Öğrenci Evinizi Özelleştirin: Ucuz ve Etkili Dekorasyon Önerileri

Öğrenci evlerini ekonomik ve etkili şekilde dekore etmenin püf noktalarını, Bellona ile bu içerikte görebilirsiniz!

Bellona Mobilya 03-04-2024 09:58:23
Öğrenci Evinizi Özelleştirin: Ucuz ve Etkili Dekorasyon Önerileri

Öğrenci Evinizi Özelleştirin: Ucuz ve Etkili Dekorasyon Önerileri

Öğrenci evlerini, olduğundan daha şık ve düzenli göstermenin birçok yolu var. Bunlardan biri de ekonomik ve göz alıcı dokunuşlar yapmak. Eğitim ve öğrenim ihtiyaçlarından dolayı yüksek maliyetli dekorasyon yapamayan öğrenciler, ekonomik dekorasyon önerileri sayesinde yaşadıkları evi hayal ettiği gibi dizayn edebilir.

Öğrenci evlerinde ihtiyaçları karşılayan, düzen ve organize sağlayan, göz alıcı ve keyifli dekorasyon yapmak Bellona ile mümkün. Okul hayatına devam ederken ayrı evde kalan öğrenciler, bu içeriğimizden ilham alarak yaşadıkları evi sıradan bir ev olmaktan kurtarabilir. 

İşte, öğrenci evlerini özelleştiren ekonomik ve etkili dekorasyon önerileri!

ekonomik dekorasyon

Öğrenci Evleri İçin Ucuz ve Etkili 12 Dekorasyon Önerisi

  • Duvar raflarını kullanın.
  • Ahşap mobilyalara yer verin.
  • Minimalist tarzdan faydalanın.
  • İç mekanda bitki yetiştirmeye başlayın.
  • Canlı duvar renklendirmesi deneyin.
  • Kitaplığı odak noktası yapın.
  • Eski demir merdiveni dekoratif objeye dönüştürün.
  • Odalara minderle konforlu dokunuş kazandırın.
  • Küçük alanları ayna ile ferahlatın.
  • Çerçeveli posterle duvarları canlandırın.
  • Kupa ve bardaklarınızı açık rafta sergileyin.
  • Yıpranan koltuklarda koltuk örtüsü kullanın.

1) Duvar Raflarını Kullanın

Öğrenci evlerinde dekorasyon yapmak için duvar raflarını, her odada kullanmaya başlayabilirsiniz. Çift taraflı yapışkan bantla desteklenen duvar raflarını hafif objeler için, monte edilmesi gereken rafları da daha ağır eşyalar için kullanabilirsiniz. Duvar rafı sayesinde hem pratik depolama hem de estetik dekorasyon yapmış olursunuz. 

Çalışma alanında, mutfakta, balkonda ya da oturma alanında uygun yüksekliklere duvar rafları konumlandırabilirsiniz. Duvar rafları, yıpranmış duvarları kamufle ederek daha temiz dekorasyon sağlamaya yardım edecektir.

duvar rafı

2) Ahşap Mobilyalara Yer Verin

Öğrenci eviniz biraz eskiyse, mobilya seçiminde ahşap ürünlere yer verebilirsiniz. Ahşap malzemeli ürünler, ev dekorasyonuna vintage tarz kazandıracaktır. Böylece, evde vintage hava oluşturup eski eşyaları daha işlevsel şekilde kullanabilirsiniz. 

Örneğin aile evinizden getirdiğiniz ahşap bir orta sehpa ile salonda şık bir dekorasyon yapabilirsiniz. Ahşap sandalyeleri çalışma masasında ya da yemek masasında kullanarak odanın vintage görünümde olmasını destekleyebilirsiniz. Bu tür mobilyalar sayesinde, öğrenci evinizde samimiyet ve yaşanmışlık hissi de oluşur.

öğrenci evinde ahşap mobilya

3) Minimalist Tarzdan Faydalanın

Öğrenci eviniz dar ve küçükse, çok fazla eşya kullanmaktan kaçınmalısınız. İhtiyaca yönelik eşyaları bulundurup minimal dekorasyon sağlayabilirsiniz. Oturma grupları ile uyumlu bir kitaplık iç mekanda dikkat çekebilir. Kitaplığın raflarında dekoratif obje, mum, çiçek bulundurabilirsiniz.

Mutfağınız için kişi sayısına göre yemek masası kullanabilirsiniz. Bu mobilyaların renginde canlı tonları seçerek enerjisi yüksek dekorasyon yapabilirsiniz. Az eşya ile öğrenci evlerini daha havalı göstermek mümkün.

öğrenci evinde sade dekorasyon

4) İç Mekanda Bitki Yetiştirmeye Başlayın

Öğrenci evlerine canlılık ve renk kazandıran unsurlardan biri bitkidir. Bitkileri, evinizde cam şişeler ya da kavanozlar içinde yetiştirebilirsiniz. Böylece saksı için ekstra maliyet oluşturmadan evde bitki dekorasyonu yapabilirsiniz. 

Küçük bitkileri cam kavanozlar içinde yetiştirip bu kavanozları da sehpa üzerinde ya da pencere önünde şık şekilde sergileyebilirsiniz. Cam su şişesi, kullanılmayan cam kaselerden faydalanabilirsiniz.

iç mekanda bitki yetiştirmek

5) Canlı Duvar Renklendirmesi Deneyin

Duvar renklendirmesi, öğrenci evlerinde yenilik ve canlılık kazandıran bir dekoratif dokunuştur. Duvarları renklendirmek için boyama ya da duvar kağıdı uygulamasını deneyebilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte kolayca uygulayabileceğiniz duvar kağıtları, evinizdeki atmosferi değiştirebilir. 

Gün içinde işbirliği ile boya yapıp odaların yenilenmesini kolaylaştırabilirsiniz. Boya seçiminde birden fazla rengi deneyerek odaların daha dinamik görünmesini sağlayabilirsiniz. Renkler arasında kontrast oluşturup iç mekanda değişim yapabilirsiniz.

canlı duvar rengi

6) Kitaplığı Odak Noktası Yapın

Öğrenci evlerinde en çok dikkat çeken unsurlar, kitaplardır. Tüm kitapları bir araya getirebileceğiniz kitaplık kullanmaya başlayabilirsiniz. Kitaplık sayesinde, odanın havasında kültürel bir dokunuş hissedilir. Arkadaşlarınızla birlikte bir kütüphane oluşturup havalı bir ortam hazırlayabilirsiniz. 

Kitaplığı ekonomik şekilde hazırlamak için ahşap kasalar kullanabilirsiniz. Temizleyip steril duruma getirdikten sonra odanın bir duvarında tüm kitapları dekore edebilirsiniz.

kitaplık dekorasyonu

7) Eski Demir Merdiveni Dekoratif Objeye Dönüştürün

Çok uygun bütçe ile evde dekoratif obje hazırlayarak öğrenci evlerine havalı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Eski ve birkaç basamağı olan demir merdiveni boyadıktan sonra, banyo içinde ya da antrede kullanabilirsiniz. Merdivenin bir basamağına havlu, oda kokusu koyarak şık bir köşe oluşturabilirsiniz. 

Antrede kullanacağınız durumda ise kokulu sarkıt mum, anahtarlık ve sarkıt bitkiler yerleştirebilirsiniz. Bu dekorasyon hem ekonomik hem de göz alıcı sonuçlar verecektir.

dekoratif objeler

8) Odalara Minderle Konforlu Dokunuş Kazandırın

Öğrenci evinizde arkadaşlarınızla keyifli sohbet etmek, kitap okumak, dinlenmek için yer minderi kullanabilirsiniz. Minderi hazırlamak için çok masraf yapmanıza gerek olmayacak. Geri dönüşüm fikirlerinden faydalanabilirsiniz.

Eskimiş kıyafetlerin içini yünle doldurarak ve açık bölgelerini dikerek, minder formunu elde edebilirsiniz. Bu minderler sayesinde hem evinizdeki köşe koltuk gibi oturma alanlarını dolgunlaştırabilirsiniz hem de zeminde oturma alanı hazırlayabilirsiniz.

minderle dekorasyon

9) Küçük Alanları Ayna ile Ferahlatın

Küçük ve yetersiz ışıklandırma olan öğrenci evlerinde ayna ile dekorasyon yapılmalıdır. Bu dekoratif dokunuşu ise cam ayna ile ya da pleksi ayna ile yapabilirsiniz. 

Karanlık, loş görünen evleri daha ferah göstermek için uygulanan bu yöntem oldukça ekonomiktir. Oda içinde uygun alanlara ayna konumlandırmanız yeterlidir. 

İmkan varsa, büyük bir boy aynasını, odanın köşesine yerleştirip var olan ışığı her alana dağıtabilirsiniz. Aynanın çevresinde puf ya da bitki gibi unsurlar kullanarak evin havasını değiştirebilirsiniz.

ayna ile dekorasyon

10) Çerçeveli Posterle Duvarları Canlandırın

Çerçeveli posterler, ekonomik açıdan çok uygun ve zengin model seçenekleri olan dekoratif ürünlerdir. Bu çerçeveli posterleri evinizde her alanda kullanabilirsiniz. Mutfak temalı, soyut resim ve desenli birçok seçenek sayesinde öğrenci evinde sanatsal etkiler bırakabilirsiniz. 

Çift taraflı bantla konumlandırma imkanı olduğu için sizi zahmete sokmaz. Odanızda baza olan alanda, duvarı bu tür posterler ile hareketlendirebilirsiniz. Ayrıca, öğrenci evinde hasar görmüş duvarlar varsa, poster tabloları bu yerlerde kullanarak yama yapabilirsiniz. Böylece duvardaki izler, dekoratif objelerle kapanacaktır.

duvar dekorasyonu

11) Kupa ve Bardaklarınızı Açık Rafta Sergileyin

Öğrenci evlerinde kupa ve fincan çok sayıda yer alabilir. Fincan ve kupaları, mutfakta uygun bir alanda açık rafta sergileyebilirsiniz. Bu dekorasyon için sadece ahşap ya da metal raf almanız gerekecek. 

Ekonomik açıdan uygun bir seçim olduğu için tercih edebilirsiniz. 3-4 parça ayrı raf alıp duvara dilediğiniz gibi monte edebilirsiniz. Çeşitli dekoratif raflardan seçim yaparak mutfakta yemek masası çevresinde kullanabilirsiniz. 

Mutfakta bütüncül bir dekorasyon yapmak için malzemelerin aynı olmasına dikkat edebilirsiniz. Bu yöntemi, küçük ve dolapların yetersiz olduğu mutfaklar için deneyebilirsiniz. Dilerseniz metal sebze sepetlerini de eşya depolamak ve sergilemek için tercih edebilirsiniz.

açık rafta kupa ve bardak

12) Yıpranan Koltuklarda Koltuk Örtüsü Kullanın

Öğrenci evlerinde kullanılan koltukların yenilenmesi için koltuk örtüsü kullanabilirsiniz. Koltuk örtülerini, koltuğa ölçü bakımından uyacak şekilde alırsanız, eski ve yıpranmış koltuğu yepyeni görünüme kavuşturabilirsiniz. Örtü serdikten sonra, dekoratif ve şık kırlentler kullanarak oturma alanında rahat bir atmosfer elde edebilirsiniz. 

Koltuk örtüsü, öğrenci evlerindeki koltukların tarzını değiştirdiği gibi ekonomik bir yöntem olduğu için de çok sık tercih edilir. Üstelik, örtüden sıkıldıkça farklı bir rengi kullanmak da mümkün. Örtüleri berjer ya da diğer koltuklar için kullanabilirsiniz. 

koltuk örtüsü ile dekorasyon

İlginizi Çekebilir:

Benzer
Yazılar
Ünlülerin Evlerinde Olmazsa Olmaz Dekorasyon Unsurları
Ünlülerin evinde olmazsa olmaz dekorasyon unsurlarını merak ediyorsanız, bu içeriğimizi okuyarak siz de ünlüler gibi evinizi dizayn edebilirsiniz!
Country Tarzı Mobilyalarla Evinize Rustik Bir Hava Katma Yolları
Country tarzı mobilyalarla evinize rustik bir hava katmanın yollarını keşfedin! Ahşap, doğal renk paletleri ve rustik aksesuarlarla odanızı sıcak ve doğal bir atmosferle doldurmak için ipuçları bu içerikte!
Minimalizme Baş Kaldıranlar: Maksimalist Dekorasyonla Tanışın
Maksimalist dekorasyonla minimalizme meydan okuyanlar için rehber niteliğindeki içeriğimizde cesur renkler, çeşitli dokular ve göz alıcı detaylarla dolu ev dekorasyon fikirlerini keşfedin. Canlı renklerin, büyük desenlerin ve dikkat çekici aksesuarların hakim olduğu maksimalist tarzın inceliklerini öğrenin ve evinizi kişiselleştirmenin yollarını bulun.
Sezonun Trend Renkleri ile Evinizi Baştan Yaratın
Sezonun trend renklerini kullanarak yaşam alanlarınızda büyüleyici bir dekorasyon yapmak isterseniz, bu içeriğimizden ilham alabilirsiniz!
Feng Shui İlkelerine Uygun Mobilya Yerleşimi Nasıl Yapılır?
Harmonik ve dengeli bir iç mekan düzeni oluşturmak için Feng Shui ilkelerine uygun mobilya yerleşimi nasıl yapılır? Bu rehber, odalarınızdaki enerji akışını artırmak ve uyumlu bir ortam oluşturmak için pratik ipuçları sunuyor. Doğru mobilya yerleşimiyle iç mekanlarınızı dengeleyin ve pozitif enerjiyi destekleyin.
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.