Mobilya Tarzınıza Özel Bir Detay: Şönil Kumaş ve Özellikleri

Şönil kumaş nedir? Mobilya tekstilinde ve iç mekan dekorasyonunda önemli bir yer edinen şönil kumaş özellikleri, kullanım ipuçları bu yazıda sizlerle!

Bellona Mobilya 25-08-2023 13:49:36
Mobilya Tarzınıza Özel Bir Detay: Şönil Kumaş ve Özellikleri

Mobilya Tarzınıza Özel Bir Detay: Şönil Kumaş ve Özellikleri 

Şönil kumaş, mobilya tekstil dünyasında zarif ve lüks bir seçenek olarak kendine yer bulmuş özel bir kumaş türü olarak karşınızda. İnce ve pürüzsüz dokusuyla dikkat çeken şönil kumaş, giysilere ve mobilya kaplamalarına sofistike bir görünüm katmanın yanı sıra üstün bir konfor sunuyor. Bu özellikleriyle şönil kumaş, moda tutkunları ve stil sahibi insanlar arasında popüler bir tercih haline gelmiştir. Üstelik kullanım sınırlarını da günden güne genişletmeyi başarmıştır.

Ancak, şönil kumaşın kökeni ve nasıl üretildiği gibi konular hakkında daha fazla bilgi edinmek, bu özel kumaşı tam anlamıyla takdir etmemizi sağlayabilir. Bu blog yazımız sayesinde, şönil kumaşın özelliklerine, kullanım alanlarına ve stil ipuçlarına dair kapsamlı bir bakış sunacağız. Bu eşsiz kumaşın evinizdeki mobilya ve tekstil ürünlerindeki yerini keşfetmenize yardımcı olacağız. Aklınızdaki birçok soru işaretini, Bellona ile çözmeye hazır mısınız?

Ev dekorasyonunda, tekstil detaylı dekoratif ürünlerde, mobilya ve diğer eşyaların kaplanmasında sıkça tercih edilen şönil kumaşı bu yazıda hep beraber daha detaylı şekilde tanıyabiliriz. İşte ev ve dekorasyon konusunda, size yön verecek tasarım öğelerinden biri olan şönil kumaş ve merak edilen özellikleri!

Şönil Kumaş Nedir? Dikkat Çeken 8 Özelliği

Konumuza, şönil nedir sorusuna yanıt vererek giriş yapmak daha doğru olacaktır. "Şönil" terimi, Fransızca "chenille" kelimesinden gelir ve peluş, kadife veya kürk gibi yumuşak dokuya sahip olan kumaşları tanımlamak için kullanılmaktadır. Şönil kumaş, normalde iki veya daha fazla renkli ipliklerin birbirine dokunmasıyla oluşan kalın dokuya sahiptir. 

Bu kumaş türü, özellikle mobilya, yastık, halı gibi ev tekstili ürünlerinde yaygın olarak kullanılıyor. Aynı zamanda moda endüstrisinde de kullanılabilir kumaştır. Ayrıca genellikle kalın kabanlar, paltolar, elbiseler ve hatta takımlar üretmek için tercih edilir.

Son yıllarda, mobilya sektöründe de çok tercih edilen şönil kumaşın tercih edilmesini sağlayan en önemli özelliklerinden bahsedeceğiz. Ev ve dekorasyonda neden şönil kumaş kullanılmaya başlandı diyorsanız, şönil kumaş özellikleri hakkındaki bu yazımızı okuyup kumaşa dair merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. 

İşte şönil kumaşın 8 önemli özelliği!

1) Yumuşak Dokuludur

Şönil kumaş, dokusu itibarıyla son derece yumuşaktır. Giyildiğinde cilde hoş bir his verir ve konfor sağlar. Koltuk ve sandalyede kullanıldığında, uzun süre rahatlık hissi verir.

2) Parlaklık Sağlar

Şönil kumaşın yüzeyi genellikle hafif parlak görünür. Bu özelliği de giysilere ve mobilyalara, zarif olduğu kadar lüks bir görünüm katar. Parlaklık, kumaşın ışığı yansıtma özelliğinden kaynaklandığı için ışığa göre aydınlık kazandırır.

3) Esnektir

Şönil kumaşın bir diğer özelliği de elastik liflerden yapıldığı için doğal bir esnekliğe sahip olmasıdır. Bu yönü, kumaşın kullanım alanlarına kolayca şekil verilebilmesini ve hareket özgürlüğünü artırmasını sağlar. Özellikle de mobilyalar için çok rahat kullanılır.

4) Nefes Alabilir

Şönil kumaş, havanın geçişine izin veren yapıya sahiptir. Bu özellik sayesinde vücut ısısını dengede tutar ve giysinin altında terlemeyi önler. Aynı şekilde oturma alanında uzun süre otursanız da terletme yapmaz ve rahatça oturmanıza imkan sunar.

5) Dayanıklıdır

Şönil kumaşın dayanıklı kumaşlardan olduğunu ifade etmek gerekir. İyi şekilde bakıldığında ve doğru şekilde kullanıldığında uzun ömürlü kullanım mümkün olabilir. Mobilyada şönil kumaş tercih ederek senelerce bıkmadan aynı kumaş dokusunu evinizde kullanabilirsiniz.

6) Renk ve Desen Çeşitliliği Sunar

Şönil kumaş, çeşitli renk ve desen seçeneklerine sahiptir. Bu sayede farklı tarzlara ve tercihlere uygun giysiler ve ev tekstili ürünleri üretmek mümkündür. Bellona da şönil kumaşı kullanarak birçok kategoride ürün sunmaktadır. Özellikle de Bellona Koltuk Takımları modellerini incelediğinizde, birçok renk ve seçenekte koltukların olduğunu görebilirsiniz.

7) Isı Yalıtımı Sağlar

Şönil kumaş, yüksek oranda hava tutabilme özelliği ile bilinen kumaş türüdür. Bu özelliği de onu sıcak tutan bir malzeme yapar. Şönil kumaşlar, soğuk havalarda ekstra koruma sağladıkları için özellikle de soğuk iklimlerde mobilya uygulamalarında daha sık tercih edilir.

8) Kırışıklık Direnci Sunar

Şönil kumaşın kırışıklıklara karşı direnci oldukça güçlüdür. Bu özellik, giysilerin ve koltukların düzgün aynı zamanda kırışıksız kalmasını sağlar. Pratik bir kullanım sunduğu için defalarca kullanım sonunda yine şık ve iyi görünüm elde edilir. 

Şönil Kumaşın Ev Dekorasyonunda Kullanımı: Evinizi Şık ve Sıcak Bir Atmosfere Dönüştürün

Geniş kullanım alanına sahip olan şönil kumaş, ev dekorasyonunda birçok şekilde tercih edilebilir. Bazen geniş yüzeylerde bazen ufacık bir dekoratif üründe, şönil kumaşın kullanılmasına şahit olabilirsiniz. Bu konuda size ilham olabilecek en popüler şönil kullanım alanlarını açıklayalım:

  • Odanın ışık dengesini korumak için şönil fon perde kullanılabilir.
  • Dilediğiniz renkte şönil kırlent tercih ederek koltuklarınıza istediğiniz dozda hareketlilik ve renk katabilirsiniz.
  • Masa dekorunu tamamlamak adına şönil masa örtüsü veya runner kullanmayı tercih edebilirsiniz.
  • Modern ve havalı görünen koltukları kullanmak isterseniz, kumaş kaplama tercihinizi şönil kumaştan yana kullanabilirsiniz.
  • Puf ya da berjer seçiminde oda içinde farklı bir hava oluşturmak için şönil kumaşı değerlendirebilirsiniz.
  • Şönil kumaş, son yıllarda köşe koltuk takımlarında daha sık kullanılan bir kumaş türü olarak karşınıza çıkabilir.
  • Yeni model koltuk grubu alacaksanız, şönil kumaş koltuk takımı üzerinde değerlendirme yaparak eviniz için en iyisini seçebilirsiniz.
  • Bellona Köşe Koltuk seçeneklerinde şönil kumaşı tercih ederek evinizde benzersiz bir tarz elde edebilirsiniz. 

Şönil Kumaşın Bakımı ve Dayanıklılığı: Uzun Ömürlü Mobilya Kullanımı İçin İpuçları

Ev dekorasyonunda trend bir kumaş haline gelen şönil kumaş, uzun süre kullanıma bağlı olarak kirlenebilir ve toz tutabilir. Eğer düzenli şekilde kumaş bakımı yapmıyorsanız, bu hapsolan kir ve toz sağlığınızı etkileyebildiği gibi kumaşın görünüşünü de etkiler. 

Olumsuz bir durum yaşamamak için şönil kumaş bakım teknikleri hakkında sizlere en önemli tüyoları vereceğiz:

  • Kumaşın kendi yapısını bozmamak için tüy toplama özelliği olan süpürge kullanarak süpürme yapmaya özen gösterin.
  • Kumaş, yıkanmaya çok uygun olmadığı için nemli bezle silerek temizlik sağlayabilirsiniz.
  • Düzenli olarak tozunu aldığınız şönil kumaş, size daha uzun süre kullanım imkanı sunabilir.
  • Şönil kumaş üzerinde bir leke oluştuğunda önce kağıt havluyla lekeyi alın ve ardından nemli bezle silin.
  • Temizlik için sert fırça, bıçak, makas, telli sünger gibi riskli malzemeler kullanmayın.
  • Kumaşın rengini ve parlaklığını koruması için gün içinde güneşin yoğun olduğu saatlerde oda içinde güneşlik kullanmaya dikkat edin.

Şönil Kumaş Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Evinizde ve iç mekanlarda, şönil kumaş kullanım alanları oluşturabilirsiniz. Bu alanlarda yer verdiğiniz kumaş, size uzun soluklu avantaj sağlayacaktır. 

Peki, şönil kumaşın kullanım avantajları nelerdir? Bu soru işaretine, Bellona ile yanıt bulabilirsiniz!

  • Bu kumaşların temizliği kolay olduğu için her evde rahatça kullanılabilir.
  • Renk seçenekleri de geniş olduğundan belirli renk tonları üzerinde sınırlı kalmadan seçimler yapabilirsiniz.
  • Şönil kumaşı birçok yüzeyde görebileceğiniz için evinizin her odası için seçebilirsiniz.
  • Mevsime uygun yapıya sahip bir kumaş olması özelliğiyle her iklimde rahatça kullanılabilir.
  • Aynı zamanda mobilya ve dekoratif unsurlarda şık, elegan bir tarz yansıtacağı için dekorasyon yaparken zaman kazanırsınız.

İlginizi Çekebilir:

Deri Kumaş Nedir? Mobilyalarda Nasıl Kullanılır?

Dokuma Kumaş Nedir? Mobilya Üretiminde Hangi Avantajları Sağlar?

Polyester Kumaş: Dayanıklı, Çeşitli ve Estetik

Sentetik Deri Nedir? Mobilya Üretiminde Kullanımı Nasıl Gerçekleşir?

Polyamid Kumaş Nedir?

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.