Sade, Minimal ve Modern: 1+1 Ev Dekorasyonu

Günümüz yaşam şekline yön veren minimalizmi 1+1 ev konforunda yaşayın! Az eşya bol huzur, 1+1 ev dekorasyon fikirleri bu yazıda!

Bellona Mobilya 21-12-2023 15:28:17
Sade, Minimal ve Modern: 1+1 Ev Dekorasyonu

Sade, Minimal ve Modern: 1+1 Ev Dekorasyonu

Ev dekorasyonu evin sahip olduğu alan ne kadar genişse o kadar fazla mobilya kullanarak o kadar kolay hale gelmektedir. Stüdyo daireleri ya da bir oda bir salonu olan daireleri dekore etmek gerçek bir estetik algı ve maharet ister. Küçük bir eve birçok alan eklemek için doğru planlama gerekir. Diğer evler ile karşılaştırıldığında 1+1 evlerin daha küçük olmasını kendiniz için avantajlı hale getirebilirsiniz. 

1+1 evler modern yaşamın topluma sunduğu yapılardan biridir. Eskiden 1+1 daire sayısı bir apartmanda yalnızca giriş veya çatı katlarında olacak şekilde tasarlanırken günümüzde tamamı 1+1 dairelerden oluşan bir apartman bulmak çok kolaydır. 

Üniversiteye giden öğrencilerin sayısındaki artış ve beyaz yaka olarak sınıflandırılan çalışanların pratik bir hayat istemesi 1+1 evlerde yaşama oranını artırdı. Bu sebeple 1+1 evler genellikle tek bir kişinin düşünceleri ve hayal gücü etrafına kurulan yaşam alanlardır. 

Ev dekorasyonunda oda sayısı ve salon sayısı fark etmeksizin belirlemeniz gereken odak alanın hangisi olacağıdır. Dekorasyonda bir tek düzelik mi istiyorsunuz yoksa belirlediğiniz alanı örneğin uyku alanınızı dikkat çekilir hale getirmek mi? 

Bu kararı vermeniz duvarlarınızın, mobilyalarınızın renk seçimini de etkileyecektir. Ev içerisindeki dekorasyonundaki uyum görsel zevkinizi artıracak ve gözünüzü yormayacak.

Minimal ve Modern Ev Dekorasyonu

1+1 Evler İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılır?

1+1 eviniz için tercih edeceğiniz mobilyalar, en önemli noktalardan biridir. Mobilyalarınızı minimal tarzlarda ve işlevsel tercih etmelisiniz. Oturma alanı olarak tasarladığınız bölüme bir köşe koltuk ekleyecekseniz bu köşe koltuğun altı sandıklı ve yatak olabilir olması işinizi birçok konuda kolaylaştırır. 

Evinizde ağırlamak istediğiniz misafirleriniz için konforlu bir yatak hazırlayabilir, nevresim yorgan gibi sürekli kullanılmayan eşyalarınızı koltuğunuzun sandık bölümünde saklayabilirsiniz. 

Tek başınıza veya bir ev arkadaşı ile yaşadığınız 1+1 daireleri dekore etmenin temel bir kuralı vardır. Bu kuralı 'az sayıda fonksiyonel mobilya' ile ev dekorasyonu şeklinde açıklayabiliriz. Doğru, fonksiyonel ve pratik mobilya seçimi ile 1+1 evler küçük bir ev algısından çıkıp yalnız yaşayanların konforlu bir hayat için özellikle tercih ettiği daireler haline gelir. 

Beyaz eşyalarınız, özellikle çamaşır makinesi ve eğer edinecekseniz bulaşık makinesini en az ses çıkaran modellerden seçmeniz önemli tavsiyelerdendir. 1+1 evlerde; çalışma alanı, uyku alanı, dinlenme alanı, yemek alanı, mutfak, banyo hepsi birbirine oldukça yakındır. 

Ev içerisinde yapmanız gerekenleri biri bitince diğerine geçiş şeklinde planlamak zordur, 24 saatlik bir gün de bu planlama için uygun değildir. Bu sebeple çamaşır makinenizi açtığınızda internet üzerinden gerçekleştirmeniz gereken bir toplantınız olabilir ve çalışma alanınız banyonuza çok yakın olduğu için ses sizi rahatsız eder. 

Mobilya Seçimi Yapımı

Amerikan Mutfak ve Kapalı Mutfak Dekorasyonu

Modern mimaride tasarlanan iki tip 1+1 daire vardır. Bu daire modellerinden birincisi Amerikan mutfaklı 1+1 evlerdir. Diğer 1+1 daire tasarımı ise salon ve yatak odası haricinde ayrı bir mutfağı bulunan evlerdir. 

Amerikan mutfaklı evler doğru dekorasyon yapılması halinde oldukça kullanışlı bir alana dönüşebilir. Mutfağı oturma alanı ile birleşik olan bu evlerde özellikle dikkat edilmesi gereken nokta iki farklı yaşam alanına ait mobilyaların renk uyumunu yakalamaktır.

Mutfak dolapları ve mutfağa eklenecek bar masası, sandalye gibi mutfağa ait mobilyalar ile koltuk takımı, televizyon ünitesi gibi oturma alanına ait mobilyalar arasında renk uyumunun sağlanması hoş bir dekorasyon sağlar. Oturma alanınız ile birleşik mutfaklarda bulunan dolaplar eğer koltuk takımınız uçuk renkler değil ise uyumu yakalayabileceğiniz şekilde olacaktır.

Büyük bir ihtimalle pek de büyük olmayan 1+1 yaşam alanınızın dinamik ve canlı renkler ile enerjisi yükselecektir. Mutfak ile oturma alanı arasında kalan bölgede keskin bir ayrım yerine tablolar ile yumuşak bir geçiş ile sağlanmalıdır. Bebek mavisi duvarlarınız üzerine ekleyeceğiniz pastel renkler ile ince ince işlenmiş ufak tabloların oluşturacağı kolaj, klasikten kaçıp modern bir rüzgar estirecektir evinizde. 

Amerikan mutfak olarak dizayn edilmiş evlerde mutfak alanının sürekli düzenli tutulması gerekmektedir. Koltuğunuzda dinlenirken lavabonun çevresinde bulaşıkları görmek ve kokularını duymak hoşunuza gitmeyecektir. İşlerini erteleyen biriyseniz, mutfağınız dağıldığında anında müdahale etmeyecekseniz, bir de sık sık misafir ağırlıyorsanız Amerikan mutfaklı bir ev yerine kapalı mutfaklı bir ev tercih etmelisiniz. 

Oturma alanı ile mutfağı hayali bir sınır ile bölmek istemiyor somut bir çizgiye ihtiyaç duyuyorsanız yüksek bar masaları ve mutfak adaları tam istediğiniz mobilyalardır. Oda içerisindeki düzenlemeyi daha kolay sağlamanız için de oda bölücüler kullanmanız önerilir. 

Kapalı mutfak olarak dizayn edilen 1+1 evler daha konforludur. Evinizde farklı alanların birbirinden ayrılması işlerinizi daha kolay bir hale getirecektir. Arkadaşlarınızı akşam oturması için davet ettiğinizde yatak odanızın ve mutfağınızın dağınık olması sizin için o kadar da önemli bir konumda olmayacaktır. Mutfak ve oturma alanı dekorasyonunuzu da birbirine uyumlu dekore etmenize böylelikle gerek kalmaz. 

Amerikan Mutfak Dekorasyonu

1+1 Evde Uyku Alanı ve Yatak Odası Dekorasyonu 

Uyku alanı her boyutta evde olduğu gibi 1+1 evlerde de oldukça önemlidir. Kendinizle baş başa kaldığınız ve huzurlu hissetmek istediğiniz alandır. Eviniz ne kadar küçük olursa olsun uyku alanında konfordan ödün vermeyin. Rahat bir yatağınız olduğunda sırt ve boyun ağrısı gibi sorunlar yaşamayacak ve hayatınıza konforlu yaşamanın bilincinde olarak devam edeceksiniz. 

Yatak odanız için karyola ve baza seçenekleri arasından, 1+1 evler için baza tercih etmeniz daha kullanışlı olacaktır. Sade tasarımlı bazalar hem odanızın temasına uyum sağlayacak hem de göze çarpıp rahatsız edici bir görüntü oluşturmayacaktır. Fakat asıl işinizi kolaylaştıracağı kısım bazaların sizin için gereksiz birçok eşyanızı saklamanızı sağlayacak depolama alanı sunmasıdır. 

Ayna gibi derinlik sağlayan aksesuarlar da yatak odanızın ambiyansını değiştirir. Yatak odanıza veya eviniz içinde yaptığınız planlamaya göre uyku alanına dahil ettiğiniz mobilyalar kadar önemli olan bileşenler de aksesuarlardır. 

Ayaklı boy aynasına alternatif olarak, takı dolabı olarak kullanılabilen boy aynalı dolaplar da tercih edilebilir. Eğer ne boy aynasına ne de takı dolabına yeriniz yok ise gardırobunuzu aynalı gardırop modelleri arasından tercih edebilirsiniz. Aynalar uyku alanınızda illüzyon yaratarak odanın olduğundan büyük algılanmasını sağlayacaktır. 

Küçük Evlerde Yatak Odası Dekorasyonu

1+1 Evler İçin Kolay Yaşam İpuçları 

Küçük bir alanda hayatınızı eksiksiz kurmaya çalışıyorsanız eğer bazı püf noktalar size çok yardımcı olacaktır. 1+1 evler de yaşam sürdürmeniz minimal bir hayatı benimsemenizi zorunlu kılmaz. Depolama alanların ve ev içi oda organizasyonunu doğru yaptığınız sürece istediğiniz tarzda hayatınızı sürdürebilir ve zorlanmazsınız. 

Eşyalarınızın, sürekli açtığınız dolap kapaklarından üzerinize yuvarlanması huzurunuzu kaçırıp canınızı sıkacaktır. Bu gibi sorunları yaşamamanız için size birkaç 1+1 evde yaşam ipucu listeledik. İşte 1+1 evlerde pratik yaşamanızı sağlayacak ipuçları:

Depolama Alanlarınızı Saklı Tutun ve Ferah Bir Eve Kavuşun

1+1 evinizin herhangi bir alanını birden fazla dolap, çekmece, komidin, şifonyer eklemek depolama alanınızı arttıracak fakat yaşam alanınızı azaltacaktır. Dolap ve çekmece gibi ek mobilyaları yaşam alanınıza eklemek için kolonlardan veya gömme dolaplardan yararlanabilirsiniz. 

Ferah Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Koyu Renklerden Olduğunca Kaçının ve Aydınlığı Kucaklayın

Özellikle oturma grubu gibi büyük mobilyalarınızı bej, krem, beyaz, pudra tonlarında tercih etmeniz evinizin daha büyük ve geniş görünmesini sağlayacaktır. 

Büyük boyuttaki mobilyalarınızı açık renklerde üzerine ekleyeceğiniz aksesuarları koyu renkte tercih ederek kontrast yakalayabilirsiniz. Fakat dar odalar için de duvar rengi ve mobilya rengi arasında kontrasttan kaçınmak görsel karmaşıklığı ortadan kaldırmak için daha iyi olacaktır. 

Küçük Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Duvarlarınıza İşlevsel Tasarlanmış Raflar Monte Edin, Hem Alan Hem Zaman Kazanın

Evinizde hem mutfak alanında hem de banyo alanında deterjan şampuan gibi ufak malzemelerin elinizin altında olmasını istersiniz. Bu malzemeleri dizip kolayca kullanmak için duvara monte edeceğiniz raflar oldukça kullanışlı olacaktır. 

Duvar Dekorasyonuna Dair İpuçları

Aydınlatmayı Farklı Avizelerle Sağlayın

Küçük alanları ferah gösteren etkenlerden biri de aydınlatmadır. Tek avize ile yapılan aydınlatmada karanlık bölgeler kalabilir ve pencereden evinize giren gün ışığı yeterli olmayabilir. Lambader ve duvar ışıklandırması gibi ürünler ferah 1+1 evler için ideal aksesuarlardır.

Küçük Evlerde Avize Seçimi

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.