Lake Boya Nedir? Mobilyalarda Kullanımı Nasıl Gerçekleşir?

Lake boya nedir? Sektörün uzmanı Bellona’dan mobilyalarda lake kullanımına dair püf noktaları ve doğru bilgiler bu yazıda!

Bellona Mobilya 22-12-2023 16:33:20
Lake Boya Nedir? Mobilyalarda Kullanımı Nasıl Gerçekleşir?

Lake Boya Nedir? Mobilyalarda Kullanımı Nasıl Gerçekleşir?

Mobilya sektöründe, ahşapların boyanması için çeşitli boya ve boyama teknikleri kullanılır. Bu tekniklerden biri de lake boyadır. Lake boya, yaygın şekilde kullanılan ve göz alıcı mobilyaları hazırlamak için tercih edilen bir tür boyadır. 

Lake boya terimini ilk defa duyuyorsanız, bu boya türünün ne anlama geldiğini merak ediyor olabilirsiniz. Mobilya sektöründe öncü firma olan Bellona farkıyla, size lake boyaya dair merak edilen soruların yanıtlarını burada açıklıyoruz.

Mobilyaların boyanması, estetik açıdan daha iyi görünüm kazandırdığı için birçok alanda mobilya boyama yapılır. Günümüzde de en sık kullanılan boyama tekniklerinden biri olan lake boya, çeşitli mobilya ürünlerini renklendirir. 

Renklendirme özelliğinin yanı sıra, uzun ömürlü kullanım imkanı sunar. Bunun gibi daha pek çok avantajı olan lake boyayı bu satırlarda daha iyi tanıyabilirsiniz.

Lake boyanın mobilyalarda kullanımı nasıl gerçekleşiyor merak ediyor musunuz? İşte size lake boyama yöntemini ve mobilyalarda kullanım alanlarını en net şekilde ifade eden bilgiler burada. Sayfayı sonuna kadar okuduğunuzda, mobilya boyama konusunda bir usta kadar bilgiye sahip olabilirsiniz.

Lake Boya Kullanmak

Lake Boyama Nedir?

Lake boya, genellikle ahşap ve laminat yüzeylerin boyanması için tercih edilen bir boyama yöntemidir. Bu yöntem için özel bir boya kullanılır. Kullanılan boya, yüzeyin parlak ve pürüzsüz olmasını sağlar. Mobilyaların şekil verilme aşamasından sonra, renklendirme evresinde kullanılmaktadır. Lake boyama, günümüzün en yaygın mobilya renklendirme yöntemi olarak ifade edilebilir.

Pek çok türdeki mobilyayı örtücü boyalarla, homojen bir yapıda herhangi bir damar ve pürüz kalmayacak şekilde düz boyalarla boyama işlemine lake adı verilmektedir. Lake boya çeşitleri, mat ya da parlak olabilir. Ancak mobilyayı boyarken hedeflenen amaç parlak ve pürüzsüz görünüm kazanmaktır. Mobilyanın modeline ve kullanım alanına göre boya çeşidi seçilir. 

Lake boyama, görünüşte basit bir izlenim verir. Ancak uygulamaya geçtiğinizde bu işin sanıldığı kadar kolay olmadığını anlayabilirsiniz. Lake boya renkleri de her renkte mevcuttur. Eskiyen ürünlerinizi dilediğiniz renkte boyayarak yenilik kazandırabilirsiniz. 

Özetlemek gerekirse, lake boya mobilyaların estetik duruşunu canlandıran ve eskimiş yerleri kamufle eden bir tür boyamadır.

Lake Boyama Nedir?

Hangi Mobilyalar Lake Boya ile Boyanır?

Lake boyama yöntemi, özellikle ahşap mobilyaların boyanmasında sıkça kullanılmaktadır. Bu yöntemle boyanan ahşap mobilyalar, canlı ve dayanıklı renkler kazanır ve aynı zamanda mobilyaların yüzeyini uzun sürede korur. Evinizdeki pek çok eskiyen mobilyayı lake boya ile yenileyebilirsiniz. Hangi mobilyalar lake boyamaya uygun diyorsanız, sizlere birkaç öneride bulunabiliriz.

Eskimiş gardıroplar, rengini değiştirmek istediğiniz konsollar, tarz değişikliği yapacağınız sehpa ve masalar, ahşap sandalye ve çiçeklikler lake boyama için uygun yüzeylerdir. Ayrıca, mutfak dolabı kapakları ve yatak odası mobilyası da lake boyama için uygundur. Malzemesi ahşap olan birçok mobilya, lake boya ile renklendirilebilir.

Eviniz için en iyi seçimi yapmak isterseniz, masa ihtiyacınız olduğunda Bellona Yemek Masası modellerinden kendi tarzınıza hitap edeni seçebilirsiniz. Sıfırdan yenilik kazanmak için, Bellona’yı seçin!

Lake Boya ile Mobilya Boyama

Mobilyalara Lake Boya Nasıl Uygulanır?

Pek çok mobilya türü, lake boyamaya uygundur ancak boyamadan önce en önemli püf noktalarını bilmeniz gerekir. Eğer kendi imkanlarınızda lake boya kullanıp bir ürün boyayacaksanız, öncelikle malzemenin ne olduğunu bilmeniz gerekir. Ahşap ve laminat yüzeyler için önerilen lake boyanın kusursuz boyanması için yüzeyin zımparadan geçmesi önemlidir.

Zımparalanan veya boyamaya hazır hale gelen yüzeyleri, lake boya spreyi ya da fırçasıyla boyayabilirsiniz. Ancak elinizdeki üründe pürüzler varsa, boyamadan önce lake astarı kullanarak yüzeyin bir kat astarlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Astar kuruduğunda, lake boyama yapılabilir.

Mobilyaların yüzeylerine, kapaklarına, köşelerine, kulplarına ya da zeminlerine lake boya kullanarak canlandırma yapabilirsiniz. Bunun için önce taslak çıkarmanız ve işlem sırası belirlemeniz gerekir. Tüm programı yaptıktan sonra, dilediğiniz renkteki lake boyayı istediğiniz mobilyaya uygulayabilirsiniz.

Evinizde lake boya kullanarak mobilya ya da eskiyen eşyaları boyamak isterseniz sizlere adım adım ne yapacağınızı anlatalım:

  • Lake boyalarını temin ettikten sonra öncelikle çalışma alanı hazırlayın.
  • Çalışma alanında eldiven, fırça, lake boya tabancası, ıslak mendil gibi ürünleri bulundurun.
  • Ufak bir parça boyamaya başlıyorsanız, lake boyanın kutusunu kapağı kapalı halde çalkalayın.
  • Birkaç dakika dinlendikten sonra boyayı açın ve kürdanla karıştırın.
  • Uygun bir fırça kullanarak boyadan bir parça alın.
  • Boyamak istediğiniz yüzeye tek kat lake boya sürün.
  • Ardından boyanacak diğer yüzeyleri boyayın.
  • Lake boyanın etkisi çok güçlü olduğundan ikinci bir kat boyama yapmanıza gerek yoktur.
  • Fırçayla boyarken dikkatli geçişler sağlamanız gerekir.
  • Lake boyanın mobilya yüzeyinde kuruması için ortalama 5 saat kadar beklemeniz gerekir.
  • 5 saat sonunda mobilyayı kontrol ederek evde geri dönüşümü ve yeniliği tamamlayabilirsiniz.

Lake Boya Nasıl Kullanılır?

Lake Boya Ne İşe Yarar?

Lake boya, mobilyaları her açıdan koruyan bir boyadır. Düşünün ki, evde en sevdiğiniz mobilya eskimeye başladı. İsterseniz aynı renkte isterseniz farklı bir renkte lake boya alarak bu ürünü yenileyebilirsiniz. Bu özelliği sayesinde ekonomik ve bütçe dostudur.

Lake boyanın faydalı olduğu bir diğer alan ise, tozu hemen almaması ve mikropları yüzeyde tutmamasıdır. Evde hijyenik bir alan oluşturmak için mobilyaların lake boya ile boyanmış olmasına dikkat edebilirsiniz. 

İnsan sağlığı için olumlu etkileri olan lake boya, eşyaların daha uzun ömürlü kullanılması için kullanılır. Mobilyaların sararmasını geciktirir ve mobilya yüzeylerinde çatlama oluşmasını önler. 

Evinizin birçok köşesinde lake boyalı mobilya kullanarak eşyaların kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Böylece sürekli mobilya alışverişi yapma zahmetinden kaçarak bütçenizi ve eşyalarınızı koruyabilirsiniz.

Lake Boya Ne İşe Yarar?

Lake Boya Mobilyalarda Kullanışlı Mıdır?

Pek çok kişi, lake boyanın kullanışlı olup olmadığını merak ediyor. Evet, lake boya mobilyalar için oldukça kullanışlıdır. Çünkü, mdf yüzeyinin pürüzsüz görünmesini kolaylaştırıyor. Mdf yapısının dış ortamla temasını keser ve mobilyanın dayanıklı olmasını sağlar. Bu nedenle, lake boya ile boyanan mobilyalar sudan ve nemden kolayca etkilenmez.

Lake boya ile boyanan dolap kapakları ve oda kapıları, düz ve pürüzsüz olduğu için kolay bir temizlik alanı sunar. Bu temizliği kolaylaştırma özelliği sayesinde daha çok rağbet görür. Ev yapı malzemelerinde genellikle lake boyalı ürünler kullanışlı olduğu için tercih edilmektedir.

Söz konusu kullanışlı ürünler olduğunda, Bellona size bu konuda da yardımcı olacak. Evinizin tarzını tamamlayan Bellona Tamamlayıcı Ürünler sayesinde mobilya eksiklerini kolayca giderebilirsiniz! 

Lake Boya Ne Demek

Sık Sorulan Sorular

Lake Boya Su Bazlı Mıdır?

Lake boya, su bazlı akrilik boya türlerinden biridir. Mobilyalarda kullanıldığı için daha güçlü içeriğe sahiptir.

Lake Boya Neden Çatlar?

Boyama aşamasında, ön hazırlık yapılmadığı durumda lake boyanan yüzey çatlar. Ön hazırlık ise yüzeyin temizlenmesi, zımparalanması ve şekillendirilmesidir. Eğer yüzey zımpara ile düzeltilirse, kullanım sonunda lake boyada çatlama görülmez.

Lake Boyalı Mobilyalar Nasıl Temizlenmelidir?

Lake boyalı eşyalarınızın temizliğini kolayca yapmak adına, nemli mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Bezin ılık ve nemli olması, yüzeylerdeki tozun daha kolay temizlenmesini sağlar. Dilediğiniz anda lake boyalı mobilyaları temizlemek için ılık sudan faydalanabilirsiniz. Asitli ve kimyasal ürünler kullanmanız önerilmez.

Lake Boyanın İçeriği

İlginizi Çekebilir:

Mobilya Koruma

Bahar Temizliği

Ahşap Mobilyalar Nasıl Temizlenir?

Evde Pratik Halı Temizleme Yöntemleri

Mutfak Dolabı Temizliği

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.