Çocuk Odaları İçin En Popüler Duvar Kağıdı Tasarımları

Çocuk odaları için duvar kağıdı nasıl seçilir? Çocukların hayal gücünü destekleyici duvar kağıdı tasarımları hakkında ipuçlarını derledik.

Bellona Mobilya 02-11-2023 11:35:58
Çocuk Odaları İçin En Popüler Duvar Kağıdı Tasarımları

Çocuk Odaları İçin En Popüler Duvar Kağıdı Tasarımları

Çocukların renkli ve eğlenceli dünyasını, evinizde daha da özel bir şekilde zenginleştirmek isterseniz, duvar kağıdı uygulaması yapabilirsiniz. Çocuk odası için duvar kağıdı seçerken onlara hitap eden modeller arasından en beğenileni tercih edebilirsiniz. Çocukların yaşına uygun ve mobilyalarını tamamlayan duvar kağıtlarını kullanarak renkli ve eğlenceli odalar hazırlayabilirsiniz.

Yaşam alanını çocuklara özel olarak dizayn etmek için en iyi duvar kağıdını seçerken, Bellona farkıyla hazırladığımız bu yazımızdan ilham almaya ne dersiniz? Her yaşa hitap eden, düşünmeyi ve eğlenmeyi destekleyen çeşitli duvar kağıdı önerilerimize burada göz atabilirsiniz. Kız ve erkek çocukların ilgisini çekecek, odalarını sevmelerine yardım edecek duvar kağıdı tavsiyelerimize hemen göz atabilirsiniz!

en popüler duvar kağıtları

Çocuk Odaları İçin En Popüler 15 Duvar Kağıdı Tasarımı

1) Orman ve Ağaçlar

Çocuk odası dekorasyonunda öne çıkan duvar kağıdı modellerinde, orman ve ağaç teması çok ilgi görüyor. Özellikle de doğayı sevdirmek ve hayvanları korumayı öğretmek adına, bu tür duvar kağıdı modelleri tercih edilebilir. 

Çocukların hayal gücünü zenginleştirmek için tropik orman ve tropik hayvanları içeren seçimler yapabilirsiniz. Duvar kağıdını, bebek beşikleri kullandığınız duvarda fon olarak uygulayabilirsiniz.

Ağaç Temalı Çocuk Odası

2) Taşıtlar ve Trafik

Duvar kağıdı modelleri arasında taşıtları ve trafik düzenini içeren modeller de mevcut. Bu tür modeller özellikle de erkek çocuklar tarafından çok seviliyor. Duvar kağıdı uygulaması yaparken taşıtları içeren seçimler yaparak, onların oyun oynamasını ve hayal gücünü zenginleştirmesini destekleyebilirsiniz. 

Trafik ışıkları, trafik araçları, yardımcı araçları içeren bu duvar kağıtları sosyal yaşamdaki trafik düzeni hakkında bilgi sahibi olmasını da sağlayacaktır.

Taşıt Temalı Çocuk Odası

3) Uçan Balonlar

Uçan balon temalı duvar kağıtları, çocuk odasında çok severek kullanılır. En trend modellerden biridir. Genellikle renkli balonlar işlenir. Bazı modellerde balon içinde sevimli ve şaşkın hayvanlar yer alabilir. Bu tür duvar kağıtları, çocukların daha çok mutlu olmasına yardım eder. Duvara baktıkça hayvanların sevimli yüz ifadeleri sayesinde kendilerini mutlu hissedebilirler. 

Duvar kağıdını, çocuk odasında uygularken en uygun konumu seçmelisiniz. Dilerseniz,beşik ya da baza karşısında kalan boş duvara uygulayabilirsiniz. 

Uçan Balon Temalı Çocuk Odası

4) Gökyüzü ve Yıldızlar

Çocuk odasında gökyüzü ve yıldız temalı duvar kağıdını, herkes için kullanabilirsiniz. Gece ya da gündüz temalı bir model seçerek, odada ferahlık hissini uyandırabilirsiniz. Uykuya geçişi kolaylaştıran bir model olacağı için çocuk odalarında rahatlıkla kullanılabilir. 

Gökyüzünün maviliği ve aydınlık görseli, çocuklarda pozitif duygular uyandırabilir. Yıldızlı gökyüzü duvar kağıtları ise gün sonunda dinlendirici etki bırakabilir. Bu tür duvar kağıtlarını, çocuk ve genç odası içinde yatağın karşısında kalan duvarda kullanabilirsiniz.

Yıldız Temalı Duvar Kağıdı

5) Gezegenler ve Dünya

Eğitici ve öğretici temalı duvar kağıdı seçiminde, gezegenlerin yer aldığı seçimler yapabilirsiniz. Bu tür modeller, çocuklarda merak duygusunu uyandırabilir. Aynı şekilde gezegenlerin öğrenilmesini de kolaylaştırır. Gökyüzü ve bilime olan ilginin pekişmesine yardım edebilir. 

Duvar kağıdını, çocuk odası içinde çift yönlü şekilde kullanabilirsiniz. Tek duvar ya da çift duvarda gezegen ve dünya temalı duvar kağıdı kullanarak, çocukların büyülü dünyasına ortak olabilirsiniz.

Gezegen Temalı Duvar Kağıdı

6) Su Altı Dünyası ve Balıklar

Çocuk odası dekorasyonunda kullanılacak duvar kağıdı modellerinde, su altında yaşayan canlıları yansıtan tasarımlar ilgi görmekte. Deniz canlılarını seven çocuklar için ilham olan bu modeller sayesinde, odada ferah ve eğlenceli dekorasyon elde edilebilir. 

Bu duvar kağıdının kullanıldığı odalarda beyaz renkli çocuk odası mobilyası kullanıldığında, daha aydınlık ve rahatlatıcı bir ortam sağlanabilir.

Deniz temalı çocuk odası

7) Harita ve Atlas

Okul dönemi çocukları için duvar kağıdı modeli arıyorsanız, harita ve atlas tasarımları olan modelleri inceleyebilirsiniz. Türkiye haritası ya da kıtaların yer aldığı haritalardan faydalanabilirsiniz. Böylece, çocukların eğitimine destek olacak bir duvar kağıdı uygulaması yapabilirsiniz. 

Bu modeller, renkli ve eğlenceli grafiklerle tasarlandığı için çocukların öğrenme duygusunu da pekiştirebilir. Pek çok yaştaki çocuk, harita ve atlas tasarımları sayesinde odasını daha çok sevebilir.

Harita Temalı Duvar Kağıdı

8) Gün Batımı 

Çocuğunuzun yaşı biraz büyükse, gün batımı temalı duvar kağıtlarını çocuk odasında uygulayabilirsiniz. Bu oda içinde ahşap ya da ferforje mobilyalar kullanarak odada sakin ve samimi bir hava oluşturabilirsiniz. 

Gün batımını içeren duvar kağıtlarında manzara hakimdir. Deniz kenarı, orman manzarası ya da sokak arasından izlenen gün batımı sayesinde çocukların dinlenmesini psikolojik açıdan destekleyebilirsiniz.

Gün batımı temalı duvar kağıdı

9) Panda ve Orman

Çocuk odalarında çok sık kullanılan duvar kağıdı tasarımları arasında, panda ve orman yer alıyor. Kız ve erkek çocukların zevklerine hitap edecek şekilde renklendirilen bu modellerde, panda ve bambu gibi çizimler dikkat çekmekte. 

Salıncakta sallanan pandalar, gökkuşağını yakalamaya çalışan pandalar ya da ormandaki diğer canlılarla oynayan pandalar bu modellerde sevimli görünecek şekilde işlenmektedir. Çocuğunuz pandayı seviyorsa, model seçiminde değerlendirebilirsiniz.

orman temalı duvar kağıdı

10) Renkli Çiçekler

Renkli çiçekler, uzun ömürlü duvar kağıtları tasarımlarından biridir. Özellikle de kız çocuklarının oda dekorasyonunda tercih edilen çiçek tasarımlı modeller, senelerce kullanılabilir. 

Çocukluk ve ergenlik döneminde, oda içinde hoş bir hava oluşturan bu duvar kağıdı modelleri sayesinde, beyaz ve ahşap çocuk odası takımları göz alıcı şekilde tamamlanabilir. Özel tasarım yapıyorsanız, genç odası şifonyer üzerinde kalacak şekilde çiçek resimlerini konumlandırabilirsiniz. 

renkli çiçekli duvar kağıdı

11) Renkli Gökkuşağı

İrili ufaklı tasarlanan renkli gökkuşağı desenli duvar kağıtları, her oda için kullanılabilir. Çocukların beğendiği renklere göre tasarlanan bu modeller, rahatlatıcı etki oluşturabilir. 

Gökkuşağını çok seven çocuklar için büyük tasarımlar kullanılabilir. Gökkuşağının renkleri sayesinde odayı renklendirmek isterseniz, yatak başlığı arkasında kalan duvarda uygulama yapabilirsiniz.

gökkuşağı temalı duvar kağıdı

12) Geometrik Desenler ve Renkler

Bebeklikten çıkan çocuklarınız için uzun ömürlü duvar kağıdı uygulaması arıyorsanız, geometrik desenler size bu konuda avantaj sağlayabilir. Çünkü geometrik desenler, belirli bir yaşa gelen çocuklarınızın ilgisini uzun süre çekebilir.

Lise döneminde de odada aynı duvar kağıdını kullanmak isterseniz, çocuğunuzun en sevdiği renkleri içeren ve birkaç farklı deseni bir arada sunan modellere yoğunlaşabilirsiniz.

Geometrik renkli duvar kağıdı

13) Tüy Desenleri

Tüy desenli duvar kağıdı, herkes için ve her yaş için önerilen duvar kağıdı modelleri arasındadır. Çocuklar için daha çok renkli modeller önerilmektedir. Göz yormayan, rahatlatıcı etki uyandıran bu desenler sayesinde odada istenen dekorasyon elde edilebilir. 

Tüy desenleri, duvarın genişliğine göre tekrar edeceği için odada çalışma masası gibi mobilyaların arkasında kalan duvarda rahatça kullanabilirsiniz. 

Tüy desenli duvar kağıdı

14) Çizgi Film Kahramanları

Çocukların hayır diyemeyeceği duvar kağıtları arasında, çizgi film kahramanlarının yer aldığı modeller dikkat çekmeye başladı. Kahramanları çok seven çocukların odasını renklendirmek için bu duvar kağıdı modellerine odaklanabilirsiniz.

Tom ve Jerry, Örümcek Adam, Şirinler, Paw Patrol gibi en sevilen kahramanları içeren duvar kağıtlarını, çocuk odasında uygulayabilirsiniz.

çizgi film karakterli duvar kağıdı

15) Minik Kalpler

Kalp desenlerini içerek çocuk odası duvar kağıtları, kız çocuklarının severek kullanacağı tasarımlar arasında. Pembe ya da daha soft renklerle tasarlanan bu modeller, çocuk odalarında samimi ve sıcak hava oluşturur. 

Çocukların odalarını sevmelerine yardımcı olan minik kalpler içeren tasarımlar, odadaki mobilyaların havasını da değiştirmektedir. Bu duvar kağıtları, pozitif etki oluşturabilir. Duvar kağıdı önünde aktivite masası ya da oyun alanı oluşturarak odayı çocuklarınız için dizayn edebilirsiniz. 

Kalpli duvar kağıdı

İlginizi Çekebilir:

Çocuk Odası Dekorasyonunda Oyun ve Yaratıcılık İçin Eğlenceli Fikirler

Duvar Kağıdını Temizleme ve Bakım İpuçları

Önce Çocuk Güvenliği: Çocuk Dostu Dekoratif Dokunuşlar

Kız Çocuk Odası Nasıl Dekore Edilir? En Özel ve Değişik Fikirler

Bellona’dan Genç Odası Tasarımı ve Mobilya Seçimi Fikirleri

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.