Masif Ne Demek? Masif Ahşap Özellikleri Nelerdir?

Masif ahşap mobilya nedir ve evinizin hangi kısımlarında kullanabilirsiniz? Masif ahşap dekorasyonu ve temizliğine kadar tüm detaylarıyla burada!

Bellona Mobilya 21-12-2023 15:27:20
Masif Ne Demek? Masif Ahşap Özellikleri Nelerdir?

Masif Ne Demek? Masif Ahşap Özellikleri Nelerdir?

Evde, iç mekanda, dış mekanda ve dekore edilecek pek çok ortamda artık ahşap ürünlerden faydalanılıyor. Özellikle de doğala ve öze dönüş akımıyla beraber, mobilya sektöründe “masif” kelimesi çok sık kullanılmaya başlanır oldu. Ağaç, tropik, yeşil ve doğal motiflerin günümüzde daha çok tercih edilmesi sayesinde dekorasyon alanında da masif ürünlerin kullanılması gittikçe yaygınlaştı.

Birçok kişi masif ne demek sorusunun yanıtına doğru yanıt aramaktadır. Bu konuda size mobilya sektöründe öncü isimlerden biri olarak Bellona rehberliğinde bilgileri vereceğiz. Her sezon trend olan, modası hiç geçmeyen masif mobilya hakkında merak edilenleri bu satırlarda yanıtlamış olacağız.

Yeni evlenenler, evinde ufak tefek değişimler yapanlar, dekorasyon için ilk adımı atanlar bir şekilde masif malzeme ile tanışacaktır. Çünkü bu terim mobilya ve dekorasyon alanının olmazsa olmazıdır. Şimdi masif ağaç ve eve gelene kadar yaşadığı serüvenlere değinelim. Koltukta, masada, kitaplıkta, orta sehpada, yatak başlığında masif ahşap kullanımına derin bir mercek tutalım. Doğalı ve doğayı sevenlerin ilgisini çekecek bilgiler karşınızda!

Masif Ahşap Özellikleri

Masif Nedir?

Ağaçlar, mobilya kullanımı için bazı işlemlerden geçerek mobilya haline gelir. Birçok mobilya hammaddesi arasında masif ürünler de dikkat çeker. Masif ürünler ve malzemeler, ağacın doğal haline müdahale edilmeden işlenir. Tıpkı doğada karşımıza çıktığı gibi, dal ve gövde oyuntularını masif eşyalarda görebiliriz. 

Masif olmayan ürünlerde bu gözler ve oyuntular törpülenir, gizlenir. Ancak doğallığı savunan masif mobilyalarda ağaç gövdesine yer alan izler ve oyuklar olduğu gibi ürünlerde kalır.

İşlenmemiş, doğal yapısı bozulmamış mobilyalara verilen bir isimdir masif. Son senelerde trend haline gelmiş, çok eski senelerde olduğu gibi artık evlerde yerini almayı başarmıştır. Ev yenileyenler, ev eşyası almak isteyenlerin karşısına mağazalarda masif tasarımlar çıkmaktadır. 

Bellona da masif sevenler için her sezon birbirinden farklı tasarımlarını vitrinlerinde sergilemektedir. Masif ahşap nedir konusuna değindikten sonra kullanım alanları hakkında bilgi vermeye devam edebiliriz.

Masif Ürünler Ve Malzemeler

Masif Ahşap Nerelerde Kullanılmaktadır?

Günümüzde o kadar çok masif ürün tasarlanıyor ki; görenleri kendine hayran bırakıyor. Bardak altlığından çerçeveye; orta sehpadan avizeye kadar birçok ev eşyasında masif ağaçtan faydalanmak mümkün. Mekan dekorasyonunda, ev diziminde, oda dizaynlarında birçok şekilde masif ahşap kullanılabilir.

Ürünün boyutuna bakmaksızın, her eşyada masif ahşap görebilirsiniz. Bu bazen yemek masası bazen de tv ünitesi olarak karşınıza çıkabilir. Doğalı ve doğayı seven tasarımcılar sayesinde, masif ahşapların kullanım alanı daha da genişlemiş duruma gelmiştir.

Masif Ahşap Kullanım Alanları

Masif Ahşap Temizliği Nasıl Yapılır?

Yapısını bozmadan ürün haline gelen masif ahşapları elbette ki temizlemek isteyeceksiniz. Bazı masif ürünlere reçine ve vernik dökülmektedir. Bu işlem sayesinde daha parlak ve korunaklı eşyalar elde edilebilir. Temizliğini yaparken ahşap dokuya zarar vermeyecek dokunuşlar yapabilirsiniz. Bunun için sizlere birkaç masif ahşap temizliği tüyosu önerebiliriz.

Öncelikle, düzenli olarak tozunu almaya çalışmalısınız. Alınmayan tozlar, zamanla masif ahşaplara yapışır ve kötü bir görünüm oluşur. Tozu alırken nemli bez kullanabilirsiniz. Silme işleminde asitli deterjanlar kullanmaktan kaçınmanızda fayda var. 

Tozu ve kiri temizlemek için elektrikli süpürge kullanma imkanınız olursa; süpürge başlığına dikkat etmelisiniz. Süpürge ucunun masif dokuyu kaldırmaması gerekir. Oluşacak ufak bir hasar, mobilyanın tamamını etkileyebilir ve estetik açıdan kötü görünebilir.

Masif ürünlerde kullanılan çelik, demir, halat, metal aksesuarları nemli bezle temizleyebilirsiniz. Mesela masa bacakları ya da ünite yükselticiyi yine nemli bezle temizleyerek anında temizlik sağlayabilirsiniz. Bu ürünlerde ağaç oyuntuları ve gözler olacağı için silerken desenleri takip ederek silebilirsiniz. Ters yöne silmeniz önerilmez. Ağaç halkalarını aynı yönde silmeyi unutmayınız.

Masif Ahşap Temizliği Yapmak

Masif Ahşap Mobilya Kullanım Tüyoları

Pek çok şekilde iç mekan tasarımında tercih edilen masif ahşap ürünleri, hassas  yapılı olduğu için özenli kullanım ister. Özellikle de çok sık kullanılan masif masalar, sıcaktan ve yüksek güneş ışığından korunmalıdır. Bunun için bardak, tabak, kase gibi ürünler koruyucu altlık üzerinde masada yer almalıdır. Temizliğinden dekore edilmesine kadar dikkatli davranılması gerekir.

Masif mobilyaları kullanırken oda içinde pencere önünde konumlandırmak önerilmez. Pencere önünde kalan masif masa gibi ürünler, güneş ışığının etkisiyle kısa sürede çatlayabilir. Orta sehpada masif ahşap kullanılmışsa; ince bir silikon koruyucu ya da hasır supla yardımıyla diğer ürünler masaya yerleştirilebilir.

Eğer salonda ya da mutfakta yemek masası masif ağaç yapıya sahipse; mutlaka sık sık temizlenmelidir. Hasır servis, runner, ince örtü ya da koruyucu altlık kullanarak sıcakla temasını kesmelisiniz. Bıçak, çatal,ağır vazo gibi ürünler ise yine masif dokuya doğrudan temas etmemelidir.

Estetik açıdan çok şık ve havalı görünen masif ürünleri, odalarda da kullanabilirsiniz. Yatak başlığı, kitaplık, konsol, çiçeklik ve aklınıza gelen birçok eşyada masif ahşap yer alabilir. Bu eşyaların hasar görmemesi için; nemden ve yağlı ürünlerden kaçınmayı unutmayın. İçinde yüksek asit bulunan temizlik deterjanlarını kullanarak temizlik yapmayın. Uzun ömürlü masif eşya kullanımı için hassas davranmanız tavsiye edilmektedir.

Masif Ahşap Kullanım Tüyoları

Dekorasyonda Masif Ahşap Eşya Tercihi

Evinde samimi ve doğal bir dizayn görmek isteyenler, pek çok alanda masif kullanabilir. Özellikle de masif ahşap nasıl kullanılır diyenler için salonda, balkonda, mutfakta, yatak odalarında rahatlıkla kullanılacağını ifade edebiliriz. 

Keten koltuk, pamuklu koltuk, deri koltuk ve tay tüyü koltuklarla beraber şık bir oda kombini yapılacağından bahsedelim. Zevklerinize hitap eden koltuk takımlarına eşlik eden masif orta sehpa, tv ünitesi, çoklu sehpa ve kitaplık kullanabilirsiniz.

Eğer mutfakta masif detaylar görmek isterseniz; geniş ve boş bir duvara masif çerçeve konumlandırabilirsiniz. Şarap kadehi ya da fincan rafı düzenlemek isterseniz yine masif rafları evinizde kullanabilirsiniz.

Yatak odasında masif ahşap detayları ile ferah ve samimi bir dekorasyon elde etmek mümkün. Kıyafet dolabından yatak başlığına kadar birçok eşyada masif ahşap kullanılmaktadır. 

Oda içinde tüm masif ürünler eşit şekilde dağılmalıdır. Odanın genişliğine ve mobilya hacmine göre, uygun miktarda masif dekorasyon ürünleri kullanabilirsiniz. Şunu hatırlayabilirsiniz: Yemek masası, orta sehpa, tv ünitesi ve lambader eğer masif yapılıysa dizayn edilirken aralarında açıklık olması ve ayrı köşelerde yer alması önerilir. 

Masif Eşya Tercihi

Masif Ürünler Pahalı Mı?

Geniş kullanım yelpazesi bulunan masif ürünler kalite kalite üretilmektedir. Kullanılan ağacın yapısı ve ürünün boyutu, etiketi değiştirmektedir. Ayrıca eşyaya monte edilen demir, çelik, ahşap aksesuarlar da fiyatında etkendir. Doğal, ağır ve dayanıklı masif ev eşyalarının ekonomik açıdan biraz yüksek olduğunu ifade etmek mümkün. 

Masif ahşap özellikleri bakımından maliyeti yüksek ürünler sunar. Bu ürünler, ağır ve dayanıklı olduğu için diğer malzemelere göre bir tık daha pahalı görünebilir.

Eğer aklınızda evinizde masif eşyalara yer verme planı varsa; sizleri en yakın Bellona şubemize davet ediyoruz. Mağazalarımızda dikkatinizi çekecek birçok masif eşyayı görebilirsiniz.

Masif Ürünler Pahalı Mı?

Mdf ile Masif Arasındaki Fark Nedir?

Mobilya seçimi yaparken karşınıza çıkan birçok malzeme karşısında acaba hangisi daha kaliteli ve uzun ömürlü diye düşünebilirsiniz. Bu konuda danışmanlardan şu bilgileri alabilirsiniz. Eğer masif eşyalar tercih ederseniz doğal ve işlenmemiş olduğunu hatırlayabilirsiniz.

MDF yapılı mobilyalar kullanmak isterseniz; ağacın işlemlerden geçtiğini zaman zaman boya ve madde içerdiğini bilmelisiniz. Mdf mobilyalarda özel teknikler uygulanır ve ağaç farklı şekillere girer. Ancak masif mobilyalar, doğal görünümde ve doğal yapıda ürüne işlenir. Kesme, törpülenme, reçineye batırılma gibi ufak işlemlerden geçer.

Mdf İle Masif Arasındaki Fark

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.