Kendinize Uygun Doğru Yatak Seçimini Nasıl Yaparsınız?

Kendinize uygun yatak seçimini nasıl yapabilirsiniz? En uygun ve en rahat yatak arayışındaysanız doğru adrestesiniz!

Bellona Mobilya 21-12-2023 16:50:55
Kendinize Uygun Doğru Yatak Seçimini Nasıl Yaparsınız?

Kendinize Uygun Doğru Yatak Seçimini Nasıl Yaparsınız?

Tüm günün yorgunluğunu atmak ve ertesi güne enerjik bir başlangıç yapmak için en önemli ihtiyacımız sağlıklı bir uyku deneyimidir. Deliksiz bir uyku deneyimi ile ertesi güne uykumuzu almış bir şekilde dinç bir başlangıç yapabiliriz. Bunun için en kritik nokta ise doğru yatak seçimi yapabilmektir.

Tarza ve deneyimlere göre herkesin yatak tercihi farklı olabilir. Kimileri sert yatakları severken kimileri yumuşak dokulu ve vücudun şeklini alan yatakları sevmektedir. Önemli olan herkesin kişisel sağlığı için en uygun yatak seçimini yapması ve konforlu bir uyku deneyimi yaşamasıdır. 

Peki birçok marka ve model arasından en kaliteli yatak seçimi yapmak için nelere dikkat etmeliyiz? Birçok seçeneğin olması kafanızda bu ve benzeri soruların oluşmasına sebep olabilir. Seçimlerinizde sizlere ilham olabilecek ve karar vermenizi kolaylaştırabilecek etmenleri bir araya getirdik. Gelin birlikte “yatak nasıl seçilir” sorusunun cevaplarını keşfedelim.

En Kaliteli Yatak Seçimi Yapmak

İyi Bir Yatakta Olması Gereken Özellikler

En rahat yatak seçiminin uyku kalitesinde ne kadar etkili olduğundan bahsettik. Bu noktada ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek en doğru yatakta incelemeniz gereken özellikleri derledik. İyi bir yatakta olması gereken özellikler neler, birlikte incelemeye başlayalım.

1) Yataklar Ne Çok Sert Ne de Çok Yumuşak Olmalıdır

Herkesin zevkine göre farklı sertlikte yatakları tercih ettiğinden bahsetmiştik. Bu tercihlerde zevklerinizi ön planda tutsanız bile aşırı sertlik ya da yumuşaklık durumlarından kaçınmalısınız. İdeal yatak seçiminde yatağın sertliğinin dengesini sağlayarak sırt ve boyun sağlığınızı destekleyebilir, deliksiz bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

Çok sert yataklar sabah yorgun ve ağrılı uyanmanıza sebep olabilir. Tam aksi durumda ise çok yumuşak yataklar vücudunuzdaki desteklenmesi gereken bölgeleri desteklemeyerek vücut yapınızın bozulmasına sebep olabilir. Bu sebeple Doğru sertlikteki yatakları tercih etmeli, bu konuda uzmanların önerilerini almalısınız.

Kaliteli Yatak Seçimi Yapmak

2) Yataklar Vücut Ölçünüze Uygun Olmalıdır

Tek kişilik ya da çift kişilik yataklar için standart ölçüler bulunmaktadır. İhtiyacınıza göre standart ölçüdeki yatakları tercih edebilirsiniz. Ancak bu noktada doğru tercihi yapabilmek önemlidir. 

Tek kişi kalmak için bir yatak arayışındaysanız yatak seçiminde boyunuzu göz önünde bulundurarak 90x190 cm ya da 100x200 cm olan standart yatakları tercih edebilirsiniz. Daha rahat bir uyku deneyimi için çift kişilik yatakları da kullanabilirsiniz. 

160x190 cm ya da 180x200 cm çift kişilik standart yatak ölçüleridir. İhtiyacınıza ve odanızın büyüklüğüne göre kendiniz için en uygun seçimi yapmalı ve konforlu bir uyku deneyiminin kriterlerini tamamlamalısınız. 

Vücut Ölçüsüne Uygun Yatak Seçimi Yapmak

3) Yataklarda Kullanılan Malzemeler Kaliteli Olmalıdır

Yatağın ölçüsü ve sertlik derecesi kadar önemli olan bir diğer etmen yatağın yapıldığı malzemedir. Malzemelerin kaliteli olması hem sağlık açısından hem de uyku deneyimi açısından önem arz etmektedir. 

Örneğin yatağın malzemesinin hava geçirebilir olması yatağın nefes alabilirliğini artırır ve doğru iklimlendirme ile kesintisiz bir uyku deneyimini mümkün kılar. Bir diğer yönden yatağın iskeletinde kullanılan malzemelerin sağlamlığı ve dayanıklılığı uyku pozisyonlarında rahatsız olmamanızı sağlarken gece uyanmanızın önüne geçer.

Yatakta Kullanılan Malzemeler

4) Alerjik Reaksiyonlara Karşı Yataklar Antibakteriyel Olmalıdır

Bu madde alerjik reaksiyon gösterenler için oldukça kritiktir. Yatakta kullanılan malzemeler zaman zaman alerjik tepkilere yol açabilir. Hapşırma, öksürme, burun tıkanıklığı ve daha farklı reaksiyonlar sebebiyle sürekli uykunuz bölünebilir. Hatta bu durum daha ileri seviyeye gelerek risk teşkil edebilir.

Bunun önüne geçmek için yatak seçimlerinizde yatağın antibakteriyel özelliklere sahip olmasına dikkat edebilirsiniz. Özellikle belirli ürünlere ve malzemelere karşı alerjiniz var ise mutlaka seçimleriniz esnasında bunu belirtmelisiniz. Günün neredeyse üçte birini geçirdiğiniz yataklar, alerjik tepki vereceğiniz malzemeleri barındırıyorsa istenmeyen sağlık problemleri yaşanabilir.

Kullanışlı Yatak Seçimi

5) Bütçenize Uygun Olmalıdır

Yatak seçiminde kriterler değişken olabilir. Bu değişkenlik yatak bütçesini de doğrudan etkiler. Yatağın ölçüsü, malzeme seçimi ve ekstra fonksiyonel özellikler bütçeyi belirleyen etmenlerdir.

Tüm kriterleri değerlendirirken yatak için ayıracağınız ortalama bütçeyi de belirlemelisiniz. Bellona’nın kaliteli ve fonksiyonel yatakları uzun süre kullanım ömrü sunmasıyla bütçe dostu yatak modellerini bünyesinde barındırır. Bütçenize uygun olacak şekilde yapacağınız tek bir yatak alışverişi ile uzun süreli kesintisiz uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kaliteli bir yatakta olması gereken temel kriterler yukarıdaki gibidir. Kaliteli yatak seçimi için artık incelemeniz gereken özelliklerin bir kısmına hakimsiniz. Şimdi gelin bu özelliklerin haricinde odanızın durumunu göz önünde bulundurarak yatak seçiminizde dikkat etmeniz gereken kriterlere göz atalım. 

Bütçeye Uygun Yatak Seçmek

Odanın Büyüklüğüne Göre Yatak Seçimi

Yatak alırken nelere dikkat edilmeli” diyenler için dikkat edilmesi gereken 5 farklı kriteri bir araya getirdik. Bu kriterleri göz önünde bulundurmanız kaliteli yatak seçiminde doğru tercihi yapmanızı sağlayacaktır. Ancak yatak kalitesinin ve kişisel zevklerinizin haricinde seçiminizi etkileyen bir diğer nokta odanızın büyüklüğüdür. Odanın büyüklüğü yatak seçiminden ziyade baza seçiminizi etkileyecekmiş gibi düşünebilirsiniz. Ancak olaya şu açıdan bakabiliriz.

Örneğin evinizin küçük odasını misafirler için değerlendirmek isteyebilirsiniz. Fonksiyonel bir oda tasarlamak için minimalist bir düzen kurmanız gerekebilir. Bunun için odayı açılıp kapanan masa ve tek kapılı bir gardırop ile dekore edebilirsiniz. 

Yatak seçimi noktasında ise katlanabilen yatakları tercih ederek yatağın kullanılmadığı anlarda yer kaplamasının önüne geçebilirsiniz. Böylece her açıdan fonksiyonel bir oda tasarlayabilirsiniz.

Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüm Kriterler Bir Arada: Adım Adım Yatak Seçimi

Kaliteli yatağın nasıl olması ile ilgili özellikleri inceledik. Tüm kriterleri bir arada düşünerek adım adım yatak seçiminizi birlikte tasarlayalım.

  • Yatağı konumlandıracağınız odanın büyüklüğünü göz önünde bulundurun.
  • Odanın büyüklüğüne ve ihtiyaçlarınıza göre yatağın ölçüsünü belirleyin.
  • Yatağın sertlik derecesi için uzmanlardan destek alın.
  • Kaliteli ve sağlık açısından zararlı olmayan malzemeleri tercih edin.
  • Tercihlerinizde mevsim şartlarını göz önünde bulundurun.
  • Antibakteriyel yatakları önceliklendirin, alerjiniz olan malzemeleri mutlaka belirtin.
  • Ekstra fonksiyonel özellikleri olan ortopedik yatakları önceliklendirin.
  • Yatağın kullanım ömrünü göz önünde bulundurun.
  • Tüm kriterlere bağlı olarak alışverişiniz için ortalama bir bütçe belirleyin.

Tüm bu adımlar seçimlerinizde yaşadığınız zorlukları en aza indirecektir. Eğer bu kriterlere göre artık seçim yapmak istiyorsanız Bellona’nın ergonomik tasarımdaki yataklarını inceleyebilirsiniz. “Yatak tercihi nasıl olmalı” diyenlerin güvenilir adresi Bellona, eşsiz modelleri ile kesintisiz uyku deneyimi yaşamanızda en büyük yardımınız olacaktır. 

Yatak Tercihi Nasıl Olmalı?

Konforlu Bir Uyku Deneyiminde Etkili Olan Diğer Etmenler

Deliksiz uyku deneyiminde kaliteli bir yatak seçimi yapmanın önemli olduğuna değinmiştik. Ancak uyku deneyimini en konforlu seviyeye taşımak istiyorsanız sadece yatağa değil yardımcı ürünlere de odaklanmalısınız. 

Örneğin sırt ve boyun sağlığınız için en doğru yatağı seçtiniz. Bunun yanında yastık seçimini göz ardı ederseniz boyun ağrısı yaşayabilir ve zorlanabilirsiniz. Bu esnada kaliteli yatak seçiminde edindiğiniz deneyimlerin etkisi azalır. Tıpkı yatak seçiminde olduğu gibi yastık seçiminde de yastığın malzemesine, boyutuna, yüksekliğine, sertliğine dikkat etmelisiniz.

Bir diğer yönden yatakta kullanacağınız nevresim takımı da uyku kalitenizde önemli bir rol oynayacaktır. Nevresim takımı ya da çarşaf seçimlerinizde mutlaka pamuklu kumaşları önceliklendirmeli ve terlemenin önüne geçmelisiniz. Aksi durumda yapay kumaşlardan üretilen nevresimler gece boyu terlemenize ve uykunuzun bölünmesine sebep olabilir. 

Konforlu Uyku İçin Yatak Seçimi

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.