Yatak ve Baza Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Uyku Kalitenizi Artırın

Baza ve yatak seçimi konusunda profesyonel yardım almak için Bellona’nın önerilerini dikkate alabilirsiniz. Bu içeriğimiz, yatak ve baza alışverişinizi kolaylaştıracak!

Bellona Mobilya 08-12-2023 08:51:01
Yatak ve Baza Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Uyku Kalitenizi Artırın

Yatak ve Baza Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Uyku Kalitenizi Arttırın

Yatak ve bazayı takım halinde satın alırken, alışverişinizi yönlendiren doğru bilgilere sahip olmalısınız. Doğru yatak ve bazayı almanıza yardımcı olacak püf noktalarını, uyku kalitesine önem veren Bellona ile öğrenebilirsiniz. Bu içeriğimizi okuyarak yatak ve baza alışverişinde bilinçli seçimler yapabilirsiniz. 

Yatak odanızda konforlu ve kaliteli bir değişim yapmak istediğinizde, yatak ile bazayı çok iyi kriterlere sahip olan modeller arasından seçmelisiniz. İyi bir yatak ve baza seçimi sayesinde, uyku kaliteniz artar, daha sağlıklı uyuyabilirsiniz. Genç odasında, yetişkin yatak odasında baza ve yatak kullanmadan önce alışveriş tüyolarımızı dikkate alırsanız, en doğru ürünleri seçebilirsiniz. Bunun için Bellona yatak ve baza modellerini inceleyip beklentilerinize hitap eden ürünleri satın alabilirsiniz!

Baza seçimi

Yatak ve Baza Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Kriter

1) Yatak ve Baza Uyumu

Yatak ve bazayı ayrı şekilde satın alarak takım yapmak istiyorsanız, ürünlerin uyumlu görünmesine dikkat etmelisiniz. Yatağın ve bazanın kurulumdan sonra ölçü açısından birbirini tamamlaması gerekir. Yatağın sabit kalmasını sağlayacak baza korumalarının bulunması önemlidir. Yatak ve baza, tasarım özellikleri bakımından takım görünmelidir.

Yatak ve baza uyumuna dikkat ederek alışveriş yaparsanız, yatak odasında kurulum sağlandıktan sonra daha şık göründüğünü fark edebilirsiniz. Ayrıca diğer mobilyalarınızı da tamamlaması için bu iki eşyayı dilerseniz takım halinde satın alabilirsiniz.

yatak ve baza uyumu

2) Ödeme Kolaylığı ve Bütçe

Tek kişilik ya da çift kişilik yatak ve baza alacaksanız, ödeme koşullarını önceden hesaplamalısınız. Bütçe açısından sizi yormayan ürünleri satın alarak diğer masraflarınızı da kolay şekilde ödeyebilirsiniz. Bütçe dostu yatak ve baza modellerini Bellona’da kolay ödeme seçenekleri ile satın alabilirsiniz.

Yatak ve bazanın boyutuna göre, yatağın iç ve dış malzemesine göre fiyat farkı hissedilir. Bu nedenle, yatak odasında kullanmak istediğiniz ürünlerin en güncel fiyatına göre ödeme planını oluşturmanız önerilir.

uygun fiyatlı yatak

3) Yatak ve Baza Malzemesi

Yatak ve baza üretiminde birçok malzeme kullanılır. Ahşap, mdf, metal gibi malzemeler bu ürünlerin temel malzemesi olabilir. Yatak modellerinde ise iç dolgu malzemesi değişkenlik gösterir. Bu malzemelerin ne olduğuna ve ürünlerde nasıl kullanıldığına dikkat ederek yatak baza seçimi yapabilirsiniz. Bambu kumaş, pamuk, lateks, yün ve kuş tüyü malzemeli yataklar ile aradığınız konforu yakalayabilirsiniz!

Dayanıklı ve kaliteli yatak - baza takımı almak isterseniz, Bellona’nın en seçkin ürünlerine göz atabilirsiniz. Gençlerin ve yetişkinlerin odasını tamamlayan yatak ile baza modellerini en cazip rakamlarla Bellona’da görebilirsiniz. 

yatak malzemesi

4) Baza Tasarımı

Baza tasarımı, alışverişinizi şekillendiren kriterlerden biridir. Bazanın ayaklı olması, zemine sıfır şekilde tasarlanması, bazanın dış kaplamasında kullanılan kumaş ve işlemeler, tasarım özelliklerindendir. Bazanın raylı çekmeceye ya da baza amortisörüne sahip olması da seçiminizi etkiler. Rahat kullanımı olan modelleri tercih edebilirsiniz.

Türkiye’de üretilen bazaların hemen hemen hepsi amortisör sistemle üretilmektedir. Bu özelliğe sahip olan bazalar, çekme kolunu yukarı kaldırdığınızda düzenek sayesinde yukarı doğru açılır. Açılan alanda depolama bölümleri yer alır. Baza ve yatak alışverişinde, bazanın tasarımına dikkat etmeniz, sizin için uzun vadede avantajdır.

Baza tasarımı

5) Yatağın Konforu

Yatağın konforu, uyku ve dinlenme anında oldukça önemlidir. Bellona, ürünlerinde yatak ve uyku konforuna önem verir. Bunun için Bellona Yatak Seçim Robotu geliştirilmiştir. Bu robotu kullanarak kendiniz için en iyi yatağı nasıl seçeceğinizi öğrenebilirsiniz. Konforlu yatağın ortopedik özelliklere sahip olmasına ve sağlıklı malzemelerden üretilmesine dikkat etmelisiniz.

Baza ile beraber kullanacağınız yatak, konforluysa sabah dinlenmiş uyanabilirsiniz. Eskiyen yataklarınızı değiştirmek için ortopedik özelliklere sahip olan yatakları seçmeniz tavsiye edilir. Yatağın iç dolgu malzemesi de uyku kalitesi için etkilidir. Terlemeyi önleyen yatakları seçerek her mevsim daha rahat uyuyabilirsiniz. Vücut şeklinize göre şekillenen yataklar sayesinde, vücudunuzdaki baskıyı azaltarak konforla dinlenebilirsiniz.

konforlu yatak

6) Odaya Uygunluk

Yatak ve baza seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik de ürünlerin odaya uyum sağlamasıdır. Yatağın ölçüsü, yatağın bulunacağı alana uymalıdır. Baza ve yatak odada konumlandıktan sonra, rahat hareket alanı sağlanmalıdır. Özellikle de yatağa geçiş ve yataktan kalkma durumunda ayakların rahat hareket etmesine dikkat edilmelidir.

Tek kişilik ya da çift kişilik yatak ile baza seçiminde, oda içindeki boş alanlar verimli şekilde korunmalıdır. Makyaj masası ya da ders çalışma masası arasında uygun boşluk kalmalıdır. Odada ferahlık hissedilmelidir. 

odaya uygun yatak

7) Başlık Kullanımı

Yatak ve baza alışverişinde, alışveriş listenize başlık da ekleyebilirsiniz. Yatak başlığı ile uyumlu şekilde kullanılan ürünleri seçerseniz oda içinde güvenli ve şık bir düzen sağlayabilirsiniz. Çünkü yatak başlığı, bazanın daha iyi görünmesine yardımcı olan bir üründür. Başlığın, baza malzemesine estetik açıdan uyum sağlaması da kullanım açısından önemlidir.

Yatak başlığı kullanımına ara vermek istediğinizde, bazadan ayrılabilme özelliği olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Özellikle de soğuk mevsimlerde, yatak başlığı kullanmak isterseniz bazaya sabitleyebileceğiniz bir sistemin olması avantajdır. Baza ve yatak alırken, ilave olarak başlıkla kullanım imkanı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

yatak başlığı kullanımı

Sık Sorulan Sorular

Baza ve Yatağın Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Baza ve yatakların ölçüsü standartlara göre belirlenir. Tek kişilik, çift kişilik ve maksi boy yataklar üretilmektedir. Bu ürünlerin ölçüleri, yatak ve bazanın uyumlu olacağı şekilde tasarlanır. Evinizde yatak varsa ve yatağa uyumlu baza arıyorsanız, size standart ölçüleri bu başlık altında ifade edebiliriz. Eskiyen yatağınızı, mevcut bazaya uydurmak için bu ölçülerden faydalanabilirsiniz.

  • Tek kişilik yatak, genellikle 90 cm genişliğinde ve 190 cm uzunluğa sahiptir.
  • İkiz yatak modelleri ortalama 99 cm genişliğinde ve 190 cm uzunluğa sahiptir.
  • Çift kişilik yatak ölçüleri ise 135 cm genişliğinde ve 190 cm civarındadır.
  • Kraliçe yatak adıyla bilinen geniş yatakların ölçüsü 150 cm genişliğinde ve 200 cm civarındadır.
  • En geniş yatak olan kral yatak modelleri ise 180 cm genişliğinde ve 200 cm uzunluğa sahiptir. 

Baza Yataktan Büyük Olursa Ne Olur?

Baza ile yatağın ebat açısından uyumlu olması önemlidir. Eğer baza, yataktan büyük ölçüye sahipse birkaç önemli sorun yaşayabilirsiniz.

  • Öncelikle, baza yataktan büyükse estetik açıdan iyi görünmeyen bir yatak kullanmış olursunuz.
  • Baza içinde yatağın kayması çok sık yaşanır.
  • Yatağın şeklinin sabit kalmaması size estetik açıdan stresli anlar yaşatabilir.
  • Yatak sürekli baza içinde ve üzerinde kayacağı için yapısını kısa sürede bozabilir.
  • Uyku anında konfor kaybedilir.
  • Sıkıştırılmamış bir yatağı, büyük bazada kullanırsanız uyku sırasında kayma ve düşme riski yaşayabilirsiniz.
  • Çarşaf gibi tekstil ürünlerini, dilediğiniz rahatlıkta kullanamayabilirsiniz.
  • Bu sorunları yaşamamak adına baza ve yatağın ölçülerinin birbirini tamamlamasına önem vermelisiniz.

Hangi Yatak Daha Sağlıklıdır?

Bazaya uyum sağlayacak yatağı seçerken, sağlıklı içeriklere sahip olan ürünleri tercih etmelisiniz. Bu süreçte, organik malzemelerin yer aldığı yatakları öne çıkarabilirsiniz. At kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeleri içeren yataklar uyku kalitesini destekler. Bu malzemeler uzun ömürlü kullanım sunar ve uyku anında vücudun nefes almasına yardım eder. 

yatak ve baza hakkında sık sorulan sorular

İlginizi Çekebilir:

Yatak Odasını Dönüştürme: Modern Yatak Odası Takımları 

Kaliteli Uyku İçin Ortopedik Yatak Kullanımı ve Avantajları

Yatak Odanızı Sonbahara Göre Düzenleme: Sıcak Battaniyeler, Yatak Örtüleri ve Dekoratif Yastıklarla Odanızı Renklendirin!

Yatak Odasında Renklerin Psikolojik Etkileri: Hangi Renkleri Seçmeli?

Kaz Tüyü Yastık: Uykuda Konfor ve Sağlık Bir Arada!

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.