Deri Kumaş Nedir? Mobilyalarda Nasıl Kullanılır?

Mobilya sektörünün öncüsü Bellona, deri kumaş nedir ve deri kumaş mobilya tasarımında nasıl kullanılır sorularını bu yazıda yanıtladı!

Bellona Mobilya 19-02-2024 17:51:59
Deri Kumaş Nedir? Mobilyalarda Nasıl Kullanılır?

Deri Kumaş Nedir? Mobilyalarda Nasıl Kullanılır?

Mobilya alışverişinde dikkat edeceğiniz özelliklerden biri kumaş seçeneğidir. Kumaşın tarzını ve malzemesini, beğenilerinize göre seçebilirsiniz. Eğer deri kumaş kullanmak istiyorsanız, deri malzemeden üretilmiş kumaşların özelliğini Bellona farkıyla öğrenebilirsiniz. Merak edenler için deri kumaş nedir ve özellikleri nelerdir gibi en çok merak edilen soruları, burada yanıtladık.

Koltuk, sandalye, ofis mobilyası, çalışma koltuğu, tabure, berjer gibi çeşitli mobilyalarda kullanılan deri kumaşın avantajlarına ve dezavantajlarına değineceğimiz bu yazımızı okuduktan sonra deri kumaşlı mobilyaları kendi kullanım alanlarınıza göre tercih edebilirsiniz.

Yaşam alanlarınızı şık ve göz alıcı şekilde dizayn etmek isterseniz, siz de deri kumaşlı mobilyaları kullanabilirsiniz. Ancak, mobilya seçiminde deri kumaşlı ürünleri incelerken sizlere sunduğumuz önerilerimizi okumayı unutmayınız. 

Eğer bu satırlardaki bilgileri sonuna kadar okursanız, mobilyalarda deri kumaşın kullanım alanlarına ve deri kumaşın özelliklerine dair birçok bilgiyi edinmiş olacaksınız. Böylece ergonomik ve bilinçli bir mobilya alışverişi yapmak daha kolay olacak!

Deri Kumaş Nedir?

Deri Kumaş Nedir? 

Deri kumaş, doğal veya sentetik malzemelerden yapılan bir tür kumaş seçeneği olarak karşınıza çıkar. Deri kumaş, mobilya yapımında sıkça kullanılan bir malzeme olarak tanınır. Bu kumaş türü, deriden elde edilen gerçek derinin dokusunu taklit etmek amacıyla üretilmektedir. Bazı firmalar gerçek deriyi kullanmayı da tercih eder. Ancak suni deri kumaş kullanımı, doğal döngünün devam etmesi için daha sağlıklıdır.

Doğal deri kumaşlar, hayvanların derilerinden işlenerek elde edilmektedir. Rengi, doku ve kalitesi deri türüne bağlı olarak değişebilir. Genellikle sığır, keçi, koyun ve domuz derileri deri kumaş üretiminde kullanılır. Bu doğal deriler hayvan haklarının ve sağlığının koruması için firma politikasına göre kullanılır. Şayet bu konuda hassas bir yapınız varsa, deri kumaşın suni mi doğal mı olduğunu firmalara danışabilirsiniz. 

Sentetik deri kumaşlar ise doğal deri yerine sentetik malzemelerden üretilmektedir. PVC (polivinil klorür) veya PU (poliüretan) gibi malzemeler kullanılarak elde edilir. Sentetik deri kumaşlar, daha uygun maliyetli olabilir ve çeşitli renk ve desen seçenekleri ile karşınıza çıkar. Ayrıca, sentetik deri kumaşlar hayvan dostu bir alternatif olarak da tercih edildiği için daha çok ilgi görür.

Uygun Maliyetli Deri Kumaşlar

Deri Kumaşın Mobilyalarda Kullanımı Nasıl Gerçekleşir?

Mobilya sektöründe sıkça kullanılan deri kumaş, birçok mobilya türünde dikkat çeker. Odalarda kullanılacak mobilyaya ve kullanıcının zevkine göre deri kumaşın kullanım alanı genişletilebilir. Peki, hangi mobilyalarda deri kumaş kullanımı yaygındır? Şimdi bu konuya değinerek deri kumaşın şıklık kazandırdığı alanlara göz atalım.

Koltuk Modelleri

Deri kumaş seçenekleri, koltukların kaplamasında sıkça kullanılan bir malzemedir. Deri koltuklar, oturma odaları, salonlar ve ofisler gibi birçok mekanda tercih edilen şık ve konforlu bir seçenek olarak evlerin elegan görünmesine yardım eder. Özellikle de son dönemlerin en trend koltuk modeli olan chester koltuklar, deri kumaşla daha da çekici görünmektedir.

Evinizde konforlu ve rahat bir köşe oluşturmak isterseniz, Bellona Tv Koltukları modellerinden birini tercih edip deri kumaşın şıklığını evde yaşayabilirsiniz!

Deri Mobilyalar

Kanepeler

Deri kumaş, lüks ve dayanıklı kanepelerin yapımında da sıkça tercih edilmektedir. Kanepeler, oturma odalarında ve otel lobilerinde sıklıkla kullanılır. Ev döşemesinde ve eşya seçiminde birçok kişi deri kumaş kullanmayı düşünebilir.

Deri Kanepeler

Sandalyeler

Deri kumaş seçeneği, yemek masası sandalyeleri, ofis koltukları, berjerler ve oturma grupları gibi çeşitli sandalye tasarımlarında kullanılabilir. Deri kaplama sandalyeler, zarif bir görünüm ve rahat bir oturma deneyimi sunarak evin havasını değiştirir. Sadece salon ve mutfak sandalyesi değil, çalışma odasında kullanılan sandalye de deri kumaşla tasarlanabilir.

Bellona Genç Odası Sandalyesi seçeneklerinde kullanılan deri kumaş sayesinde, derse odaklanma ve konfor bir arada sunulmakta!

Deri Kumaş Seçenekleri

Yatak Başlıkları

Deri kumaşın yer aldığı yatak odalarında, yatak başlıklarında şık ve modern bir görünüm elde edilebilir. Yatak odalarında lüks bir hava yaratmak için deri kumaşlı başlıklar oda tasarımına eklenir. Genç odasında ve yetişkin yatak odasında deri kumaşlı yatak başlıkları, odanın diğer unsurlarına da uyum sağlamalıdır.

Deri Kumaşlı Yatak Başlıkları

Oturma Grupları

Deri kumaşın kullanıldığı bir diğer ürün de oturma gruplarıdır. Koltuk takımları ve oturma grupları, oturma alanlarına şıklık ve rahatlık kazandırması için tercih edilir. Spor ve modern bir tarz elde edilmek istendiğinde, oturma grubunda birkaç parçaya deri kumaş tasarımı yapılabilir. Mesela, köşe koltuk takımına eşlik eden berjer deri kumaşlı olabilir.

Deri Oturma Grupları

Mobilyalarda Kullanılan Deri Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

Deri kumaş seçenekleri, mobilyalarda kullanıldığında şık bir görünüm sağlar ve dayanıklılığıyla tanınır. Ayrıca, deri kumaşlar kolay temizlenebilir özelliğe sahiptir. Malzeme kalitesine göre daha uzun ömürlü olabilir. 

Ancak, deri kumaşlar doğal olarak nefes alabilme özelliğine sahip değildir ve sıcak havalarda terleme yapabilmektedir. Özellikle de sıcak iklimlerde deri kumaşlı mobilyaların kullanımı, soğuk iklimlere göre daha azdır.

Deri kumaşın özelliklerine değinecek olursak, şık ve estetik durduğundan da bahsetmek gerekir. Bu konuyu daha iyi açıklamak için sizlere deri kumaşın özelliklerini tek tek açıklamak isteriz.

Dayanıklıdır

Deri kumaşlar genellikle dayanıklı bir yapıya sahip olmasıyla bilinir. Yüksek kaliteli deri kumaşlar uzun yıllar boyunca kullanılabilecek kadar sağlam şekilde üretilir ve mobilyada yer alır. Ancak, kalite ve dayanıklılık deri türüne ve işçilik kalitesine bağlı olarak değişebileceği için mobilya seçerken kumaşın içeriğine de odaklanmak gerekir.

Estetik Kazandırır

Deri kumaş modelleri, mobilyalara şık bir görünüm kazandırır. Deri dokusu ve doğal parlaklığı, lüks bir hissiyat yaratır ve birçok dekorasyon tarzına uyum sağlayabilmektedir. Deri kumaşlar, mobilyalara zarif ve sofistike bir hava getirir. Dekorasyon konusunda birçok mobilyada deri kumaşın kullanıldığı dikkat çeker.

Konforludur

Deri kumaş seçenekleri, kullanıldığı mobilyalarda yüksek bir konfor sağlayabilir. Deri, doğal olarak yumuşak bir dokuya sahiptir ve zamanla vücut sıcaklığına uyum sağlayarak daha rahat bir oturma deneyimi sunmaktadır. Eğer deri kumaşın dokusunu seviyorsanız, mobilyalarda konfora ulaşmak için deri kumaş seçebilirsiniz.

Kolay Temizlenebilir

Deri kumaşlı mobilyalar, lekeleri ve kirleri kolayca temizleyebilme özelliğine sahiptir. Genellikle suya ve hafif temizlik maddelerine dayanıklıdır. Bununla birlikte, deri kumaşlar düzenli bakım gerektirmektedir. Özel deri bakım ürünlerinin, mobilyaların temizliğinde kullanılması tavsiye edilir.

Çevre Dostudur

Sentetik deri kumaşlı mobilyalar için geçerli olan bu başlığımızda önemli bir konuya değineceğiz. Yapay deri kumaşlı mobilyalar, doğal deriye kıyasla daha az çevresel etkiye sahip olabilir.

Sentetik deri kumaşlar hayvan dostu bir alternatif olarak tercih edilmektedir. Doğal kaynakların korunmasına yardımcı olmak için hakiki deri kumaşın değil de sentetik deri kumaşın tercih edilmesi önerilir. 

Mobilyada Deri Kumaş Kullanımı

Mobilyada Deri Kumaş Kullanmak Avantajlı mı?

Birçok kişinin severek kullandığı deri kumaş, mobilya seçeneklerinde sıkça yer alır. Evin her odasında ya da ofislerin dinlenme alanlarında kendine yer bulan deri kumaşlı mobilyalar, bir bakımdan avantajlı olabilir. Yüksek kaliteli deri kumaşlar uzun yıllar boyunca kullanılabilecek kadar sağlamdır. 

Deri, çizilmelere, yıpranmalara ve lekelere karşı dirençli olabilme özelliği vardır. Bu nedenle uzun ömürlü bir mobilya kullanmak için kaliteli deri kumaşlı mobilyaları tercih edebilirsiniz. 

Ayrıca deri kumaşlar, lekeleri ve kirleri kolayca temizleyebilme özelliğine sahiptir. Genellikle suya ve hafif temizlik maddelerine dayanıklı oldukları için temizlemek için yorucu bir çaba sarf etmenize gerek kalmaz. Avantajlı bir seçenek olacağından zevkinize hitap eden deri kumaşlı mobilyaları kullanabilirsiniz.

Mobilyada Deri Kumaş Kullanımı

Mobilya Deri Kumaşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Evinizde severek kullandığınız deri kumaşlı mobilyaların temizliğini yaparken birkaç dakikanızı ayırmanız ve bu temizliği dönem dönem yapmanız gerekir. 

Peki, deri kumaşlı mobilyaların temizliğinde dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Hemen bu konuda size püf noktalarını sunalım.

  • Lekeli deri kumaşı silmek için öncelikle lekenin kağıt havlu ile temizlenmesini sağlayın.
  • Yemeğin ya da yağ gibi malzemelerin kabasını almak için havlu kağıt kullanın.
  • Ön temizliği yaptıktan sonra ılık sabunlu su kullanarak yüzeyi güzelce silin.
  • Deri kumaşın zarar görmemesi için yumuşak sünger veya bez kullanın.
  • Tüm deri kumaşlı mobilyaların temizliği için ılık sabunlu su kullanabilirsiniz.
  • Bu tür mobilyaları temizlerken asitli ve kimyasal ürünler kullanmayınız.

Deri Kumaş Temizliği

İlginizi Çekebilir:

Oturma Grubu Seçimi

Modern Tarzda Oturma Grupları

Kapitoneli Mobilya Nedir? Tasarım Açısından Hangi Avantajları Sağlar?

Deri Koltukların Temizliği ve Bakımı

Mobilya Koruma

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.