Ton Sür Ton Nedir? Evinizi Ton Sür Ton Akımına Göre Şekillendirin

Evinizde göz alıcı ve uyumlu bir dekorasyon sağlamak için ton sür ton akımını deneyin. Ton sür ton akımına dair merak edilenler sizin için burada!

Bellona Mobilya 17-04-2024 10:32:57
Ton Sür Ton Nedir? Evinizi Ton Sür Ton Akımına Göre Şekillendirin

Ton Sür Ton Nedir? Evinizi Ton Sür Ton Akımına Göre Şekillendirin

Yaşam alanlarını kişiselleştirmek ve estetik bir atmosfer yaratmak için kullanılan çeşitli dekorasyon tekniklerinden söz etmek mümkündür. Bu teknikler arasında, ton sür ton dekorasyonu da yer almaktadır. Pek çok kişinin ilk defa adını duyduğu bu dekorasyon akımını, yaşam alanlarına ayrıcalık kazandıran Bellona farkıyla değinmek için buradayız.

Ton sür ton dekorasyon, bir odaya veya bir evin genel görünümüne büyük oranda etki eder. Evinizi beğendiğiniz renge göre dekore etmek isterseniz, siz de ton sür ton dekorasyon tekniklerini kullanarak yaşam alanını kişiselleştirebilirsiniz. 

Mobilya seçimi, renk uygulaması, dekoratif unsurların kusursuz şekilde bir araya gelmesi gibi önemli detaylara değindiğimiz bu içerik sayesinde, ton sür ton akımını evinizde hissedebilirsiniz!

Ton Sür Ton Dekorasyon

Ton Sür Ton Nedir? 

Dekorasyonun temelini, ev sahibinin tercih ettiği renkler oluşturmaktadır. Renkler çevresinde gelişen dekorasyon, evde göz alıcı bir görünüm oluşturur. Ton sür ton akımı da tek bir rengin çeşitli tonlarını kullanarak evi şekillendirme yöntemidir. 

Dekorasyonda kullanılan renklerin aynı renk ailesinden seçim yaparak evler dekore edilir. Yaşam alanında, tek bir renk paleti veya tonunu kullanarak benzersiz alanlar yaratılabilir.

Ton sür ton dekorasyon akımında, aynı renk ailesinden farklı tonlar, göz alıcı bir etki oluşturacak şekilde bir araya gelir. Renk paletinde birbirine benzeyen bu tonlar, eşyalarda kullanıldığında iç mekanda dengeli ve uyumlu bir dekorasyon sağlanır. 

Ton sür ton dekorasyon, oldukça avantajlıdır. Kişilere dekoratif zenginlik kazandırır. Huzurlu ve romantik bir ortam elde etme sürecini hızlandırır. Ayrıca, renk tonu geçişleri sağladığı için, iç mekanda derinlik algısını da oluşturur.

Ton Sür Ton Akımı

Evinizi Ton Sür Ton Akımına Göre Şekillendirmek İçin 8 Öneri

  • Tek renk dekoru benimseyin.
  • Duvar renginde benzer tonları kullanın.
  • Dekoratif objeler arasında renk tonu geçişi sağlayın.
  • Benzer renklere sahip mobilyaları seçin.
  • Dekoratif köşelerde renkleri harmanlayın.
  • Desenlerle odak noktası hazırlayın.
  • Oda boyutuna uygun renkler kullanın.
  • Mobilyaları öne çıkarmak için zeminde renk geçişine izin verin.

1) Tek Renk Dekoru Benimseyin

Ton sür ton dekorasyonunu iç mekanda uygulamanın ilk yolu, tek bir rengi seçip rengin tonlarından faydalanmaktır. Örneğin gri rengini çok seviyorsanız, oda içinde grinin açık ve koyu tonlarına yer verebilirsiniz. 

Çok açık gri duvar renginin uygulandığı odalarda, füme ve siyahı bir arada kullanarak bu akımı etkileyici şekilde uygulayabilirsiniz. Renginizi belirledikten sonra objeler arasında ton geçişini kolayca sağlayabilirsiniz.

Ton Sür Ton Dekorasyon

2) Duvar Renginde Benzer Tonları Kullanın

Ton sür ton akımını uygulamak için, duvar rengini değiştirebilirsiniz. Sıfırdan bir oda dekorasyonu yapacaksanız, duvarları aynı rengin çeşitli tonlarına boyamayı deneyebilirsiniz. 

Dar ve küçük odaları, sarının birkaç tonu ile renklendirebilirsiniz. Böylece oda daha ferah ve aydınlık görünebilir. Açık sarı, soft sarı ve hardal ile dinamik bir alan elde edebilirsiniz.

Ton Sür Ton Akımını Uygulamak

3) Dekoratif Objeler Arasında Renk Tonu Geçişi Sağlayın

Evinizde ton sür ton akımını denemek için çeşitli dekoratif objeleri kullanabilirsiniz. Örneğin, bir orta sehpa dekorasyonu yapmak istiyorsanız, siyah bir sehpa modeli üzerinde bej, gri, füme renklerini yansıtan dekoratif heykellere yer verebilirsiniz. 

Buna benzer şekilde ceviz ve ahşap masa için ürün alırken de kahvenin tonlarına hakim olan objeleri kullanmayı deneyebilirsiniz.

Ton Sür Ton Akımını Denemek

4) Benzer Renklere Sahip Mobilyaları Seçin

Ton sür ton oda dekorasyonu için, mobilya seçiminiz önemli olacaktır. Mobilyaları odadaki diğer unsurların rengine göre seçmelisiniz. Berjer ve kanepe gibi mobilyalar aynı renk ailesini yansıtmalıdır. 

Örneğin kahvenin hakim olduğu bir oda dizayn ediyorsanız, berjerde ve koltuklarda toprak tonlarını çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Büyük parçalar kahverengi olurken kırlent ve berjer gibi parçalar da krem, bej, açık kahve olabilir.

Ton Sür Ton Oda Dekorasyonu

5) Dekoratif Köşelerde Renkleri Harmanlayın

Kitaplık ya da konsol üzeri dekorasyonu yaparken, ton sür ton akımına göre dokunuşlar sağlayabilirsiniz. Bu dekoratif köşelerde renk harmanı oluşturabilirsiniz. Bunun için büyük ve gösterişli olan objenin rengine çok yakın tonları kullanabilirsiniz. 

Kırık beyaz bir çerçeve kullanıyorsanız, çerçeve çevresinde krem, açık kahve, sütlü kahve renklerini yansıtan mum ya da dekoratif objelere yer verebilirsiniz. Aynı alanda renk geçişi ile harmanlanan bir dekorasyon sağlarsınız.

Ton Sür Ton Dekoratif Unsurları

6) Desenlerle Odak Noktası Hazırlayın

Bir oda için ton sür ton akımını uygularken, rengi yansıtan desenlere yer verebilirsiniz. Örneğin yeşilin tonlarını kullanarak tamamladığınız odalara, yeşil bitki desenlerini yansıtan kilim ya da tablo ekleyebilirsiniz. 

Açık yeşil duvar, zümrüt yeşili mobilyalar ile dekore edilen odada bitki desenlerini yansıtan dekorasyon ögeleri, odak noktası durumuna gelir. Böylece odanın görsel olarak çekiciliği artar.

Odaya Ton Sür Ton Akımı Uygulamak

7) Oda Boyutuna Uygun Renkler Kullanın

Ton sür ton dekorasyonu, her oda için her renkte kullanabilirsiniz. Bu aşamada odanın boyutuna uygun renk seçimi yapmanız gerektiğini ifade etmeliyiz. Çünkü dar alanlarda koyu rengi seçerseniz, alanın daha boğucu ve dar görünmesine neden olabilirsiniz. 

Küçük ve kısıtlı ışığın olduğu odalar için, açık renkler arasından seçim yapabilirsiniz. Büyük ve aydınlık odalarda ise, koyu tonlarını seçip yine mat ve koyu geçişler sağlayabilirsiniz.

Ton Sür Ton Renkleri

8) Mobilyaları Öne Çıkarmak İçin Zeminde Renk Geçişine İzin Verin

Evinizde zemin dekorasyonuna önem veriyorsanız, ton sür ton akımına göre zeminde renk geçişleri yapabilirsiniz. Zemin parke renginde geçişli modelleri öne çıkarabilirsiniz. 

Parke değişimi mümkün olmayan alanlarda ise, parkenin rengine benzer unsurlar kullanabilirsiniz. Halı, kilim, paspas gibi dekoratif ögeler sayesinde oda içindeki mobilyalar renk geçişleri ile tamamlanabilir.

Ton Sür Ton ile Mobilya Dekoru

Ton Sür Ton Akımında Bir Araya Gelen Renkler

Dekorasyonda ton sür ton akımını uygulamak için, uyumlu tonları bir araya getirmeniz gerekir. Mobilya seçimi, dekoratif öge tercihi, duvar renklendirmesi gibi süreçlerde aynı renk ailesinden tercihler yaparak yaşam alanında hayalini kurduğunuz dekorasyonu sağlayabilirsiniz. Bu süreçte, size ilham olan renk tonlarından bahsedebiliriz.

  • Mavi Tonları: Açık mavi, gökyüzü mavisi, deniz mavisi, petrol mavisi, lacivert.
  • Yeşil Tonları: Pastel yeşil, zeytin yeşili, açık yeşil, jade yeşili, koyu yeşil.
  • Gri Tonları: Açık gri, orta gri, antrasit gri, kömür gri.
  • Bej Tonları: Krem rengi, şampanya rengi, bej, kahverengimsi bej.
  • Pembe Tonları: Pudra pembesi, şeftali rengi, fuşya, somon pembesi.
  • Mor Tonları: Lavanta, eflatun, eriksi mor, menekşe rengi.
  • Turuncu Tonları: Açık turuncu, terracotta, pas rengi, kiremit rengi.
  • Kahverengi Tonları: Bej kahve, çikolata kahve, kum rengi, koyu kahverengi.
  • Sarı Tonları: Soluk sarı, mısır sarısı, hardal sarısı, safran sarısı.

Ton Sür Ton Renkleri Nelerdir?

İlginizi Çekebilir:

Country Tarzı Mobilyalarla Evinize Rustik Bir Hava Katma Yolları

Minimalizme Baş Kaldıranlar: Maksimalist Dekorasyonla Tanışın

Modern ve Geleneksel Tarzın Kusursuz Birleşimi: Türk - Osmanlı Dekorasyonu

Loft Tarzda Ev Dekorasyonu: Ferah ve Geniş Bir Alan

Dekorasyonda Parizyen Stil Nedir? Uygulama Önerileri

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.