Kişisel Gelişim İçin Önerilen 10 Podcast

Her biri motivasyon, liderlik, zaman yönetimi, iletişim ve daha fazlasıyla ilgili değerli içerikler sunan podcastlar hakkında bilgileri bu içerikte bulabilirsiniz!

Bellona Mobilya 03-04-2024 15:50:07
Kişisel Gelişim İçin Önerilen 10 Podcast

Kişisel Gelişim İçin Önerilen 10 Podcast

Kişisel gelişim, son yıllarda giderek popülerlik kazanan bir kavram olmuştur. İnsanlar kariyerlerinde, ilişkilerinde, sağlıklarında ve genel olarak yaşam kalitelerini artırmak için çeşitli yollar aramaktadır. Bu amaçla podcastler, kişisel gelişim alanında birçok konuda rehberlik sağlamakta ve kullanıcıların bu alanda kendilerini geliştirmelerine olanak tanımaktadır.

Kişisel gelişim alanında birçok podcast bulunmaktadır ve kişisel gelişim podcast önerileri insanlara kariyerlerinde, ilişkilerinde, sağlıklarında ve genel olarak yaşam kalitelerini artırma konusunda yardımcı olabilir. 

Bellona olarak sizin için hazırladığımız bu içerikte 10 farklı kişisel gelişim içerikli podcast hakkında, bu podcast’lerin faydaları ile ilgili ve genel olarak podcast kavramına dair bilgiler vereceğiz.

Podcast Nasıl Yapılır?

Podcast Nedir?

Podcast nedir nereden dinlenir sorusu, podcast yayınlarının popülerlik kazanmasıyla oldukça fazla merak edilen bir konu haline gelmiştir. Podcast, internet üzerinden yayın yapan ve genellikle sesli bölümlerden oluşan dijital bir yayın biçimidir. Podcast'ler her türlü konuda, herhangi bir zamanda dinleyicilerin erişebileceği şekilde kaydedilmiş ses dosyalarıdır. 

Podcast'ler belirli bir konu, hobi, haber, eğitim veya eğlence gibi meselelere odaklanır. Bu ses kayıtları; akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve diğer internet bağlantılı cihazlar aracılığıyla çeşitli podcast uygulamaları veya internet tarayıcıları aracılığıyla dinlenebilir ve indirilebilir.

Podcast Nedir?

Kişisel Gelişiminiz İçin Dinleyebileceğiniz 10 Podcast 

Kişisel gelişim podcast serileri arasından öne çıkan 10 tanesini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Nasıl Olunur? 
  • Merdiven Altı Terapi 
  • Anlatsam Roman Olur 
  • Fularsız Entellik
  • TeknoSeyir
  • Ortamlarda Satılacak Bilgi
  • Açık Bilim Podcast
  • Yoldayız Geliyor musun?
  • Kendine İyi Davran
  • Kelimenin Ham Anlamıyla

1) Nasıl Olunur?

Nilay Örnek’in hazırlayıp sunduğu bu podcast serisi, başarılı insanların hikayelerini ve hayatlarına dair pratik tavsiyeleri paylaşarak dinleyicilere ilham vermeyi amaçlayan yararlı bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor. Bu serinin her bölümünde farklı bir konukla röportaj yapılıyor ve onların başarı yolculukları hakkında fikir sahibi olunuyor. 

2) Merdiven Altı Terapi

Deniz Dülgeroğlu, "Siz geceleri uyuyabilin diye ben uyumayıp dertlerinizi düşünüyorum." mottosuyla hareket ederek psikoloji konulu bir podcast serisi hazırlayıp sunuyor. Bu seride günlük yaşamlarımızda karşılaştığımız sorunları ele alıyor ve dinleyicilerine çözüm yolları sunuyor.

3) Anlatsam Roman Olur

Kişisel gelişim podcast’i denildiğinde Anlatsam Roman Olur, Nida Dinçtürk tarafından yönetilen ve farklı alanlarda sohbetlerin gerçekleştirildiği bir podcast serisi olarak öne çıkıyor. Özellikle kültür ve sanat alanında kendini geliştirmek isteyenler için bu podcast oldukça faydalı bilgiler sunuyor. Podcast’e konuk olan birçok ünlü isimden değerli bilgiler edinme şansınız oluyor. 

4) Fularsız Entellik

Ekşisözlük yazarı Immanuel Tolstoyevski'nin hazırladığı podcast serisi; kapitalizm, şiddet, sansür, ahlakçılık gibi önemli konuları ele alıyor. Sürükleyici bir anlatımı olan podcast, dinleyicileri sıkmadan ve yormadan bilgilendiriyor. Serinin bölümlerinin süresi ortalama 20-40 dakika arasında değişiyor.

5) TeknoSeyir

Kişisel gelişim alanındaki en iyi podcast'ler arasında yer alan TeknoSeyir, teknoloji ve bilişim meraklıları için güzel bir seçenek olarak biliniyor. Bilim ve teknoloji alanında güncel gelişmeler bu podcast serisinde düzenli olarak dinleyicilere sunuluyor. Meraklıları için de bu mükemmel bir imkan oluyor.

TeknoSeyir podcastleri, kısa sürelidir ve bu kısa süre içinde faydalı konulara odaklanılır. Serinin her bölümü ortalama olarak 10 dakika sürer. Bu süre içinde güncel teknolojik gelişmelerden bahsedilir. 

6) Ortamlarda Satılacak Bilgi

Ortamlarda Satılacak Bilgi adlı podcast serisinde, anonim bir sunucu olan Merve; birçok farklı alanda içerik üretiyor. Söz konusu alanlar arasında felsefe, psikoloji, kişisel gelişim, belgesel ve film gibi konular bulunuyor. Sunucunun sohbet tadında bir üsluba sahip olması ve samimi bir atmosfer yaratması dinleyiciyi kendine çekiyor. Kayıtlar çoğu zaman yarım saatten uzun sürüyor.

7) Açık Bilim Podcast

Açık Bilim, uçak mühendisi Tevfik Uyar'ın öncülüğünde başladı. Tevfik Uyar, farklı isimlerle bir araya gelerek podcast sunumunu gerçekleştiriyor. Bu podcast, anlayışı kolay bir dille beynimizin ne kadarını kullandığımızdan izafiyet teorisine kadar birçok önemli konu hakkında dinleyicilerin bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Podcast'in süresi 15 dakika ile 1 saat arasında değişebiliyor.

8) Yoldayız Geliyor musun?

Ece Targıt'ın hazırlayıp sunduğu motivasyon ve kişisel gelişim konularındaki "Yoldayız Geliyor Musun?" adlı podcast serisi; meditasyon, iyi hissetme, farkındalık yaşama, dengeli yaşama gibi konularda uzman konuklarla yapılan sohbetlerle dinleyicilere yol gösteriyor. Bölümleri 20 dakika ile 1 saat arasında değişiyor.

9) Kendine İyi Davran

Psikolog Beyhan Budak, merak edilen psikolojik konuları açıklığa kavuşturan ve içsel sorunlara çözüm bulma konusunda yol gösteren bir podcast serisi sunuyor.

10) Kelimenin Ham Anlamıyla

Ali İhsan Varol'un Podbee Media iş birliğiyle hazırladığı podcast serisi, halk arasında sıkça kullanılan kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını inceliyor. Kelimelerin kökenine inerek sohbet havasında bilgilendirici içerikler sunuyor.

Kişisel Gelişim Podcastleri

Podcast Dinlemenin Faydaları ve Avantajları

Podcast dinlemenin faydaları çeşitleri şekillerde karşımıza çıkar. İşte en yaygın olanları:

  • Podcast'ler, belirli bir konuda uzmanlar tarafından hazırlanan içerikler içerir. 
  • Belirli bir konuda daha fazla bilgi edinmek veya bir beceriyi geliştirmek için podcast'ler mükemmel bir kaynak olabilir.
  • Edison Research ve Triton Digital'in yaptığı bir araştırmaya göre Amerika Birleşik Devletleri'nde podcast dinleyicilerinin %65'i, yeni şeyler öğrenmek için podcastleri tercih ettiğini belirtmiştir.
  • Podcast'ler, istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde dinleyebileceğiniz sesli bölümlerdir. 
  • Evde temizlik yaparken, spor yaparken, yolculuk yaparken veya işte çalışırken dinlemek için ideal bir seçenektir.
  • Podcast'ler, dinleyicileri güldüren veya eğlendiren içerikler içerebilir. 
  • Stresli bir günün ardından gevşemek için mükemmel bir yoldur.
  • According to The Infinite Dial 2021 raporuna göre Amerika Birleşik Devletleri'nde podcast dinleyicilerinin %37'si zihinsel sağlık ve stres azaltma amaçlı podcastleri tercih etmektedir.
  • Podcast'ler; akıllı telefonlar, tabletler ve diğer taşınabilir cihazlar aracılığıyla dinlenebilir ve indirilebilir; bu özellik insanların podcast'leri istedikleri yerde dinlemelerine olanak tanır.

Podcast Dinlemek

İlginizi Çekebilir:

Benzer
Yazılar
Ebeveynler İçin Zaman Yönetimi İpuçları: Yoğun Bir Günde Nasıl Daha Verimli Olunur?
Ebeveynler için zaman yönetimi ipuçları! Yoğun günlerde verimliliği artırmak için pratik stratejiler! Çocuk bakımı, iş ve ev arasında denge kurmak için pratik öneriler ve daha fazlası bu içerikte!
Evde Meditasyon ve Yoga Köşesi Oluşturma İpuçları
Evde meditasyon ve yoga için alan nasıl oluşturulur? Evde meditasyon ve yoga yapabilmeniz için rahatlatıcı ve kullanışlı dekorasyon ipuçlarını derledik.
Rahatlamanız İçin En İyi Müzik Listeleri: Farklı Türlerde Rahatlatıcı Şarkılar ve Çalma Listeleri
Sizi rahatlatacak müzikler mi arıyorsunuz? Günün stresini atabileceğiniz rahatlatıcı en iyi çalma listeleri huzurlarınızda
French Press ile Mükemmel Kahve Hazırlamanın Sırları
French press ile kahve nasıl hazırlanır? French press ile kahve yapmanın lezzet artıran ipuçlarını sizlerle paylaştık!
Evinizdeki Huzurlu Ortamın Psikolojik Faydaları
Ev, güven ve konfor alanımız. Peki, enerjimizi tazelemek ve dinlenebilmek için evdeki huzurlu ortamın önemi nedir? Evdeki huzurun psikolojiye etkileri bu yazıda!
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.