Evde Güvenliği Artırmak İçin Gizli Depolama ve Kamuflaj Alanları Yaratma

Değerli eşyalarınızı, evinizdeki gizli depolama alanlarında saklamanın yollarını öğrenmek için Bellona’nın önerilerini hemen okuyabilirsiniz!

Bellona Mobilya 03-04-2024 15:07:42
Evde Güvenliği Artırmak İçin Gizli Depolama ve Kamuflaj Alanları Yaratma

Evde Güvenliği Artırmak İçin Gizli Depolama ve Kamuflaj Alanları Yaratma

Evde Güvenliği Artırmak İçin Gizli Depolama ve Kamuflaj Alanları Yaratma

Evi ve evdeki birçok eşyayı, hırsızlık riskine karşı güvenli şekilde korumak gerekir. Maddi açıdan zarara uğramamak için evde, eşyalarınızı nerede ve nasıl saklayacağınız oldukça önemlidir. Evdeki güvenliği artırma, gizli depolama alanları oluşturma hakkında ne yapacağınızı düşünüyorsanız, Bellona sizin için bu içerikte kimsenin aklına gelmeyecek etkili yöntemleri önerecek. 

Eşyalarınızı ev içinde korumak ve gizli şekilde depolamak istediğinizde, bu içeriğimizdeki önerileri kendi evinizde uygulayabilirsiniz. Kamuflaj alanları yaratarak en değerli eşyalarınızı, evinizde kimsenin tahmin edemeyeceği alanlarda saklayabilirsiniz. Şimdi bu önerilerin neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız, yazımızı hemen incelemelisiniz!

Evdeki Güvenliği Sağlamak

Evde Güvenliği Artırmak İçin Gizli Depolama ve Kamuflaj Alanları Yaratmanın 12 Yolu

  • Dolap içinde dolap tasarlayın.
  • Döşeme altında gizli bölmeler oluşturun.
  • Tavan arası boşlukları değerlendirin.
  • Gizlenmiş duvar panellerinden faydalanın.
  • Mobilyaların içinde gizli cepler hazırlayın.
  • Kamuflaj kutuları kullanın.
  • Merdiven basamaklarında gizli alanlar oluşturun.
  • Saksı altını kamuflaj alan olarak kullanın.
  • Dekoratif kırlentleri gizli depolama alanına çevirin.
  • Raylı ve gizli çekmeceli raflar tasarlayın.
  • Tahıl kavanozlarını ustaca kullanın.
  • Küçük eşyalarınız için büyük pillerden yararlanın.

1) Dolap İçinde Dolap Tasarlayın

Evde kullandığınız dolabın içinde kamuflaj alan oluşturmak için, dolap içinde gizli dolap tasarlayabilirsiniz. Bunun için dolabın raflarına ya da büyük bölmesine ilave parça eklemelisiniz. 

Örneğin giyinme odasında yer alan bir gardırop içinde eşyalarınızı düzenlerken, arkada gizli eşyalarınızı saklayabileceğiniz ekstra bir kapak yaptırabilirsiniz. Bu kapağın önündeki alanda ise kıyafetlerinizi düzenleyebilirsiniz. Gizli dolabın kapağı kulplu olmamalı. Parmak izi ya da özel anahtarlı kilitleme sistemine sahip olursa daha avantajlı ve güvenli şekilde kullanabilirsiniz.

Evde Güvenlik Nasıl Sağlanır?

2) Döşeme Altında Gizli Bölmeler Oluşturun

Ev ortamında gizli ve güvenli depolama alanı oluşturmanın bir diğer yolu da döşeme altını kullanmaktır. Örneğin yatak odası içinde, parke altında kendinize göre bir kamuflaj alan hazırlayabilirsiniz. Bunun için kimsenin bilmemesine dikkat etmelisiniz. Parkeyi uygun şekilde kaldırıp içeride kalan boşluğa göre kutu yerleştirebilirsiniz. 

Kutunun üzerini işiniz bitince parke ile kapatabilirsiniz. Bu kutuda, önemli ve değerli eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Döşeme altını değerlendirmek için makyaj masası gibi mobilyaların altını seçebilirsiniz. Böylece, yerini daha da güvenli konumda seçmiş olursunuz.

Evdeki Güvenli Yerler

3) Tavan Arası Boşlukları Değerlendirin

Günümüzde pek çok evde, tavan arasında led aydınlatmalar için boşluk yer alır. Bu boşluklara, değerli eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Sizin için önemli olan eşyaları, küçük bir kutu içinde, tavan arasındaki boşlukta muhafaza edebilirsiniz. 

Yerini unutmamak için sadece sizin bileceğiniz bir not almayı da unutmayın. Örneğin -odadaki sağ duvar köşesinin üstündeki tavan arası- gibi ufak notlar alabilirsiniz.

Evde Güvenlik Sağlama İpuçları

4) Gizlenmiş Duvar Panellerinden Faydalanın

Gizlenmiş duvar paneli, duvarın içinde yer alan aynı görünüme sahip özel alanlardır. Bu alanları, evinizi yaptırma aşamasında tasarlayabilirsiniz. Salonda ya da mutfakta, duvarın herhangi bir alanında istediğiniz ölçüde panel yaptırabilirsiniz. 

Bu panel evinizdeki gizli depolama alanı olarak kullanılabilir. Değerli eşyalarınızı muhafaza ettikten sonra panelin dikkat çekmemesi için önünü tablo ya da konsol gibi eşyalarla kapatabilirsiniz. Bazı evlerde gizli panellerde kasalar saklanabilir. Kasanın önü ise tablo, ayna gibi objelerle kapatılıyor.

Evdeki Gizli Bölmeler

5) Mobilyaların İçinde Gizli Cepler Hazırlayın

Evde güvenliği artırmak için yapabileceğiniz bir diğer uygulama da mobilyalara gizli cepler eklemek olacaktır. Koltukların sırt kısmı iç mekanda görünmüyorsa, bu bölümlere gizli fermuarlı cepler ekleyebilirsiniz. 

Sandalye altındaki alanı değerlendirip uygun ölçülerde gizli ve vida ile açılan cepler hazırlayabilirsiniz. Böylece değerli eşyalarınızı, kamuflaj alanlarda daha güvenli şekilde saklamış olursunuz.

Evin Güvenli Alanları

6) Kamuflaj Kutuları Kullanın

Yaşam alanında eşyaların güvenliğini sağlamak için kutulardan faydalanabilirsiniz. Bu kutuları, günlük hayatta kullandığınız kutular içinden seçebilirsiniz. 

Örneğin baharat dolabında, dekoratif kutu kullanıyorsanız, bir tane de özel eşyalarınız için kullanıp bu kutuyu kendinize göre işaretleyebilirsiniz. Dikkat çekmeyecek şekilde, dizayn ederek içinde eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Para biriktiriyorsanız, eski bir çay kutusunu değerlendirebilirsiniz.

Eşyaların Güvenliğini Sağlamak

7) Merdiven Basamaklarında Gizli Alanlar Oluşturun

Evin içinde yer alan basamakları, gizli depolama alanı kullanmak mümkündür. Basamaklardan uygun gördüğünüz birini seçin ve yüzeyini keserek bu alana çekmece ya da bölme yapın. Merdivenin yapısını ve güvenliğini bozmamak için bir usta ile çalışabilirsiniz. 

Hazırladığınız bölmeyi, değerli eşyalarınızı saklamak için değerlendirebilirsiniz. Eşyalarınızı sakladıktan sonra, merdivenleri inip çıkmak için kullanmaya devam edebilirsiniz. Tasarım merdiven, evinizdeki gizli depolama alanı olarak size kolaylık sağlayabilir.

Eşyaların Güvenliği

8) Saksı Altını Kamuflaj Alan Olarak Kullanın

Evde çok önemli eşyaları saklamak için yer arıyorsanız, bitkileriniz size bu konuda yardım edebilir. Saklayacağınız eşyanın boyutuna göre evde bir saksı seçin. Saksının en dip kısmına, eşyalarınızı güvenli şekilde yerleştirin. Değerli eşyalarınızın üzerini karton parçaları ile örtün. 

Kartonun üzerini de yapay toprak ve yapay bitki ile doldurun. Bu dekoratif ve gizli depolama alanı sayesinde, en değerli eşyalarınızı evinizde güvenli şekilde saklayabilirsiniz. Saksının dikkat çekmemesi için salonda ya da oturma alanında sehpa üzerini kullanabilirsiniz.

Evin Güvenliğini Sağlama İpuçları

9) Dekoratif Kırlentleri Gizli Depolama Alanına Çevirin

Evinizde güvenli şekilde eşyalarınızı saklamak için kırlentlerin size yardım edebileceğini hemen ifade edelim. Bu yöntem için bir kırlent seçin. Kırlent kılıfının fermuarlı bölümünü açın ve istediğiniz eşyaları depolayın. Ardından bu kırlenti, dolap içinde diğer ev tekstili ürünlerini sakladığınız alanda saklayın. 

Kullanım dışı ürünlerinizle bir arada yer alacağından dikkat çekmeyecek ve eşyalarınız için güvenli bir alan oluşturacaktır. Kırlent geniş bir eşya olduğundan pek çok eşyayı saklayabilirsiniz. 

Evin Güvenliğini Sağlama Yöntemleri

10) Raylı ve Gizli Çekmeceli Raflar Tasarlayın

İç mekanda kullandığınız raf sistemlerini, gizli çekmeceye dönüştürün. Bu şekilde daha güvenli alanlarda eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Bu yöntemi denemek için, duvar rafını standart ölçülerde değil de biraz daha geniş ölçülerde yaptırmalısınız.

Örneğin salonda dekoratif bir duvar rafı kullanmak istiyorsanız, rafın kalın olmasına dikkat edebilirsiniz. Kalın rafın içinde gizli çekmece olacak şekilde tasarlandığında, dilediğiniz ufak ve ince eşyaları burada saklayabilirsiniz. Dışarıdan baktığınızda dekoratif bir raf olarak görünen bu alan, aslında rafın içinde kamuflaj bir çekmeceye sahip olacaktır.

Evde Güvenli Depolama Alanları

11) Tahıl Kavanozlarını Ustaca Kullanın

Mutfakta dikkat çekmeyen gizli ve güvenli bir depolama alanı oluşturmak için, tahıl kavanozlarından faydalanabilirsiniz. Tahıl kavanozlarının içine eşyalarınızı doğrudan yerleştirip, kamufle olacak şekilde tahıl doldurabilirsiniz. 

Dilerseniz, kavanozun içine tuvalet kağıdının içinde yer alan ruloyu dikey şekilde yerleştirip, bu alanda küçük eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Rulonun dışını mercimek, pirinç, bulgur gibi yiyeceklerle kapatabilirsiniz. Bu yöntemin dikkat çekmemesi için kavanozları mutfakta dekoratif amaçlı kullanmaya devam etmelisiniz. 

Evde Güvenli Depolama Bölümleri

12) Küçük Eşyalarınız İçin Büyük Pillerden Yararlanın

C ve D koduyla satılan büyük boy piller, evde gizli ve güvenli bir alan oluşturmaya yardım eden ürünler arasında. Bu yöntemi denemek için güvenli şekilde bitmiş pilin içini üst kısmından açın. İçinde yer alan metalleri, ince bir bıçak ya da çubukla çıkarın. Pilin içini temizledikten sonra, ufak ve değerli eşyaları buraya yerleştirin. Ardından kapak kısmını pilin içine sıkıştırıp evde dilediğiniz ve güvendiğiniz başka bir yerde saklayın. 

Eski bir pil görüntüsü vereceği için, riskli durumlarda dikkat çekmeyebilir. Usb bellek, yüzük, kolye, gram altın, küpe gibi ürünler için deneyebilirsiniz. Sonraki süreçte pili çöp zannedip atmamak için sık kullandığınız alanlarda tutmamaya dikkat etmelisiniz.

Evdeki Depolama Alanlarından Yararlanmak

Benzer
Yazılar

Evde Kompost Yapımı: Atıkları Dönüştürmek ve Doğaya Katkıda Bulunmak
Evinizdeki atıkları dönüştürmek ve doğaya katkıda bulunmak için, çevre dostu kompost hazırlamanın yollarını Bellona ile keşfedebilirsiniz!
Büyük Evler İçin İnternet Çözümleri
Büyük yaşam alanlarında daha hızlı ve güçlü internet bağlantısı sağlamak için, Bellona ile bu içerikteki bilgileri keşfedebilirsiniz!
Ev İzleme ve Uzaktan Kontrol: Akıllı Ev Sistemleriyle Güvende Olun
Akıllı ev nedir? Ev izleme ve uzaktan kontrol nasıl yapılır? Akıllı ev sistemleriyle evinizin güvenliğini sağlamanın püf noktaları bu yazıda!
Evde Akıllı Perde ve Panjur Sistemleri: Otomatik Kontrol ve Konfor
Akıllı perde ve panjur sistemleri nelerdir, mekanizmaları nasıl çalışır? Evde akıllı perde ve panjur sistemleri ile uzaktan otomatik kontrolün tadını çıkarın!
Akıllı Aydınlatma: Ev Işıklandırmasını Kontrol Etme ve Enerji Tasarrufu
Akıllı aydınlatma nedir? Ev ışıklandırmalarınızı kontrol edebileceğiniz fütüristik sistem akıllı aydınlatmalar ile enerji tasarrufu bu yazıda!
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.