Evde Kahve Köşesi Nasıl Yapılır? 5 Harika Fikir

Hayalinizdeki o kahve köşesine ulaşmak için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Sizin için taze kahve kokusu katarak kahve köşenizi hazırlamaya geldik!

Bellona Mobilya 21-12-2023 16:31:14
Evde Kahve Köşesi Nasıl Yapılır? 5 Harika Fikir

Evde Kahve Köşesi Nasıl Yapılır? 5 Harika Fikir

Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırının olması günümüzde sadece söz olarak varlığını sürdürse de kahve kültürü hâlâ son derece yaygın. Hatta artık bu kültür yenilenip çeşitlenir hale gelmiş durumda. Siz de kahvesiz yapamayanlardan, gün içinde bir fincanla yetinemeyenlerden, farklı kahve türlerini denemekten keyif alanlardan, kahve ekipmanları almaktan vazgeçemeyenlerden misiniz? O zaman çok doğru bir adrestesiniz! 

Kahve ile bu derece ilgili olan birinin bir kahve köşesi hayali muhakkak vardır. Bu içeriğimizde kahve köşenizi fonksiyonel ve dekoratif bir şekilde hazırlamanın püf noktaları mevcut.

Evinize Kahve Köşesi Yapmak İçin Gerekenler

Kahve Köşesi Oluşturmak İçin Kullanabileceğiniz Mobilyalar

Kahve köşesi oluşturmak için genel olarak evin mutfak kısmı tercih edilir. Ancak isteğinize göre veya evinizin fiziksel şartlarına uygun olarak kahve köşenizi evinizin başka bir odasında oluşturabilirsiniz. Örneğin çalışma odası da küçük bir kahve köşesi oluşturmak için oldukça kullanışlı bir seçenek olabilir. 

Kahve köşesini oluşturacağınız yere bağlı olarak bu köşede kullanacağınız mobilyalar değişiklik gösterebilir. Ancak temel olarak kahve köşesinde kullanabileceğiniz mobilyalar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Sehpa

Kahve köşesinde kullanacağınız ekipmanları dekoratif bir şekilde yerleştirmek için bir sehpa son derece kullanışlı bir modüldür. Kahve ekipmanlarının niceliğine göre Bellona’nın orta sehpa veya zigon sehpa modelleri arasından şık bir seçim yaparak bu köşe için ilk adımı atmaya başlayabilirsiniz. 

Kahve Köşenizde Olması Gereken Mobilyalar

Puf

Evinizin en keyifli köşesi haline gelecek olan bu alanda kahve yaparken veya içerken kullanmak üzere bir puf bulundurabilirsiniz. Bu puf kahve köşenize hem fonksiyonellik hem de modern bir görünüm kazandırır. Bellona’nın son derece şık ve konforlu puflarıyla kahve saatlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Kahve Köşenizde Neler Olmalı?

Raflar

Evde kahve köşesi oluşturma aşamasında duvara monte edeceğiniz dekoratif raflar kurtarıcınız olur. Bu raflar hem kahve yapmak için kullanacağınız ekipmanları düzenleyip toparlar hem de üzerinde sergileyeceğiniz çeşitli aksesuarlarla estetik bir görüntü elde etmenizi sağlar.

Kahve Köşesi İçin Harika Fikirler

Konsol

Kahve yapmak için kullandığınız araç gereçlerin sayısı küçük bir rafa veya dolaba sığmayacak kadar çoksa kahve köşenizde bir konsol kullanabilirsiniz. Böylelikle kendinizi kısıtlamadan kahveye dair sevdiğiniz her şeyi bu köşede bulundurabilirsiniz.

Kahve Köşesinde Konsol Kullanımı

Sandalye

Kahve köşesinde kullanabileceğiniz bir başka modül ise sandalyedir. Klasik sandalye veya bar tipi sandalye kullanarak bu alana modern bir görünüm kazandırabilirsiniz. Üstelik bu modüller sayesinde artık burası hem kahve köşesi hem de bir oturma alanı olur. 

Evinizde Kahve Köşesi Mobilyaları

Berjer

Kahve köşesinde berjer kullanmak bu köşeyi kurduğunuz alana göre değişebilir. Geniş ve berjer yerleştirmeye uygun bir alanı kahve köşesi olarak değerlendirdiğinizde aynı zamanda kendinize bir keyif köşesi de hazırlamış olursunuz. Bu köşede kahvenizi içip kitaplarınızı okuyabilir, evde olduğunuz zamanların tadını çıkarabilirsiniz. Bellona’nın estetik ve konforu bir araya getiren berjer modelleri bu noktada son derece şık bir tercih olur.

Kahve Köşesinde Berjer Kullanımı

Köşe Koltuk

Oturma ve yaşam alanı olarak da kullanılan mutfaklarda köşe koltuklara da yer verilir. Köşe koltukla beraber oluşturacağınız bir kahve köşesiyle son derece konforlu bir kahve içme alanını hem kendinize hem misafirlerinize sunmuş olursunuz. Bellona’nın minimalist tarzı başarıyla yansıtan köşe koltuk modelleri bu alanı oluştururken beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.

Kahve Köşesinde Köşe Koltuk Dizaynı

Kahve Köşesi İçin Gerekli Ekipmanlar

Evde kahve köşesi nasıl yapılır sorusunun cevabını ararken mobilyalardan sonra sıra bu köşenin ana temasını yansıtacak araç-gereçlere gelir. Bir kahve köşesinde olabilecek başlıca ekipmanlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Kahve Köşesi İçin Gerekli Ekipmanlar

Kahve Makinesi ve Çeşitli Kahve Yapma Araçları

Kahve köşesinin en önemli parçalarından birisi de kahve makineleridir. Burada makine tercihinizi sevdiğiniz kahvelere göre belirleyebilirsiniz. Örneğin mutfaklarımızın baş tacı olan Türk kahvesinden vazgeçemeyenler arasında yer alıyorsanız Türk kahvesi makinesini mutfağınızdan eksik etmemelisiniz. 

Kahve makinelerine alternatif olarak kullanabileceğiniz kahve yapma araçlarını da bu köşede kullanabilirsiniz. Tam bir Türk kahvesi tutkunuyum ve kahvemi cezvede yavaş yavaş pişirmeden tadını alamıyorum, diyorsanız bir cezve takımını da kahve köşenizde bulundurmalısınız. Bu noktada 3’lü cezve takımlarını çeşitli kişi sayılarına göre kullanabilirsiniz.

Filtre kahve yapmak için kahve makinesine alternatif olarak ise french press kullanabilirsiniz. Bununla birlikte espresso yapmak için de son derece havalı ve modern bir duruşu olan moka pot kahve köşesine eklenebilecekler arasında yer alır. Süt köpürtücüsünü de yine kahve makinesi olmadığında kullanılabilecek araç-gereçler listesine eklemek mümkündür.

Kahve Köşeniz İçin En Uygun Kahve Makinesi

Fincanlar, Bardaklar, Kupalar

Kahve fincanları, kupa veya bardak çeşitleri kahve içeceğiniz zamanların keyfini ikiye katlar. Sevdiğiniz bir fincandan kahve içtiğinizde sanki kahve daha lezzetli bir hal alır. Kahve pişerken veya demlenirken en sevdiğiniz fincanlar arasından birini seçmek bile çok keyifli bir aşamadır. Üstelik bu fincanlar ve kupalar kahve köşenize renk ve eğlence katar. Bu sebeple en sevdiğiniz parçaları bu köşeye dahil etmeyi ihmal etmeyin!

Kahve Köşenizde Neler Olmalı?

Kavanozlar, Kutular ve Çeşitli Kaplar

Kahveleri, kahve çekirdeklerini, filtre kağıtlarını, kahve kapsüllerini, kahvede kullanacağınız şekeri ve kahve yanında tüketeceğiniz atıştırmalıkları depolamak için çeşitli kaplara ihtiyacınız olur. Bu kapları seçerken kahve köşenizin tarzına uygun olarak ahşap, porselen veya cam materyallerden yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Özellikle ahşap bulunduğu ortama sadelik ve sakinlik katmasıyla kahve köşesi fikirleri arasında sıkça sayılır.

Kahve Köşenizde Olmazsa Olmaz Ekipmanlar

Kahve Çekirdeği Öğütücü

Kahvenizi hazır öğütülmüş şekilde almayı değil de kendiniz öğüterek tüketmeyi seviyorsanız ve bu derece kahve tiryakisiyseniz kahve çekirdeği öğütücü sizin için çok iyi bir fikir olabilir. Bu sayede içeceğiniz kadar kahveyi öğütüp her zaman taptaze kahveler yapabilirsiniz!

Kahve Çekirdeği Öğütücü Seçimi

Tahta Kaşık

Tahta kaşıkla yapılan kahve metal kaşıkla yapılana göre daha lezzetli olur. Bu yüzden sadece kahve yapmak için ayrılmış küçük bir tahta kaşığı bu köşede bulundurmanız daha lezzetli kahveler içmenizi sağlar.

Kahve Köşesi Nasıl Yapılır?

Hassas Tartı

Kahve yaparken ölçü son derece önemlidir. Aksi takdirde kahvenizden beklediğiniz lezzeti alamayabilirsiniz. Dolayısıyla kahve köşenizde bulunduracağınız bir hassas tartı ölçüyü tutturmanızı ve harika kahveler yapmanızı sağlar.

Kahve Köşenizde Neler Olmalı?

Su Isıtıcı

Bazı kahveleri yaparken su ısıtıcısı kullanmak işlerinizi kolaylaştırır ve zaman kazanmanızı sağlar. Bu yüzden mümkünse kahve köşenizde bir su ısıtıcısı bulundurmaya gayret edin. Üstelik bu ısıtıcı söz konusu köşenin dekorasyon tarzına uygun olursa tamamlayıcı bir unsur olarak da kullanılabilir.

Kahveniz İçin Su Isıtıcı Seçimi

Aksesuarlar

Kahve köşesinin ruhunu yansıtan muhtelif aksesuarlara da bu köşede yer verebilirsiniz. Küçük tablolar, canlı veya yapay çiçekler, kokulu dekoratif mumlar kahve köşesinde yer verebileceğiniz aksesuarlar arasında sayılabilir.

Kahve Köşesi Aksesuarları

Kahve Köşesini Dekore Etmek İçin 5 Harika Fikir

Kahve köşesi için gerekli olabilecek veya tercihen bu köşede yer verilebilecek tüm parçaları saydığımıza göre kahve köşesi dekorasyon fikirlerine geçebiliriz:

1) Tezgâh Üstü Kahve Köşesi

Ulaşılması en kolay ve en kullanışlı kahve köşelerinden birisi tezgâhınızın üstünde dekore edeceğiniz küçük bir kahve köşesi olabilir! Özellikle kahve ekipmanı ve makinesi sınırlı sayıda olan, tezgâhı da kahve köşesi oluşturabilecek büyüklükte olanlar rahatlıkla bu fikri değerlendirebilir. Evinde çok fazla eşya bulundurmak istemeyenler için mütevazi bir kahve köşesi olarak nitelendirilebilecek bu köşe küçük alanlarda büyük mutluluklar yaşamanızı sağlar!

Kahve Köşesi Dekorasyon Fikri

2) Salonda veya Oturma Odasında Kahve Köşesi

Salona veya oturma odasına kahve köşesi yapma fikrini ilk duyduğunuzda biraz yadırgayabilirsiniz. Ancak fikri uygulama aşamasına geçtiğiniz andan itibaren bundan büyük bir keyif alabilirsiniz. Özellikle salonda bir konsolunuz varsa bu konsolun üstünü son derece dekoratif bir kahve köşesi haline getirebilirsiniz. 

Konsol normal şartlarda da genel olarak üzerinde çeşitli aksesuarların sergilendiği bir modül olarak bilinir. Burada tek fark süs eşyaları yerine kahve ekipmanları kullanmak olur. Kahve ekipmanlarınızı seçerken estetik ve dekoratif olanları tercih ederek hem kahve köşesi hem de dekoratif bir alan oluşturabilirsiniz.

Salonda Kahve Köşesi Yapmak

3) Çalışma Odasında Kahve Köşesi

Home office çalışan biriyseniz ve gününüzün önemli bir kısmı çalışma odasında geçiyorsa çalışma saatlerinizde sık sık kahveye ihtiyaç duyabilirsiniz. İşlerinizi çok fazla aksatmadan ve çalışma alanınızı terk etmeden kahve hazırlamak için, çalışma odasında kahve köşesi oluşturmak son derece doğru bir tercih! Bu sayede kahveniz pişerken bir yandan işlerinizi de takip edebilirsiniz. Ancak gün içinde tüketmeniz gereken kahve sınırını aşmamaya da gayret etmelisiniz.

Çalışma Odasında Kahve Köşesi Yapmak

4) Mutfakta Kahve Köşesi

Tezgâh üstü kahve köşesinden farklı olarak mutfakta kahve köşesi bu köşeyi daha büyük bir şekilde tasarlamak isteyenler tarafından tercih edilebilecek bir fikirdir. Çekmecelerden, kapaklı bölmelerden ve açık raflardan oluşan bir dolap ile modern kahve köşeleri oluşturabilirsiniz. Mutfağınız genişse bu köşeye birkaç sandalye ve puf ekleyerek evinizde bir kafe ambinyası oluşmasını da sağlayabilirsiniz. Söz konusu kahve dolabının bulunduğu duvara askılar, küçük raflar ekleyerek bu alanda şık fincanlarınızı, canlı veya yapay bitkilerinizi sergileyip kahve köşenize renk de katabilirsiniz.

Mutfakta Kahve Köşesi Yapmak

5) Balkonda Kahve Köşesi

Balkon, bir evin dışarıya açılan yüzüdür. Evden çıkmadan dışarıdaymış hissiyatını yaşadığımız bu yerler bir nefes alma alanıdır. Kışın kapalı tutma imkanı da sunan cam balkonlarda oluşturacağınız kahve köşeleri balkonda geçirdiğiniz yarım saatlik nefes alma vakitlerini daha keyifli hale getirir. Üstelik balkonunuzun manzarası da güzelse bu köşe daha da keyifli hale gelir. Sadece bir an, balkonda güneşin doğuşunu veya batışını izlerken kahvenizi yudumladığınızı hayal edin? Çok keyifli değil mi? İşte böyle bir balkonda oluşturacağınız kahve köşesi, aslında tam bir keyif köşesi!

Balkonda Kahve Köşesi Yapmak

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.