Sentetik Deri Nedir? Mobilya Üretiminde Kullanımı Nasıl Gerçekleşir?

Sentetik deri nedir? Sektörün öncüsü Bellona’dan mobilya üretiminde sentetik deri kullanımına dair tüm merak edilenler tek içerikte!

Bellona Mobilya 22-12-2023 16:14:01
Sentetik Deri Nedir? Mobilya Üretiminde Kullanımı Nasıl Gerçekleşir?

Sentetik Deri Nedir? Mobilya Üretiminde Kullanımı Nasıl Gerçekleşir?

Mobilya üretiminde birçok kumaş türü kullanılmaktadır. Bu kumaş seçeneklerinden biri de sentetik deridir. Sentetik deri, özellikle de mobilya üretiminde çok sık kullanılan, özellikleri sayesinde birçok üründe tercih edilen kumaş türü olarak dikkat çeker.

Sentetik deri, Bellona ürünlerinde sıkça kullanılır. Yatak odası, salon, sandalye ve koltuk gibi ürün seçeneklerinde deri kumaş kullanmak isteyenlere, sentetik deri önerilir. Günümüzün en yaygın kumaş modellerinden biri olduğu için, modası geçmeyecek özellik taşır.

Gerçek deri kumaşın hikayesini düşündüğünüzde, canlıların yaşamını etkilediği için duyarlı kişiler suni deri yani sentetik deri kullanmayı tercih eder. Bellona da yaşama ve doğaya saygılı şekilde mobilya üretimini gerçekleştirdiğinden, gerçek deri kumaşı değil suni deri kumaşı kullanmayı tercih eder.

Eviniz için seçeceğiniz sentetik deri malzemeli mobilyalar, tarzınızı hitap ederken kullanım kolaylığı da sağlamalıdır. Bu konuda size mobilya rehberi olmak ve sentetik deriyi en iyi şekilde kullanmanıza yardımcı olmak istiyoruz. Mobilya üretiminde kullanımını ve sentetik deriye ait en önemli bilgileri, bu içerikte görebilirsiniz.

Sentetik Deri Nerelerde Kullanılır?

Sentetik Deri Nedir?

Sentetik deri kumaş, doğal deri yerine kullanılan yapay bir malzemedir. Genellikle poliüretan (PU) veya polivinil klorür (PVC) gibi sentetik malzemeler kullanılarak üretilmektedir.

Sentetik deri, görünüm ve his bakımından doğal deriye benzemektedir. Ancak daha ekonomik bir seçenek olarak mobilya sektöründe kullanılır. Sentetik deri, doğal deriye göre daha dayanıklı olabilir ve çizilme, yırtılma ve leke tutmaya karşı daha dirençli özelliğe sahiptir. Ayrıca, sentetik deri, doğal deriden daha çeşitli renk ve desen seçenekleri sunarak mobilyalarda zenginlik kazandırır.

Sentetik Deri Kumaş

Mobilya Üretiminde Sentetik Deri Nasıl Kullanılır?

Evinizde ya da dilediğiniz pek çok alanda mobilya kullanmak istediğinizde ürünü beğenirsiniz ve son aşamada kumaş seçeneğini belirlemek istersiniz. İşte bu aşamada, size kumaş seçenekleri sunulur. Sentetik deri de karşınıza çıkan modellerden biridir. Mobilya üretiminde sentetik deri, tercihe göre kullanılır. Renklendirme ve şekillendirme müşterinin özel tasarımına bağlı olarak da gelişebilir.

Bellona, sentetik deri kumaşlı birçok mobilya seçeneği sunuyor. Bu mobilya seçenekleri sayesinde evinizde çeşitli alanlarda tarzınızı tamamlayabilirsiniz. Mutfaktan çalışma odasına kadar zengin ürün seçeneği görebileceğiniz için sentetik derinin mobilya üretiminde geniş bir alana yayıldığını söyleyebiliriz.

Mobilyaların kaplama aşamasında tercih edilen sentetik deri, ürünün tarzına göre aksesuarla da tamamlanabilir. Mobilyanın şekline göre kesilen ve tasarlanan sentetik deri, usta ellerden geçerek evinizdeki en özel parçaları göz alıcı şıklığa ulaştırmaktadır.

Sentetik derinin kullanıldığı mobilyalar, şık ve modern bir tarzı yansıtmaya yardım eder. Bu nedenle her sezona hitap ederek birçok kişiye ulaşır. Modası geçmeyecek bir kumaş olduğundan, evinizde dilediğiniz odada sentetik deriye yer verebilirsiniz. Yeni bir eşya alırken ya da eskiyen ürünlerinizi değiştirmek istediğinizde, mobilya kumaş seçeneklerinde sentetik deri olan modellere de göz atmayı unutmayınız.

Sentetik Deri Kullanmak

Sentetik Deri Hangi Mobilyalara Uyum Sağlar?

Mobilya tasarımı ve üretiminde çok sık kullanılan sentetik deri, karşımıza birçok ürün kategorisinde çıkmaktadır. Özellikle de kanepeler, koltuklar, sandalyeler, berjerler ve yatak başlıkları gibi çeşitli mobilyalarda kullanıldığını görebilirsiniz. 

Salon takımlarını tamamlayan berjer, chester koltuk ve köşe koltuk gibi parçalarda deri kumaş kullanmayı sevenler sentetik deriyle kaplanan modelleri satın alabilir.

Kumaşın esnek ve kullanışlı olması, birçok ürüne uyum sağlamasını kolaylaştırmaktadır. Genç odası sandalyesi, yatak başlığı, mutfak sandalyesi, yemek masası koltuklarında kumaş seçeneği olarak sentetik derinin kullanıldığını ifade edebiliriz. 

Bellona da bu konuda sizlere zengin ürün seçeneği sunuyor. Özellikle de gençlere konforlu bir çalışma alanı hazırlarken Bellona Genç Odası Sandalyesi modellerinde sentetik deri kumaşının kullanıldığını görebilirsiniz!

Sentetik Deri Mobilyaların Kullanımı

Sentetik Deri Malzemeli Mobilya Kolay Temizlenir Mi?

Sentetik deri malzemeli mobilyalar, doğal deriye göre daha kolay temizlenebilir özelliktedir. Sentetik deri, suya dayanıklı ve leke tutmaya karşı daha dirençli olduğu için, temizlik işlemleri genellikle daha kolay tamamlanır. Ayrıca, sentetik deri, doğal deriye göre daha az emici olduğu için, lekeler yüzeye yayılmadan önce kolayca temizlenir.

Sentetik deri mobilyaların temizliği sırasında, sert bir fırça veya aşındırıcı bir temizleyici kullanmanız önerilmez. Ayrıca, mobilyaların temizlenmesi sırasında fazla su kullanmamalısınız. Çünkü fazla su kullanımı, mobilyaların hasar görmesine veya deforme olmasına neden olabilir. Nemli bez yardımıyla dilediğiniz zaman temizliği yapabilirsiniz.

Sentetik Deri Bakımı

Mobilyada Gerçek Deri ve Sentetik Deri Kumaşın Farkı Nedir?

Mobilya satın alacağınız zaman, sentetik deri kumaşı tercih edebilirsiniz. Aklınızda sentetik deri kumaş ile gerçek deri kumaşın farkı nedir sorusu oluştuğunda, şimdi size vereceğimiz bilgileri hatırlayabilirsiniz:

İşte sentetik deri kumaş ile gerçek deri kumaşın farkları!

  • Gerçek deri, hayvanların ciltlerinin işlenmesiyle elde edilen doğal bir malzemedir.
  • Sentetik deri, poliüretan (PU) veya polivinil klorid (PVC) gibi sentetik malzemelerden üretilen bir yapay deri olarak kullanılır.
  • Gerçek deri daha nefes alabilen bir malzeme olduğundan sıcak havalarda terlemeyi önleyebilir.
  • Sentetik deri ise, nefes almayabilir ve sıcak havalarda terleme yapabilir.
  • Gerçek deri daha pahalı bir malzeme olarak satılırken, sentetik deri doğal deriye göre daha ekonomik bir seçenek olarak sunulur.

Mobilyada Gerçek ve Suni Deri

Mobilyada Sentetik Deri Dayanıklı Mıdır?

Sentetik deri malzemenin dayanıklılığı, kalitesine bağlı olarak değişebilir. Düşük kaliteli sentetik deri malzemeler, zaman içinde çatlama, yırtılma veya soyulma gibi problemlere neden olabilir. Bu nedenle kaliteli malzemelerle üretilen sentetik deri mobilyaları tercih etmeniz gerekir. Bu konuda size her zaman olduğu gibi Bellona rehber olacaktır.

Sentetik deri mobilyalar kaliteli ise dayanıklı olabilirler ve çizilme, yırtılma ve leke tutmaya karşı daha dirençlidir. Ancak, sentetik deri malzemenin kalitesine ve bakımına dikkat edilmesi gereklidir. Özenli kullanılan sentetik deri mobilyalar, sizlere uzun seneler boyu eşlik edebilir.

Yaşam alanınızı konforlu bir alana dönüştürmek için Bellona Tv Koltukları modellerini inceleyebilirsiniz. Burada dinlenmenizi ve keyifli anlar geçirmenizi sağlayacak birçok sentetik deri kumaşlı koltuklar bulunuyor ve sizi bekliyor!

Sentetik Deri Dayanıklılığı

Sentetik Deri Kumaşlı Mobilya Kullanmak Avantajlı Mıdır?

Konforlu yaşam alanınız için mobilya seçiminde, sentetik deri malzemeli ürünleri düşünüyorsanız, sizlere sentetik deri mobilyaların avantajlarından bahsedebiliriz. Birçok kumaş türüne kıyasla avantajları olan bu deri malzeme sayesinde mobilyalarınızı fonksiyonel ve uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

  • Beğendiğiniz sentetik deri kumaşa sahip olan mobilyalar, daha ekonomik fiyatla sunulduğundan bütçe dostudur.
  • Sentetik deri kumaşlı mobilyalar, çizilme, yırtılma ve leke tutmaya karşı daha dirençli olduğu için kalabalık evlerde kullanabilirsiniz.
  • Su ve sabunla kolayca temizlenebilir özelliğe sahip olan sentetik deri kumaşlı mobilyalarda hijyeni sürekli sağlayabilirsiniz.
  • Bazı sentetik deri kumaşlar, geri dönüştürülebilir malzemelerden yapıldığından çevre dostu ürünleri evinizde kullanmış olursunuz.
  • Her tarza ve beğeniye özel olarak tasarlanan sentetik deri mobilyalar sayesinde, evinizin tarzını bir adım öne çıkarabilirsiniz.

Yatak odasında sentetik deri kumaşla kaplanmış, göz alıcı markiz kullanmak isterseniz Bellona sizin için en iyisini tasarladı. Bellona Markiz modelleri, birçok yatak odası takımına uyum sağladığı için, yatak odasında da konforu sağlıyor. Kumaşın göz kamaştırıcı etkisi ve ürünlerin stili sizi burada da büyüleyebilir! 

Sentetik Deri Kumaşlı Mobilya

İlginizi Çekebilir:

Chesterfıeld Koltuk Nedir

Deri Koltukların Temizliği ve Bakımı

Salon Dekoru Nasıl Olmalı?

Oturma Grubu Seçimi

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.