Yatak Odanızı Sonbahara Göre Düzenleme: Sıcak Battaniyeler, Yatak Örtüleri ve Dekoratif Yastıklarla Odanızı Renklendirin!

Yatak odası sonbahara uygun nasıl dekore edilir? Yatak odasında sonbahar esintileri için ihtiyacınız olan ipuçlarını derledik!

Bellona Mobilya 05-10-2023 11:16:41
Yatak Odanızı Sonbahara Göre Düzenleme: Sıcak Battaniyeler, Yatak Örtüleri ve Dekoratif Yastıklarla Odanızı Renklendirin!

Yatak Odanızı Sonbahara Göre Düzenleme: Sıcak Battaniyeler, Yatak Örtüleri ve Dekoratif Yastıklarla Odanızı Renklendirin!

Sonbahar esintilerini, yatak odası dekorasyonunda kullanmak Bellona sayesinde çok kolay! Bu yazımızda size sunduğumuz önerileri inceledikten sonra yatak odasında sonbahar düzenlemelerini, büyük bir keyifle yapabilirsiniz. Mevsimin simgelerini tekstil ürünlerinde, dekorasyonda kullanmak için birkaç parça eşya değişimine ihtiyacınız olacak. Sonbahara göre hangi objeleri nasıl kullanacağınızı öğrenmek için yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

Battaniye ve kışlık pikelerin ortaya çıkmasıyla beraber, yatak odasında sonbahar kendini gösterir. Sonbaharın baskın renkleriyle uyumlu bir dekorasyon kolayca sağlanabilir. Hem yetişkinlerin hem de gençlerin yatak odasını, daha estetik görünüme kavuşturan sonbahar dekorasyonuyla tanışmak için yazımızı şimdi okumaya başlayabilirsiniz. Burada, sonbaharın romantik ve dinlendirici etkileriyle hazırlanan dekorasyon önerilerimiz sizi bekliyor!

Sonbahar Temalı Yatak Örtüsü ve Yastık Kılıfları

Yatak Odanızı Sonbahara Göre Düzenlemek İçin 10 İpucu

1) Ekose Desenli Battaniyeler Kullanın

Sonbahar temasını yatak odasında hissetmek adına, yatak örtüsü ve yastıklarda ekose desenli tekstiller kullanabilirsiniz. Ekose desenli bir yatak örtüsü seçimi sayesinde oda içinde dikkat çeken bir dekorasyon sağlayabilirsiniz. Ekose yastık kılıfları ile beraber kullanacağınız battaniyeler, yatak odasına sonbahar havasını samimi şekilde katacaktır. 

Battaniye seçiminde sıcak renkleri taşıyan modelleri tercih edebilirsiniz. Örneğin kahverengi, krem, bordo veya turuncu tonlarında olan pamuklu, keten battaniyeler odanıza yakışabilir. Tekstil parçalarında, ekose desenli kumaşları tercih ederek yatak odası takımı mevsime göre dekore edilmiş olur.

Kahverengi Battaniye Kullanımı

2) Fon Perdede Sonbahar Renklerini Seçin

Mevsime göre fon perde değişimi yaparak yatak odasında sonbahar etkisi oluşturabilirsiniz. Bunun için öncelikle sonbahar renklerini taşıyan fon ya da kanat perdeleri asmanız gerekir. Böylece yatak odasında, sıcak bir atmosfer oluşturabilirsiniz. 

Turuncu, kahverengi, kızıl, sarı ve bordo gibi sıcak tonları yansıtan fon perdeler sayesinde odanız daha samimi görünebilir. Sonbahar dekorasyonu yaparak odanın tarzının da birkaç ay değişmesini sağlayabilirsiniz. Eğer yatak odanız minimal ve çok sade renklerle dizayn edilmişse, yaprak desenli fon perdeyi sonbahar boyunca kullanarak odak noktası haline getirebilirsiniz.

Kahverengi Fon Perde

3) Yaprak Desenli Yastık Kılıflarını Öne Çıkarın

Sonbaharın simgelerinden biri olan yaprak desenini, yatak odasında yastık kılıfı deseninde kullanarak sonbahar havasını yakalayabilirsiniz. Yastık kılıfı deseninde kuru yaprak, çiçek desenleri varsa, bu ürünleri tek renk nevresim takımı ile uyumlu şekilde kullanabilirsiniz. 

Yatak dekorasyonunu, ufak boyutlarda olan birkaç parça dekoratif kırlent ile tamamlayabilirsiniz. Turuncu, sarı, yeşil ve bej renkli yastıklarınızı, desenli kırlentler sayesinde şık bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Yaprak Desenli Yastık Kılıfı

4) Balkabağı Figürlü Mumlar Kullanın

Sonbahar temalı yatak odası dizayn etmek için balkabağı figürlü mumlar kullanmayı deneyebilirsiniz. Balkabağı, sonbaharın sembolik simgesi olarak çeşitli şekillerde kullanılabilir. Balkabağı motiflerini içeren birçok eşya, yatak odanıza sıcak bir atmosfer katacaktır. Örneğin balkabağı şeklinde üretilen turuncu dekoratif mumlar, odanızda romantik bir hava oluşmasını sağlayabilir.

Eğer yatak odanızda, yatağınıza uyumlu dekoratif raflar veya duvar rafları varsa bu alanı değerlendirebilirsiniz. Balkabağı mumlarını bu raflarda estetik şekilde sergileyebilirsiniz. Farklı boyutlardaki mumları bir araya getirip raf düzenlemesi yapmayı deneyebilirsiniz. Aynı şekilde, balkabağı mumlarını diğer dekoratif aksesuarlarla birlikte düzenleyerek hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Mum, vazo ve ufak bir ayna ile makyaj masası üzerinde sonbahar dekorasyonu elde edebilirsiniz.

Balkabağı ve Mum Aksesuarları

5) Loş Aydınlatma Sağlayın

Sonbahar dekorasyonunda sarı ve loş ışık öne çıkar. Yumuşak ve sıcak bir aydınlatma, sonbahar atmosferini yatak odasında sağlayabilir. Bunun için yatak odası dekorasyonu hazırlarken mumlar, lambalar ve sıcak ışık yayan ampuller kullanmanız önerilir. Loş bir aydınlatma sayesinde, rahat bir uyku için de pozitif ortam oluşur.

Yatak odasında yapacağınız mevsimsel dekorasyon değişikliğinde, sonbahar renklerini kullanacağınız için bu renkleri en iyi loş aydınlatma ile yansıtabilirsiniz. Avize ve apliklerde hasır malzeme kullanabilirsiniz. Sarı ışık yayan ürünleri tercih ederek yatak odası içinde mevsimin sakinliğini hissedebilirsiniz. Dilerseniz aydınlatma aksesuarlarını, yatak başlığı üzerinde sağda ve solda kalacak şekilde konumlandırabilirsiniz.

Evde Loş Aydınlatma

6) Zemin Dekorasyonu İçin Post Halı Tercih Edin

Post halıların yatak odasında kullanımı, doğal ve sıcak his verir. Sonbaharın rahatlatıcı atmosferini yatak odasında zemin dekorasyonunda yansıtabilir. Post halıları sonbahar temalı bir yatak odasında kullanmak için sıcak tonların tercih edilmesi önerilir.

Şayet odanızda çok fazla eşya varsa, yatak ile makyaj masası arasında kalan zemine ideal ölçüde yumuşak post halı serebilirsiniz. Halının şekli, alanın açıklığına göre değişebilir. Genellikle krem ve kahve tonlarındaki post halı kullanımı önerilir. Bu halılar, yatarken ve uyandığınızda ayaklarınızda rahatlık hissi vereceğinden, ruhen rahatlamanızı da sağlar.

Post Halı Kullanımı

7) Amber Cam Objelerle Komodini Süsleyin

Modası hiç geçmeyen amber cam objeler, doğal ışığı yansıtan ve sonbaharın sıcak, huzurlu atmosferini yansıtan güzel bir seçim olabilir. Amber cam şamdanları şifonyer üzerinde kullanarak oda içinde şık bir görünüm sağlayabilirsiniz. Mumlarla birlikte kullanıldığında, odada sıcak bir ışık yayar. Böylece sonbahar temasını iyi şekilde tamamlar.

Küçük amber cam süs eşyaları kullanmayı deneyebilirsiniz. Komodin üzerinde dekorasyon yaparken dekoratif bir vurgu oluşturabilir. Amber cam kelebekleri, yatak odası duvarına güvenli şekilde sabitleyebilirsiniz. Böylece komodin üzerindeki duvarı doldurabilirsiniz. 

Yapraklar veya kuş figürleri gibi amber cam malzemeli objeler seçebilirsiniz. Bu seçim sayesinde, yatak odasında hoş bir detay yakalamış olursunuz. Kullandığınız diğer unsurlarla beraber sonbahar temasını sağlayacaktır.

Amber Cam Obje

8) Krem ve Bej Tül Perde Asın

Sonbaharda krem veya bej tül perdeler asma fikri, yatak odasına sıcaklık kazandırır. Aynı şekilde zarafet katar ve odanın daha şık görünmesini sağlar. Krem veya bej rengini taşıyan tül perdeler, doğal ışığın yatak odasına yumuşak bir şekilde süzülmesini kolaylaştırır. 

Krem veya bej tonlarının hakim olduğu perdeler, ahşap yatak odası takımlarının daha estetik görünmesine yardım eder. Odanın sakinleştirici etkisini güçlendirir. Rustik ve sonbahar temalı yatak odasında, mükemmel uyum sağlayabilir. Ahşap mobilyaların yer aldığı, doğal dokulu kumaşların kullanıldığı odalar için önerilir. 

Krem ve Bej Rengi Tül Perde

9) Toprak ve Seramik Vazoda Çiçek Bulundurun

Sonbaharı simgeleyen kuru çiçekler, yatak odasında bulunabilir. Çiçeklerin kuru olması, oda dekorasyonuna romantik hava kazandırır. Doğal bir görünüm elde etmek için çiçekleri toprak ya da seramik vazolarda sergileyebilirsiniz. Vazo ve çiçek seçimi sayesinde, odada sonbaharın hissedilmesini sağlayabilirsiniz.

Papatyalar, ekin çiçekleri, lavanta veya kuru buketler gibi çeşitli kuru çiçekleri öne çıkarabilirsiniz. Bu çiçeklerin toprak ya da seramik malzemeli vazolarda durması, sonbahar dekorasyonunu güçlendirecektir. Dilerseniz duvara sabitlenen süsleme unsurlarında da  kullanabilirsiniz.

Seramik Vazo

10) Sonbahar Kokularını Hissedin

Tekstil, mobilya, tamamlayıcı ürünleri sonbahar mevsimine göre seçtikten sonra odada son dokunuşu yapabilirsiniz. Sonbaharı hatırlatan hoş kokular kullanarak bu atmosferi yatak odasında tamamlayabilirsiniz. Sonbaharı anımsatan, ruhen ve bedenen rahatlatan kokular vardır. Bu kokular tarçın, vanilya, portakal veya odun kokuları olarak karşınıza çıkar. Sonbahar kokularını mumlar, kokulu yağlar veya kokulu çiçeklerle odanızda sağlayabilirsiniz. 

Uyku hazırlığı yaparken mumları yakıp odanın havasını temizleyebilirsiniz. İsterseniz tütsü gibi unsurları da kullanabilirsiniz. Daha sakin ve dinlendiren bir atmosferde uyumak için başucunda önerilen kokuların yağlarını damlatabilirsiniz. Mum ve yağları kullanarak dekoratif bir tepsi hazırlama fikrini deneyebilirsiniz. Bu sayede, yatak odanızda görsel ve duyusal açıdan sonbahar dekorasyonu kolayca hissedilir!

Evde Hoş Koku Kullanımı

İlginizi Çekebilir:

Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır? En Doğru ve Şık İpuçları

Yatak Odası Dekorasyonunda Komodin Seçimi: Stil, Fonksiyon ve Pratik İpuçları

Yatak Odası Avizeleri Nasıl Olmalıdır? Avize Seçim Tüyoları

Kendinize Uygun Doğru Yatak Seçimini Nasıl Yaparsınız?

Bellona’dan Genç Odası Tasarımı ve Mobilya Seçimi Fikirleri

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.