Tek Kişilik Yatak Ölçüleri: Tek Kişilik Yatak Almadan Önce Mutlaka Okuyun!

Tek kişilik yatak almadan önce bilmeniz gereken en önemli bilgileri, Bellona kalitesiyle bu içerikte bir araya getirdik!

Bellona Mobilya 17-04-2024 10:52:22
Tek Kişilik Yatak Ölçüleri: Tek Kişilik Yatak Almadan Önce Mutlaka Okuyun!

Tek Kişilik Yatak Ölçüleri: Tek Kişilik Yatak Almadan Önce Mutlaka Okuyun!

Dar ve küçük yatak odalarını dizayn ederken tercih edilen tek kişilik yataklar, tek başına uyumayı sevenler için konforlu bir alandır. Özellikle de bebeklik döneminden çıkmış çocuklar için, okul dönemindeki çocuk ve gençler için tercih edilen tek kişilik yataklar, yatak odalarının en önemli parçasıdır. Bu mobilyaların hem ergonomik hem de işlevsel olması, tek kişilik yatağın sahibini uzun vadede mutlu eder. Tek kişilik yatak alışverişi sürecinde, size yatak ölçüleri sunulur ve beklentinize en uygun yatak modeli önerilir.

Tek kişilik yatak ölçüleri hakkında bilgi verdiğimiz bu içeriğimiz sayesinde, Bellona’dan tek kişilik yatak alırken beklentilerinize en uygun ürünü seçebilirsiniz. Çünkü çocukların ve yetişkinlerin biyolojik özellikleri farklı olacağı için yatak seçimi de farklı ölçülerde gerçekleşir. İşte bu noktada, standart ve özel tek kişilik yatak ölçülerini hatırlayarak en doğru modeli satın alabilirsiniz.

Tek kişilik yatak almadan önce mutlaka bilmeniz gereken yatak ölçüleri, bu içerikte sizin için incelendi!

Tek Kişilik Yatak Ölçüleri Nedir?

Tek Kişilik Yatak Ölçüleri Nelerdir?

Ergonomik özellikleri sayesinde yatak odasında çok fazla yer işgal etmeyen tek kişilik yataklar, birkaç farklı ölçüde tasarlanmaktadır. Bu ölçüler arasında en ve boy farkı dikkat çeker. Çok uzun boylu kişiler için ya da daha rahat yatmak isteyen kişiler için çeşitli ölçüler sunulur.

90x190 cm Ölçüye Sahip Tek Kişilik Yataklar

Standart ölçülerde, bir çocuğun ya da yetişkinin 75 cm genişliğinde yatakta yatması daha sağlıklıdır. Bu konforu sunan tek kişilik yataklar, uyku kalitesini yükseltir. 90x190 cm ölçüsünde tasarlanan tek kişilik yatak ve baza modelleri, genç odalarında, misafir odalarında sıkça tercih edilir.

90x200 cm Ölçüye Sahip Tek Kişilik Yataklar

Uzun boylu kişilere hitap eden bu ölçüdeki yataklar, hemen hemen her evde tercih edilir. Çünkü uzun vadede kullanım rahatlığı vardır ve çocukluktan yetişkinliğe kadar konforlu bir uyku deneyimi sunar. Bu yataklar satın alınırken somya veya baza ile aynı ölçüde olmasına dikkat etmelisiniz. 

100x200 cm Ölçüye Sahip Tek Kişilik Yataklar

Standart ölçülerden biraz daha geniş uyku alanına sahip bir yatak ölçüsüdür. 100 cm yatay alanı, 200 cm dikey alanı sayesinde hem uzun hem de kilosu yüksek olan kişilere rahat bir uyku deneyimi sunar.

120x200 cm Ölçüye Sahip Tek Kişilik Yataklar

Yatak odasında oldukça geniş ve rahat bir tek kişilik yatak kullanmak isteyenlerin tercihidir. Genellikle 1.5 kişilik yatak adıyla tanıtılır. Çünkü bu yataklar, hem misafir ağırlama hem de genç odası hazırlığında işlevsellik sağlar. Yatak odası çok küçük değilse, konforu yüksek seviyede sunan bu ölçülerdeki yataklar kullanılabilir. Çocuklar ve yetişkinler için ideal bir modelin ölçüsünü temsil eder.

Tek Kişilik Yatak Ölçüleri

Tek Kişilik Yatak Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yatak odasını dizayn ederken önceliğiniz tek kişilik yatak olacaksa, alışverişinizde mutlaka hatırlamanız gereken kriterler olacak. Bu kriterleri sizin için açıklamak istedik. Odanızı şekillendiren tek kişilik yataklarda, olması gereken tasarım özellikleri sayesinde konforlu bir yatak odası hazırlayabilirsiniz.

  • Uygun Ölçü: Odanın ölçüsüne ve yatağın sahibinin boyuna göre en uygun ölçüdeki tek kişilik yatak seçilmelidir.
  • İşlevsellik: Satın alınacak tek kişilik yatak, takım içindeyse mobilyalara uyum sağlamalı ve oturma, dinlenme alanı için uygun olmalıdır.
  • Kaliteli Malzeme: Lateks, keten, hafıza köpüğü ve leke tutmayan kumaşa sahip olan yataklar tercih edilmelidir.
  • Son Teknoloji Yay Sistemi: Tek kişilik yatağın uzun ömürlü ve konforlu olması için torba yay sistemiyle beraber çelik yay düzenine sahip olması önemlidir.
  • Kullanım Rahatlığı: Tek kişilik yataklar, yaz ve kış kullanımına uygun yüzeylere sahip olduğunda, mevsime uygun şekilde kullanılır ve terleme durumu önlenir.
  • Bazayla Uyumu: Tek kişilik yatak alırken, yatağın yerleşeceği bazanın ölçüsüne dikkat ederek seçim yaparsanız 2 ürünü orantılı şekilde kullanabilirsiniz.

Tek kişilik yatak özelliklerini son teknoloji ve yüksek konforla yansıtan yatak modellerini, Bellona şubelerinde ve online mağazada inceleyebilir, odanız için en uygun modeli kolay ödeme seçenekleriyle satın alabilirsiniz!

Tek Kişilik Yatak Almak

Tek Kişilik Yatak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Misafir odasında ya da genç odası içinde, tek kişilik yatak kullanımı ile şık bir dekorasyon yapılabilir. Bu alanın daha samimi görünmesi, konforlu olması, düzenli kalması için etkili dokunuşlar yapabilirsiniz. Bunun için size, tek kişilik yatak dekorasyonu hakkında püf noktalarını vereceğiz!

  • Tek kişilik yatağı, baza ve yatak başlığı ile takım halinde alıyorsanız mobilyanın rengine uygun duvar renklendirmesi yapabilirsiniz.
  • Tek kişilik yatak ölçüsüne uygun nevresim, yatak örtüsü ve pike kullanarak odada göz alıcı dekorasyon uygulayabilirsiniz.
  • Tek kişilik yatağın konumlandığı alanda, duvar dekorasyonu yaparak odanın samimi ve sıcak görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Oda içinde zemin dekorasyonu yaparken, tek kişilik yatağın çevresinde kalan boş alana göre halı ya da kilim kullanabilirsiniz.
  • Misafir odasında hoş bir görünüm elde etmek için, tek kişilik yatağın üzerinde dekoratif kırlentleri bir araya getirebilirsiniz.
  • Yatılı misafirleriniz için hazırladığınız tek kişilik odada, yatağın yanında bir komodin kullanarak işlevsel bir dokunuş yapabilirsiniz.
  • Çocuklar ya da yetişkinler için tek kişilik yatak konumlandırdığınız odaya, kitaplık ve çalışma masası gibi mobilyalar ekleyerek uzun süreli kullanım için uygun ortamı hazırlayabilirsiniz.

Tek Kişilik Yatak Dekorasyonu

İlginizi Çekebilir:

Yatak Odanızı Sonbahara Göre Düzenleme: Sıcak Battaniyeler, Yatak Örtüleri ve Dekoratif Yastıklarla Odanızı Renklendirin!

Yatak Odasında Renklerin Psikolojik Etkileri: Hangi Renkleri Seçmeli?

Mobilya Alışverişinde Sık Yapılan Hatalar

Ev Dekorasyonunda En Doğru Ayna Kullanımı İpuçları

Yatak Odası Dekorasyonunda Komodin Seçimi: Stil, Fonksiyon ve Pratik İpuçları

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.