Az Işık Alan Odaları Aydınlık Göstermek İçin İpuçları

Güneş ışığı bir odanın başına gelebilecek en güzel şeylerden… Fakat ne yazık ki -ev taşımadığımız sürece- müdahale etme şansımızın da olmadığı bir faktör. Peki evimizin özenle döşediğimiz en güzel odaları yeteri kadar ışık almıyorsa ne yapmalı? Bu yazımızda, az ışık alan odaları daha aydınlık ve ferah göstermek için yararlanabileceğiniz birkaç dekorasyon ipucundan bahsedeceğiz. Eğer sizin de yeteri kadar güneş ışığı almayan odalarınız varsa ve ne yapabileceğinizi merak ediyorsanız, okumaya devam edin!

Bellona Mobilya 21-12-2023 15:24:19
Az Işık Alan Odaları Aydınlık Göstermek İçin İpuçları

Beyaza Ağırlık Verin

En önemli madde bu… Aydınlık, ferahlık dendiğinde ilk akla gelen renk doğal olarak beyaz. Siz de az ışık alan odalarınızda -özellikle de duvarlarda ve temel mobilyalarda- beyaza ağırlık vererek, daha aydınlık bir ortam oluşmasına önemli bir katkı sağlayabilirsiniz.

Aynalardan Faydalanın

İç mekânda sahip olduğunuz ışığı yansıtacak olan aynalar, daha aydınlık bir ortam oluşmasına yardımcı olacaktır. Doğru şekilde konumlandıracağınız bir ayna -örneğin pencere karşısına- sayesinde daha ferah bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Renkli Halım/Kilimler

Özellikle de koyu tonlarda yüzeylere sahip olan odalarda, hem şık bir kontrast yakalamak hem de koyu tonları olabildiğince dağıtmak için canlı renklerde halı ve kilimleri tercih edebilirsiniz.

Açık Ahşap Tonları Tercih Edin

Açık ahşap tonlar, iç mekânları yumuşatacak, aydınlık bir etki sağlayacak renklerdir. Masa, sehpa, sandalye gibi parçalarda açık ahşap tonları tercih ederek, daha ferah bir ortam oluşmasına yardımcı olmanız mümkün.

Kontrast Yakalamayı Unutmayın

Bir odanın tamamen koyu tonlardan oluşması iyi olmayacağı gibi, tamamıyla açık tonlar da göz tırmalayıcı olabilir. Yer yer koyu renkli detaylar ile odanızda bir denge oluşturun. Ayrıca bu sayede, aydınlık parçaları da daha kolay bir şekilde ön plana çıkarmanız mümkün.

Duvarları Fazla Kalabalık Tutmayın

Duvarlara asacağınız çok fazla tablo ve aksesuar ışığı emecektir. Bu yüzden duvarlarınızı olabildiğince boş tutarak daha ferah bir görüntü yakalayabileceğinizi unutmayın.

Parlak Değil, Mat Yüzeyleri Tercih Edin

Bu kulağa biraz tuhaf gelebilir. Fakat ışığı yansıtmak söz konusu olduğunda – ki odayı daha aydınlık göstermek için en çok dikkat etmeniz gereken şey budur- parlak yüzeyler belli noktalarda parlarken, mat yüzeyler ışığı her yöne eşit olarak dağıtırlar. Bu yüzden, ağırlıklı olarak mat yüzeyleri tercih etmeye çalışın.

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.