Kır Evi Stili Nedir? Kır Evi Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Kır evi stilini evinizde uygulamak için ihtiyacınız olan bilgileri, bu içeriğimizde sizin için bir araya getirdik!

Bellona Mobilya 17-04-2024 14:03:09
Kır Evi Stili Nedir? Kır Evi Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Kır Evi Stili Nedir? Kır Evi Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yaşam alanları, çeşitli ev tarzlarına göre ve kişilerin zevklerine göre dekore edilir. Dekorasyon yapılırken, evde yaşayanların görmek istediklerine, ilgi duyduklarına ve işlevselliğe önem verilir. Kır evi stili de birçok kişinin evinde uyguladığı tarzlardan biridir. Doğallığın, rahatlığın ve pratikliğin öne çıktığı kır evi dekorasyonunu, Bellona ile tanımaya ne dersiniz?

Evinizin tarzını değiştirecekseniz, son dönemlerin en trend ev stillerinden biri olan kır evi stilini deneyebilirsiniz. Dilediğiniz odada ya da evin genel tarzında yapacağınız bu değişim sayesinde, alıştığınız tarzı mazide bırakarak huzurlu ve konforlu bir yaşam alanı elde edebilirsiniz! İşte, kır evi stiline dair merak edilenler ve dekorasyonda dikkat etmeniz gerekenler!

Kır Evi Stili

Kır Evi Stili Nedir?

Kır evi stili, yaşam alanlarını değiştirmek için tercih edilen bir ev tarzıdır. Yaygın şekilde, rustik veya kırsal tarzda dekore edilmiş evler için kullanılan bir ifadedir. Bu trend ev tarzı, doğal ve pastoral bir atmosferi yansıtmayı hedeflemektedir. Uygulandığı alanlarda, doğallık öne çıkar. 

Kır evi dekorasyonunun rahat, sıcak, huzurlu ve doğal bir görünüm yansıtması istenir. Bu nedenle, seçilen objeler ve eşyalar, doğallığı hatırlatmalıdır. Kır evi tarzı, sıcak bir atmosferin yanı sıra kırsal yaşamın sadeliğini de öne çıkarır. Bu tarzı uygulayan ev sahipleri, evin içinde bir rahatlama ve huzur hissine kapılır. Tarzın genel amacı, evde huzurlu ve rahat bir atmosfer yaratmaktır. 

Kır Evi Nedir?

Kır Evi Stilinin Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

Kır evi stilinin kendine has dekoratif ve tasarım özellikleri vardır. Evinizde kır evi stilini uygulamak isterseniz, tarzın kriterlerini size burada adım adım açıklamak isteriz.

  • Kır evi tarzı, her şeyden önce doğal malzemelerin kullanımını vurgulamaktadır. 
  • Evdeki eşya, obje, mimari malzemeler ve kalan pek çok unsur ahşap, taş ve doğal lifler gibi organik malzemelerden oluşur.
  • Kır evi stiline her mobilya tarzı uyum sağlamaz bu nedenle, genellikle rustik ve antika tarzdaki eşyalar tercih edilir.
  • Kır evi tarzında uygulanan önemli renk tonları vardır ve bu renkler, doğal renk paleti içinden seçilir.
  • Kır evini dizayn ve dekorasyon ederken toprak tonları, pastel renkler ve yumuşak tonlar arasından renkler belirlenir.
  • Kır evi dekorasyonunda doğal ışık ve aydınlık çok önemlidir. 
  • Bu stilde pencereler genel olarak büyük ve açık tasarımlı hazırlanır.
  • Klasik ve gösterişli perdeler yerine, hafif ve doğal kumaşlardan tasarlanmış perdelerin kullanımına önem verir. 
  • Aksesuar seçimi de kır evi tarzında önemli bir konudur çünkü; her tarz aksesuar kır evini tamamlamaz. 
  • Kır evi stilinde çiçek desenli kumaşlar, dantelli tekstil ürünleri, vazolu çiçekler, ahşap çerçeveli dekor unsurları hemen dikkat çeker.
  • Bu yaşam alanı tarzında doğal motifler, vintage objeler ve el işi ürünler yer alarak dekorasyon tamamlanır. 

Kır Evinin Özellikleri

Kır Evi Dekorasyonu Nasıl Yapılır? 7 Etkili Öneri

  • Her alanda doğal malzemeleri kullanın.
  • Yumuşak ve doğal renk paletinden seçim yapın.
  • Bitki ve çiçeklere iç mekanda yer açın.
  • Doğal ışığa ve açık alanlara yer verin.
  • Doğal motifli aksesuarlar kullanın.
  • Rustik ve ahşap mobilyaları seçin.
  • Danteli ve organik tasarımları öne çıkarın.

1) Her Alanda Doğal Malzemeleri Kullanın

Kır evi stilini uygularken, doğal malzemelerin kullanımına önem verin. Çünkü bu tarzda doğallık ve rahatlık çok önemlidir. Ahşap, taş, hasır gibi doğal malzemeleri ev dekorasyonunda sıkça kullanabilirsiniz. Örneğin mobilya seçiminiz ahşap malzemelerden üretilmiş ürünler olabilir. Buna benzer şekilde dekorasyon öğelerinde de taş ve hasır malzemeleri tercih edebilirsiniz. 

Salonda ahşap yemek masası kullanabilirsiniz. Dekoratif köşelerde hasır sepetler, tv ünitesi arkasında taş duvarlar gibi detaylar yer alabilir. Böylece kır evi stilinde, kolayca doğal bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Kır Evi Malzemeleri

2) Yumuşak ve Doğal Renk Paletinden Seçim Yapın

Yumuşak ve doğal renkler, kır evi stili için ideal renk seçimleri olacaktır. Bu önerimize göre, pastel tonlar, bej, krem, hafif yeşil ve mavi tonlarını evinizde uygulayabilirsiniz. 

Eşyalarla uyumlu olan doğal renkler sayesinde, evin ferah ve aydınlık görünmesi de kolaylaşır. Kır evi stilini uygulayacağınız alanın, daha samimi görünmesini de sağlar. Bu renkleri kullanarak evinizde sakinlik ve huzur hissini kolayca yansıtabilirsiniz.

Kır Evi Dekor Mobilyaları

3) Bitki ve Çiçeklere İç Mekanda Yer Açın

Kır evi stili, köy ve çiftlik evlerinden ilham alır. Bu evlerde ise bitkilerin hakim olduğu görülür. Bahçe, balkonda bulunan bitkiler ve yeşil unsurlar, kır evi stilini tamamlar. Bu nedenle, dekorasyonda da yapay ve canlı bitkilere sıkça yer verilir. 

Beyaz mobilyalarınızın yer aldığı salonda, renkli çiçekleri sehpa üzerinde sergileyebilirsiniz. Buna benzer bir dekoratif dokunuşu yatak odasında komodin üzerinde vazo içindeki çiçekle de sağlayabilirsiniz. Çiçeklendirme ve bitki, kır evi stilinin olmazsa olmaz unsurudur.

Kır Evinin Avantajları

4) Doğal Işığa ve Açık Alanlara Yer Verin

Kır evini yansıtan dekorasyonda, odaların ışık almasına dikkat edilir. Bu nedenle, pencere önüne çok fazla eşya konumlandırılmaz. Pencereden odaya dağılan doğal ışık, mobilyaların da öne çıkmasını sağlar.

Dar, küçük bir oda dekore edilirken konsol aynası gibi objelerden faydalanmak mümkündür. Perdelerin ince keten, pamuklu kumaş olmasına dikkat edilir. Çünkü bu tür kumaş perdeler, güneş ışığını en iyi haliyle içeri alabilir.

Kır Evini Yansıtan Dekorasyon

5) Doğal Motifli Aksesuarlar Kullanın

Doğadan ve çiftlik ortamlarından ilham alan kır evi stilinde, dekoratif objeler de köy ortamından seçilir. Hasır sepet, hasır avize, jüt ipli dekoratif objeler, jüt halılar ve el dokuması kilimler bu tür evlerde dikkat çeker.

Çiçek desenli tekstil ürünleri, dekoratif çiçekler, rustik sandalye modelleri kır evini yansıtan alanlarda çok sık kullanılır. Örneğin rustik sandalye modelleri, masif ahşap masa etrafında bir araya gelebilir. Bu masa üzerinde de organik ve doğal objeler sergilenebilir.

Kır Evi Motifleri

6) Rustik ve Ahşap Mobilyaları Seçin

Kır evi tarzında bir ev dizayn ederken en önemli eşyaları, mobilyaları, seçerken seçici olmanız önerilir. Çünkü bu tarzın hakim olduğu evlerde, her tarz mobilya kullanılmaz. Dekorasyonu tamamlayan rustik ve ahşap mobilyalar evin tarzını daha iyi yansıtır.

Mermer malzemeli masa, ahşap tasarımlı sandalyeler, ceviz dolaplar bu tür evlerin hem şık hem de kullanışlı olmasını sağlar.

Rustik ve Ahşap Mobilya

7) Danteli ve Organik Tasarımları Öne Çıkarın

Dekorasyonda öne çıkan dantel ve el emeği ürünler, kır evi stilinin samimi havasını hissettirir. Örgü yastık ve kırlentler, köşe koltuk gibi mobilyaları süslerken jüt iple sarılmış mumluklar masa dekorasyonunu tamamlar.

Dondurulmuş bitki yaprakları, kuru pampas otları gibi organik unsurlar kullanarak kır evi stilinde ufak ve etkili dokunuşlar yapabilirsiniz.

Kır Evi Tarzı

Kır Evi Dekorasyonu Hangi Evler İçin Uygulanır?

Kır evi dekorasyonu, bu tarzı benimseyen herkesin evinde uygulanabilir.  Genellikle kırsal veya doğal ortama sahip evler, bu stili daha kolay benimser. Çünkü bu evlerin iç ve dış mimari yapısı, kır evi tarzı için uygun zemine sahiptir. 

Bu popüler dekorasyon tarzı, çiftlik evleri, kır köşkleri veya kırsal bölgelerde bulunan müstakil evlerde öne çıkar. Taş yapılar, kır evi tarzını vurguladığı için eski ve çiftlik alanlarında inşa edilen evlerde kolayca uygulanır. Aynı zamanda tatil köylerinde yer alan apart, butik otel ve konaklama yerleri de kır evi tarzının rahatça işlendiği iç mekanlar arasındadır.

Kır Evi Mimarisi

İlginizi Çekebilir:

Vintage vs. Antika: Aralarındaki Farkları Anlamak

Kanepenizin Daha Şık Görünmesini Sağlayacak 12 Basit Yöntem

Bahçenizde Bir Rüya: Salıncak ve Bahçe Salıncakları

Evinizde Zen Bahçesi Oluşturma: Huzurlu Bir Köşe Gerekli 6 Öge

Eviniz İçin Hangi Ağaç Türlerinden Üretilen Mobilyaları Tercih Etmelisiniz?

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.