Modası Asla Geçmeyecek Koltuk Renkleri Nelerdir?

Evinizin konseptine uygun koltuk rengine karar veremediniz mi? Gelin öyleyse sizin için koltuk renginizi seçelim!

Bellona Mobilya 21-12-2023 16:53:28
Modası Asla Geçmeyecek Koltuk Renkleri Nelerdir?

Modası Asla Geçmeyecek Koltuk Renkleri Nelerdir?

Oda ya da salon dekorasyonunda tercih edilen koltuk modeli, koltuğu tamamlayan koltuk renkleri ile bir bütün haline gelir. Koltuğun tarzına hitap eden desen ve renkler, odanın genel stilini de yansıtır. Son zamanların en çok tercih edilen koltuk renkleri krem ve gri olsa da aslında renk kartelasında onlarca seçenek karşınıza çıkar. Duvar boyasına uyum sağlayan, halı ile rahatça kullanılan birçok koltuk ev dizaynında rengiyle öne çıkar.

Koltuk takımı renkleri kullanan kişinin tarzına ve beğenisine göre seçilir. Koltukların uzun ömürlü mobilyalar olduğunu düşünürseniz renk konusunda çabuk sıkılacağınız değil daha uzun soluklu kullanabileceğiniz tonları seçmeniz Bellona tarafından önerilir. Birçok renk tonu, pek çok koltuk kumaşında mevcuttur. Önemli olan rengi nasıl ve hangi odada kullanmayı netleştirmektir.

Bazı koltuk kumaşlarında desen geçişleri de var olacağından, desenlerdeki renklerin aynı anda kullanımına dikkat edilebilir. Çiçek detaylı, çizgi geçişi, fırça darbeli desenlerde dikkat çeken renkler evin ruhuna hitap edecek tonlarda olduğunda herkes için bilinçli bir seçim yapılabilir. 

Şayet bu konu uzun süredir kafanızı karıştırıyorsa; modası geçmeyen koltuk renkleri hakkında size bilgi vermek isteriz. En trend koltuk renkleri nasıl kullanılır, hangi renklerle tamamlanır gibi birçok mobilya ve dekorasyonla ilgili soru işaretini gidermek için Bellona’ya güvenebilirsiniz!

Koltuk Takımı Renkleri Nelerdir?

Modası Asla Geçmeyecek Koltuk Renkleri

Toprak Tonları

İç ve dış mekanda kullanacağınız koltuklarda sakinlik, huzur ve konfor arıyorsanız toprak tonlarına güvenebilirsiniz. Çünkü toprak tonlarının kan dolaşımını rahatlatma ve zihni dinlendirme etkisi mevcut. Bu renkleri inceleyecek olursak kahverengi, bej, bakır, bronz ve krem tonlarını görmek mümkün. Özellikle de uzun seneler boyunca aynı rengi kullanmak için tercih edilebilir.

Senelerdir en moda koltuk renkleri arasında bulunan toprak tonları, salon ve oturma odası grubunda kullanılmaktadır. Tamamlayıcı krem ve beyaz kırlentler ile odada hoş bir hava elde edilebilir. Bu koltuk renklerine yine toprak tonlarında halı ve perde seçilebilir. Ayrıca kahverengi koltukların oda içinde göz alıcı şekilde görünmesi için iç mekanda yeşilin kullanılması yaygındır. Yeşil berjer, kırlent gibi ürünlerle kahve tonlarındaki koltuklar daima şık görünecektir.

Modası Geçmeyen Koltuk Renkleri

Nötr Renkler

Mobilya seçiminde aklınızı karıştıran bazı tonlar vardır. Bu renkleri nerede nasıl kullansam diye düşünebilirsiniz. Özellikle de nötr tonlar, pek çok kişinin aklında acabalara neden olsa da seçimden sonra iyi ki düşüncelerine dönüşür. Çünkü nötr renklerin ömrü uzundur ve pek çok farklı şekilde kombinleme yapılabilir. Nötr tonları tanıtacak olursak; boz kahverengi, bej, fildişi, siyah, gri ve beyaz dikkatleri üzerine toplar.

Daha minimal ve sade bir dekorasyon hedefleniyorsa; nötr renkler en çok tutulan koltuk rengi kategorisinde söz konusu olabilir. Her yaşa, her odaya hitap ettiği için Bellona’nın tasarımlarında da nötr renkler yer almaktadır. Özellikle de berjerlerde daha sık kullanılmaktadır.

En Çok Tercih Edilen Koltuk Renkleri

Sıcak Tonlar

Bu senenin koltuk renkleri arasında sıcak tonlardan bahsedebiliriz. Ev içinde daha fazla enerji hissetmek, her zaman canlı kalmak adına koltuklarda sıcak tonlara yer verildiği gözlemlenir. Özellikle de sarı rengin birçok renkle uyumlu olması, kişilerin sıcak renklere odaklanmasına yardım etmektedir.

Sarı, turuncu, yeşil ve tonları, kırmızı ve tonları bu grupta yer almaktadır. Daha çok oturma grubu için tercih edilen sıcak tonlar, dinamizmi evinde hissetmek isteyenlere önerilmektedir. Renkli halı ve dekoratif ürünlerle de tamamlanabilir.

Yılın Moda Koltuk Renkleri

Dinamik Renkler

Ev içinde daha iyi hissetmek, gördükçe enerji tazelenmesi yaşamak isteyenler koltuk seçiminden sonra renklerini dinamik renklerden yana kullanıyor. Özellikle de stresi yok eden, dikkat toplayan, uyandıran ve canlandırıcı etki bırakan renkler koltuklarda kullanılmaya başladı. Bu renklerin listesinde kırmızı, yeşil ve mavi yer alıyor. Biraz daha renk katmak isteyenler berjerlere ya da kırlentlere krem tonlarını ekliyor.

Kırmızı köşe takımı, mavi chester koltuk takımı ya da yeşil oturma grubu seçimi sayesinde iç mekanda daha fazla canlılık sağlanabiliyor. Bu tonlar, ruhu yenilediği gibi güneşi çok iyi gören odalarda uzun soluklu şık bir stil elde edilmesine yardım ediyor.

En Kullnışlı Koltuk Renkleri

Doğanın Yansıması

Koltuklarda öne çıkan renkler arasında doğayı çağrıştıran tonlar da bulunuyor. Özellikle de son yıllarda en çok rağbet gören yeşil ve hardal uyumu, görenleri adeta bir botanik parkta hissettiriyor. Alabildiğince mavi tonlarının kullanıldığı oturma grupları da sakin bir odanın tasarımında yer alabiliyor. Koltuk örneklerinde hakim olan mavi renkler, birçok koltuk modeli için kullanılan tondur. Maviye eşlik eden bej, kahve ve yeşil de doğanın renklerini oda içinde kullanmaya imkan tanıyor.

Minimal ve modern bir oturma alanı oluşturmak için açık renkli koltuklar seçilirken genel olarak leke belli etmeyen renkler soruluyor. Mavi, yeşil ve hardal tonları lekeleri kamufle edeceği için birçok evde yerini almakta.

Sık Rastlanan Koltuk Renkleri

Berjerde Popüler Renkler

Koltuk gruplarını tamamlayan parça olan berjer, artık her tonda odalarda yerini alıyor. Ancak sıcak ve soğuk renkleri tamamlayan renklerden bahsetmemiz gerekiyor. Mobilya mağazalarına gittiğinizde berjerlerin krem ve kahve tonlarında olduğunu görebilirsiniz. Özellikle de krem berjer modelleri, oda içinde bulunan diğer ürünleri tamamlama gücüne sahip. Mavi üçlü koltuk, yeşil köşe takımı, kahverengi chester koltuk ya da klasik mobilyalara kolayca uyum sağlayabiliyor.

Grinin hakim olduğu odalarda ise ekose gri berjerler kullanılmakta. Şık ve asil bir koltuk grubu görmek için siyah keten, siyah kadife renklerini koltuklara uygulayabilirsiniz. Dinamik odalarda berjer seçimi desenli olabiliyor. Tek renk berjer kullanılacaksa koltukları öne çıkaran sarı ya da turuncu berjerler incelenebilir.

Sık Kullanılan Berjer Renkleri

Köşe Takımlarının Vazgeçilmez Tonları

Evinde mobilya değişikliği yapanlar yahut yeni evlenenler, köşe takımı kullanarak yerden tasarruf sağlıyor. Bu tasarrufa bir de renk seçimini eklediğinde uzun soluklu bir ürün kullanımı için ortam hazırlanıyor. Köşe takımlarında en çok işlenen renk gri ve tonları. 

Özellikle de gri ekose ya da keten gri koltuklar bu sene çok konuşulan renklerden. Modern ve sade yaşam alanlarında hakim olan gri, sakinlik arayan tarzlara hitap ediyor.

Dekoratif unsurlarla daha şık görünen gri köşe takımları, birkaç ufak dokunuşla mevsimsel renk geçişine uyum sağlar. Televizyon battaniyesi ile renk katma, değişik tonlardaki kırlentlerle daha hareketli görünme sağlanabilir. Grinin kiri gizleme, ter ve nemi belli etmeme gücüne güvenerek bu rengi evinizde birçok koltuk modelinde kullanabilirsiniz.

Köşe Takımlarında Koltuk Rengi

İskandinav Rengi

Son yıllarda ev ve mobilya dekorasyonunda adı geçen İskandinav stil, koltuk renklerine de yansıyor. Açık ve sakin tonların kullanıldığı bu mobilya tarzında krem ve bej renkleri çok baskın. Açık gri ile beyazın uyumunu, krem ile ahşap detayların birbirini tamamlaması, İskandinav tarzın daha da popüler olmasında etken.

Eğer evinizde evcil hayvan yoksa ve küçük çocuk yaşamıyorsa İskandinav tarzların rengine güvenerek mobilya dekore edebilirsiniz. Ufacık bir lekenin anında ben buradayım diyeceği açık tonlar, kalabalık ve hareketli evler için çok da ideal olmayabilir. 

Sakin, minimal, birkaç kişinin yaşadığı evler için tercih edilmekte. Bu mobilya tarzında minder, küçük berjer, minimal koltuklar bulunduğu için açık renklerin kullanımı anında dikkat çekecektir. Koltuklarınıza İskandinav hava katmak için az önce adı geçen renkleri değerlendirebilirsiniz.

Koltuk Takımlarında İskandinav Renkleri

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.