Mutfak Dolabı Tasarımında Son Trendler

Mutfak dolabı tasarımında son trendler nelerdir? Evin besleyici alanı mutfakta dolaplarınıza kazandırabileceğiniz trendler, dekorasyon akımları bu yazıda!

Bellona Mobilya 08-11-2023 08:45:31
Mutfak Dolabı Tasarımında Son Trendler

Mutfak Dolabı Tasarımında Son Trendler

Evlerde çok sık kullanılan alanlardan biri olan mutfak, dekorasyon ögeleriyle bütünleşmekte. Özellikle de mutfak dolabı seçimi ve kullanım şekli sayesinde, mutfağın havası kolayca değişebilir. Evin tarzına göre seçilen mutfak dolapları, kullanım imkanları ve estetik açıdan ev sahiplerine avantaj sunuyor. Mutfak dolapları, mutfağın genel havasını değiştirdiğinden dolayı çok iyi seçim yapmak gerekir. Özellikle de yeni çıkan mutfak dolabı malzemelerini yakından takip edip trend olan tasarımlar evde uygulanabilir. 

Bu konuda size yardımcı olmak adına, mutfak dolabı tasarımında son trendler nelerdir konusuna değindik. Bellona, yaşam alanlarında iz bırakan dokunuşlara şahitlik etmenizi dilediği için, mutfak dolabı tasarımında da öne çıkan örnekleri görmenizi sağlıyor. Bu yazının tamamını okuyarak son yılların en popüler mutfak dolabı tasarımları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz!

Mutfak dolabı çeşitleri

Mutfak Dolabı Tasarımında Son Trendler

Canlı ve Dinamik Renkli Mutfak Dolapları

Mutfağın sadeliğini korumak ve renkli görüntüler sunmak için, canlı renklerle boyanmış mutfak dolaplarını tercih edebilirsiniz. Ruhunuzu her zaman dinamik tutmak için bu dolaplara ihtiyacınız olabilir. Yemek yaparken ve mutfakta zaman geçirirken, son zamanlarda çok trend olan sarı dolap kapaklarından faydalanabilirsiniz. 

Renkli mutfak dolaplarına, modern dolap kulpları eşlik edebilir. Tarzınıza göre en iyi rengi seçip mutfağı gerekli olan mobilyalarla dizayn edebilirsiniz.

renkli mutfak dolabı

Ergonomik ve İşlevsel Pratik Mutfak Dolapları

Son zamanların en trend mutfak dolabı tasarımlarından biri olan pratik kapaklar ve raylı sistemler, mutfak dolabı seçeneklerinde yoğun ilgi görmekte. Özellikle de zamandan kazanmak ve mutfakta düzen oluşturmak için büyük önem taşıyor.

Mikrodalga fırını, bulaşık makinesini, fırını, mutfak gereçlerini içinde bulunduran özel tasarım mutfak dolapları sayesinde mutfakta düzen istediğiniz gibi sağlanabilir. Dolabın malzemesine ve rengine karar verdikten sonra projeyi hayata geçirmeniz yeterli!

işlevsel mutfak dolabı

Rustik Hava Kazandıran Doğal Ahşap Mutfak Dolapları

Mutfak dolabında ahşap malzeme, doğallığı ve samimiyeti yansıtmaya yardım edebilir. Mutfak dolabı tasarlarken, ahşap malzemenin yapısını koruyan modellere göz atarak evinizde doğal ve sıcak bir mutfak atmosferi elde edebilirsiniz. Ahşap dolaplar sayesinde, mutfak dekorasyonunda rahat seçimler yapabilirsiniz.

Ahşap mutfak dolabına evinizde yer verdiğinizde, doğal unsurları kullanarak gönlünüze göre dekorasyon yapabilirsiniz. Geniş bir alan varsa yeşil bir köşe koltuk kullanarak mutfak içinde dinlenme alanı elde edebilirsiniz. Doğal ahşap mutfak dolaplarına uyum sağlayan yemek masası modelleri ile samimi ve dikkat çeken bir mutfağa sahip olabilirsiniz. 

ahşap mutfak dolabı

Modern Klasik Sevenler İçin Minimal Mutfak Dolapları

Modern tasarımlardan ilham alarak mutfak dolabı yaptıracaksanız, göz yormayan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Örneğin minimal tasarım mutfak dolapları sayesinde, mutfağın modern tarzı yansıtmasına yardım edebilirsiniz. Gri ya da siyah mutfak dolaplarında, kaliteli malzeme seçerek uzun ömürlü kullanım imkanı da elde etmek mümkün.

Modern tarzda, klasik formda mutfak dolabı kullanmak için renkleri kontrast şekilde kullanabilirsiniz. Siyah tezgahı tamamlayan beyaz dolaplar ya da beyaz tezgaha eşlik eden mavi mutfak dolapları ile evinizde göz alıcı bir mutfak dekore edebilirsiniz.

minimal mutfak dolabı

Ferahlık Arayanlara Raflı Açık Mutfak Dolapları

Mutfakta ferah bir görünüm elde etmek için açık rafların hakim olduğu mutfak dolaplarını kullanabilirsiniz. Çok sık kullanılan bardak ve tabaklar için ayrılmış açık raflar, size mutfakta zaman kazandırabilir. Bu mutfak dolapları sayesinde, mutfağınız olduğundan daha geniş görünebilir. Eşyalara kolayca ulaşabileceğiniz açık raflı dolap sistemleri sayesinde, gösterişli dekorlar hazırlayabilirsiniz.

Açık raflı mutfak dolapları hazırlarken koyu renkli malzemelerin kullanılmasına dikkat edebilirsiniz. Böylece mutfak eşyalarının daha iyi sergilenmesini sağlarsınız. Marin temalı bir mutfağınız varsa beyaz ya da lacivert rengini, dolap tasarımlarında kullanabilirsiniz.

açık raflı mutfak dolabı

Özgün ve Havalı Mutfaklar İçin Metal Mutfak Dolapları

Mutfağınıza özgün bir hava kazandırmak için metal aksesuarları bulunan mutfak dolaplarını tercih edebilirsiniz. Bu tür mutfak dolapları, mutfağın endüstriyel tarza sahip olmasını kolaylaştırır. Dolap içinde metal raflı düzenleme sistemi bulunan, çelik kulplara sahip olan bu dolaplar, modern görünüm için uygulanır.

Metal ayrıntıları bulunan mutfak dolaplarının yer aldığı mekanlarda, ahşap masa kullanımına yer verebilirsiniz. Böylece kendinize ufak bir kahve köşesi ya da yemek yeme alanı hazırlamış olursunuz. Son yıllarda, mutfak dolaplarında metal tasarımlar ilgi görmektedir.

metal mutfak dolabı

Şıklık Arayanlara Gizlenmiş Mutfak Dolapları

Mutfağı, dinlenme odasıyla beraber kullanıyorsanız gizlenmiş mutfak dolaplarından faydalanabilirsiniz. Bu tür mutfak dolapları kendini kamufle eder ve dolap kapağının ardında düzenleme alanı sunar.

Genellikle açık raf ve düzenleme alanına yer vermez. Özellikle de son yıllarda, stüdyo tarzı evlerde çok sık kullanılır. Çünkü, mutfakla oturma alanının daha geniş görünmesine yardımcı bir tasarımdır.

gizlenmiş mutfak dolabı

Modası Geçmeyecek Mermer Görünümlü Mutfak Dolapları

Mutfağını yenilemek isteyenlerin karşısına, son dönemlerde mermer görünümlü mutfak dolapları çıkmakta. Bu tür dolaplar, geçişli renklere izin verdiğinden görünüm açısından rahatlatıcı bir etki bırakmakta. Doğal görünüm kazandırdığından, mutfak için tercih edilmektedir.

Mermer görünümlü mutfak dolapları, beğenilere göre mermer masalarla tamamlanabilir. Ancak tezgahın tek renk olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü, dolapları odak noktası yapmak önemlidir. Şık, zarif ve ilgi çeken dolap tasarımlarından biridir. Mermer görünümlü mutfak dolaplarını gold kulplarla tamamlayarak klasik, siyah ya da füme kulplarla tamamlayarak modern görünüm elde edebilirsiniz.

mermer mutfak dolabı

Nostalji Hissettiren Vitrinli ve Renkli Mutfak Dolapları

Vitrin kullanımı, günümüzden çok eski zamanlara kadar uzanmaktadır. Bu gelenek, son dönemlerde yeniden gündeme gelmiştir. Vintage mutfak atmosferi elde etmek için vitrinli mutfak dolaplarına ilgi artmaya başlamıştır.

Vitrinli ve renkli mutfak dolaplarını kullanarak, mutfakta samimi bir hava hissedebilirsiniz. Dolap içini renklendirip camekandan ürünlerinizi sergileyebilirsiniz. Mutfakta yer alan diğer unsurları da bu tarza uygun şekilde dekore edebilirsiniz. Daha şık bir mutfak hazırlamak için vitrin içinde led aydınlatma sistemi kurabilirsiniz. Işıl ışıl mutfaklar için son trende uyabilirsiniz.

vintage mutfak dolabı

Sık Sorulan Sorular

Mutfak Dolabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mutfak dolabı tasarımında son moda ürünleri incelerken, alışverişinizde dikkat etmeniz gereken noktalar olacaktır. Bu konuya değinerek beklentilerinize yanıt veren mutfak dolabını, daha iyi şartlarda almanıza yardım edelim:

  • Mutfağınızın ölçüsüne göre model seçmelisiniz.
  • Malzemenin kaliteli ve dayanıklı olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Mutfağın genel tarzına hitap eden renkler arasından seçim yapmalısınız.
  • Mutfak eşyaları için depolama alanı olmasına önem vermelisiniz.
  • Dolap malzemesinin kolay temizlenmesine ve zarar görmemesine dikkat edebilirsiniz.
  • Mutfak dolabı alırken ekonomik açıdan da düşünmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Hangi Mutfak Dolabı Leke Tutmaz?

Mutfakta yemek telaşı içindeyken dolapların kirlenmesiyle karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlar için leke tutmayan mutfak dolaplarını almaya dikkat etmelisiniz. Bunun için membran kaplamalı modelleri inceleyebilirsiniz. Çünkü membran kaplamalı mutfak dolapları, plastik malzeme olan PVC folyonun MDF yüzeyine preslenmesi ile elde edilmektedir. Bu özelliği sayesinde lekeyi tutmaz ve kolayca temizlenir. 

Evye Altı Dolap Kaç Cm Olmalı?

Mutfağınız için son trendlere göre tasarım dolap yaptıracaksanız, genel ölçüler içinde evye altı ölçüsüne de dikkat etmelisiniz. Bu durumda notlarınıza, üst dolap derinliğinin en az 33 cm, alt dolap derinliğinin ise en az 56 cm olmasını ekleyebilirsiniz.

Mutfak Dolabı Ölçüleri Ne Olmalıdır?

Yaşam alanında en çok kullanılan alanlardan biri olan mutfak için dolap yaptıracaksanız, kendi beğeni ve beklentilerinize göre tasarım yaptırmalısınız. Bu durumda, ölçüyü de siz belirlemiş olursunuz. Kolayca ulaşabileceğiniz, eşyaları rahatça dizayn edebileceğiniz ölçülerde mutfak dolabı projeleri hazırlanabilir. 

Mutfak için ayrılan bölüme uygun şekilde, mutfak dolapları eklenir. Dolaplar 200-220 cm aralığında tasarlanabilir. Ölçüleri, mutfağın tarzı ve büyüklüğü değiştirmektedir.

mutfak dolabı hakkında sık sorulan sorular

İlginizi Çekebilir:

Mutfak Tezgahı Seçimi: Malzeme ve Renk Önerileri

Mutfak Dolabı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Mutfak Dekorasyonunda Fark Yaratan Tüyolar

Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir? Mutfak Dolabı Temizleme Tüyoları

8 Farklı Doğal Gaz Borusu Gizleme Taktiği

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.