen genişlikte açılır ve balkondaki mobilyalar sudan etkilenmez.
Balkonda minderli bahçe koltukları kullanıyorsanız, tenteler sayesinde bu mobilyaları ıslanmasını önleyebilirsiniz. Tentelerin renk ve desen seçeneği olduğundan, yaşadığınız bölgenin iklim şartlarına uygun model seçebilir. Güneş ışığından ve yağmur suyundan daha az etkilenebilirsiniz.
5) Su Geçirmez Stor Perdeleri Kullanın
Balkonu yağmurlu havalarda korumak için tercih edebileceğiniz bir diğer etkili yöntem ise, su geçirmez stor perde kullanmaktır. Su geçirmez stor perdeler sayesinde, balkonu yağmur suyundan kolayca koruyabilirsiniz.
Balkon sınırlarına göre tasarlanan su geçirmez perdeler, güneş ışığını da filtreleyerek daha konforlu bir oturma alanı elde etmenize yardımcı olur. Küçük ve dar bir balkonda koruma sağlamak için tercih edebilir, daha büyük alanlar için rüzgara karşı yüksek koruma sağlayan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
6) Polikarbon Çatıları Uygulayın
Polikarbon çatı sistemi, üstü açık balkonlar için önerilen bir koruma yöntemidir. Bu çatılar, yağmura karşı dayanıklı malzemelerden tasarlanır. Balkonda kullanılan bu çatılar, şeffaflığıyla ışığı içeri alırken yağmur suyunun dışarı dökülmesini sağlar.
Bahçeli evlerde, müstakil evlerde, açık teras ve kış bahçelerinde yağmurlu havalara karşı koruma sağlamak için tercih edilir. Balkonda kullandığınız mini takımlar gibi mobilyaların zarar görmemesi için tercih edebilirsiniz.
7) Fermuarlı Kış Bahçesi Düzeni Oluşturun
Kış bahçesi mantığında, balkon çevresini fermuarlı, şeffaf branda sistemleri ile kapatabilirsiniz. Bu sistem sayesinde, yağmurlu dönemlerde balkonu koruyabilirsiniz. Balkonu açık şekilde kullanmayı daha çok seviyorsanız, fermuarlı sistem tam size ve balkonunuza göre olabilir.
Fermuarlı kapatma yöntemini kullanmak, yaz - kış esnek kullanım imkanı sunmaktadır. Yağmurun şiddetli olduğu günlerde daha uzun süre kullanabilir, balkondaki bitki ve mobilyalarınızı sudan koruyabilirsiniz.
8) Açık Balkonlarda Mobilyaları İçeri Doğru Yerleştirin
Balkonu, yağmurdan ve şiddetli rüzgardan korumak için herhangi bir desteğiniz yoksa, mobilyalarınızı duvara en yakın konuma çekebilirsiniz. Balkonun iç kısmına doğru alacağınız bitki ve mobilyalar, yağmurdan daha az etkilenebilir.
Bu yöntemi denerken, yağmurun yağış yönünü görmelisiniz. Yağmur yönüne göre mobilyaları içe doğru çektiğinizde, eşyalarınıza yağmur suyunun temas etme riski azalır. Böylece balkonu ve mobilyalarınızı koruyabilirsiniz. Küçük ve taşıyabileceğiniz parçaları, ev içine almayı da ihmal etmemelisiniz.
9) Mobilya Koruma Örtüsünü Kullanmaya Başlayın
Balkonda yağmura karşı koruma yöntemi uygulamanın en ekonomik ve pratik yolu, koruma örtüsü kullanmak olabilir. Mobilya koruma örtüleri kullanarak eşyalarınızın üzerini kapatabilirsiniz. Böylece eşyalarınız yağmurdan çok etkilenmez ve su geçirmez.
Mobilya koruma örtüsünün su geçirmez olmasına, mobilyaların genişliğine uygun büyüklükte olmasına dikkat edebilirsiniz. Bu şekilde, eşyalarınızı ve balkon zeminini sudan korumuş olursunuz.
10) Su Tahliye Sistemi Oluşturun
Yağmurlu günlerin çok fazla yaşandığını bir bölgede yaşıyorsanız, balkonda su tahliye sistemlerinin güçlü olmasına dikkat etmelisiniz. Balkon içine düşen yağmur suyunun, tahliye borularından dışarı atılmasını sağlamalısınız.
Balkonda, hafif bir eğim ve etkili bir gider sistemi varsa, yağmur suyu balkon içine girmez ve gider borularında kolayca atılabilir. Bu yöntem ise bitkilerinizi, eşyalarınızı ve balkondaki diğer malzemelerinizi yağmurdan korumaya yardım eder.
11) Suya Dayanıklı Mobilya Kullanmaya Önem Verin
Balkonda zaman geçirmeyi seviyorsanız, balkon mobilyalarının uzun ömürlü olmasına dikkat etmelisiniz. Su dayanıklı malzemelerden üretilen, suyu kolayca atabilen, anında kuruma sağlayan ve oksitlenmeye dirençli parçaları bulunan balkon eşyalarını kullanmalısınız. Bu özellikleri taşıyan seçimler yaparak, yağmurlu havalarda yaşayacağınız stresi en aza indirmiş olursunuz.
Teak, alüminyum, plastik rattan gibi malzemeleri bulunan bahçe masa takımları gibi ürünleri seçmeye çalışabilirsiniz. Yağmurlu havalara karşı balkonu korumak için, mobilya seçiminde hassas olabilirsiniz. Bellona bahçe ürünleri, size bu süreçte uzun ömürlü mobilyaları sunmaktadır.
12) Yağmurlu Günlerde Minderli Mobilyaları İç Mekana Taşıyın
Balkonları yağmurlu havalarda korumak için alacağınız önlemler, bazen minderli ürünleri korumaya yetmeyebilir. Minderlerin sudan zarar görmemesi için, yağmurun başladığı anda içeri alınması gerekir. Gün içinde yağmur yağma olasılığı yüksekse, balkonda kumaşlı ve minderli ürünleri bırakmamaya dikkat edebilirsiniz. Örneğin balkonda bahçe salıncağı kullanıyorsanız, büyük minderleri balkondan evin içine alabilirsiniz.
Minderli oturma mobilyalarının ıslanmasını önlemek için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Balkonunuz genişse, balkon içinde su geçirmez sandıklar kullanarak bu minderleri sandık içinde saklayabilir, ihtiyaç anında hemen çıkarıp balkon düzenini yeniden oluşturabilirsiniz.
- Yapay Zeka Dekorasyon Araçları Nasıl Kullanılır? >
- Aile ve Gençlik Fonu Nedir? Kimler Başvurabilir? (2025 Rehberi) >
- Yeni Evlenecek Çiftler İçin Hesaplı Ev Kurma Tüyoları >
- Uzun Dönemli Tatile Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler >
- Evinde Bohem Bir Hava Yakalamak İsteyenler İçin 7 Bellona Ürünü >
- Stor Perde Nasıl Takılır? >
- Ton Sür Ton Nedir? Evinizi Ton Sür Ton Akımına Göre Şekillendirin >
- Salon Dekorasyonu Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar >
- Pocket Yay Nedir? Diğer Yay Sistemlerinden Farkı Nedir? >
- Özel Davetlere Hazırlık: 5 Adımda Lüks Sofra Kurun >