Akrilik Mobilya Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Akrilik mobilya nedir? Mobilyalarınızda yepyeni bir tasarıma imza atabileceğiniz akrilik mobilya kullanım alanları Bellona farkıyla bu yazıda!

Bellona Mobilya 19-02-2024 17:54:09
Akrilik Mobilya Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Akrilik Mobilya Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Mobilya üretiminde kullanılan malzeme, mobilyanın tarzını ve dayanıklılığını etkiler. Bu malzemelerden biri olan akrilik, günümüzün en yaygın kullanılan mobilya malzemeleri arasında yer alır. Malzemenin yapısından dolayı, ürünlerin kendine has bir tarza sahip olması kolaylaşır ve birçok evin kolayca dizayn edilmesi sağlanır.

Akrilik mobilya, en geniş ve detaylı bilgilerle bu sayfada açıklanıyor. Birçok kişinin merak ettiği sorulara yanıt vereceğimiz bu yazımız sayesinde, aklınızda akrilik mobilyaya dair soru işareti kalmayacak. Mobilya sektöründe çok sık kullanılan “akrilik mobilya” terimi kullanım alanları ve genel özellikleri ile size burada tanıtılıyor.

Genellikle mutfak dolaplarında dikkat çeken akrilik mobilya, sadece mutfakla sınırlı kalmadan nerelerde kullanılır hep beraber burada göreceğiz. Eviniz için en uygun mobilya malzemesini seçerken akrilik mobilya kullanımı aklınızda yer ediniyorsa, bilgilerimiz size rehber olacak!

Akrilik Mobilya Ne Demek

Akrilik Mobilya Nedir? Neyi İfade Eder?

Akrilik mobilya, akrilik malzemeden yapılmış mobilyaları ifade eder. Akrilik, bir tür termoplastik malzemedir; sert, şeffaf ve dayanıklı bir özelliğe sahiptir. Bu özellikleri sayesinde akrilik, mobilya üretiminde yaygın şekilde kullanılan bir malzeme haline gelmiştir. Akrilik mobilyalar, sert, dayanıklı ve şeffaf bir plastik olan polymethyl methacrylate (PMMA) kullanılarak üretilir.

Akrilik mobilyalar, modern ve şık bir görünüme sahiptir. Birçok iç mekanda, evlerde, ofislerde ve diğer birçok alanda kullanılmaktadır. Akrilik mobilyalar, masa, sehpa, sandalye, kitaplık, dolap, duvar rafı ve daha birçok mobilya çeşidini temsil edebilir. Ayrıca, akrilik mobilyaların bakımı da sizi korkutmasın; çünkü oldukça kolaydır. Temizliği için özel bir bakım ürünü kullanmanıza gerek kalmadan gerekli hijyen kolayca sağlanabilir.

Akrilik mobilyalar, modern ve minimalist bir tarzı yansıtmanıza yardım eder. Genellikle beyaz veya şeffaf renkte üretilmektedir. Ancak, akrilik malzeme farklı renklere de boyanabildiği için, akrilik mobilyalar farklı renklerde karşınıza çıkabilir. Aynı ve sadece beyaz akrilik mobilya görme imkanı yoktur. Ayrıca, akrilik mobilyaların parlak veya mat yüzeylerde üretimi de günümüzün teknolojisi sayesinde mümkündür.

Akrilik Malzeme Nedir?

Akrilik Mobilyanın Kullanım Alanları Nelerdir?

Akrilik mobilyalar, ev, ofis ve ticari alanlar dahil olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Mobilyanın öne çıktığı her alan için malzeme türü olarak önerilir. Peki, hangi mobilyalarda akrilik malzeme yer alır? Bu konuda size en detaylı bilgileri vermek istiyoruz.

Oturma Odası

Akrilik sandalyeler, koltuklar ve sehpalardan oluşan bir takım, oturma odası için modern bir görünüm kazandırır. Minimalist tasarımlar, akrilik mobilya kullanımı ile daha kolay elde edilir. Yaşam alanındaki birçok parça için akrilik mobilyayı tercih edebilirsiniz. Aklınızdaki ürünlere yüksek kalitede ulaşmak için Bellona Oturma Odası ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Yemek Odası 

Akrilik yemek masaları, sandalyeleri ve içecek rafları, yemek odaları için şık bir seçenek olarak kullanılabilir. Parlak ve modern yemek masası kullanmak istediğinizde, akrilik tasarımları inceleyebilirsiniz.

Mutfak

Akrilik mutfak dolapları veya tezgahlar, modern bir mutfak tasarımı için tercih edilebilir. Mutfağınızın tarzını modern tasarımla tamamlamak için alışverişinizde inceleyebilirsiniz. Her yaşa ve tarza hitap eden bir mobilya türüdür.

Banyo 

Akrilik lavabo, duşakabin ve banyo rafları, şık ve modern bir banyo tasarımı için kullanılmaktadır. Özellikle de depolama alanı oluşturulan banyolar için akrilik mobilya kullanımı daha yaygındır.

Ofis 

Akrilik ofis masası, sandalyeleri, rafları ve dosya dolapları, ofisler için modern bir tarz elde edilmesini kolaylaştırır. Çok yoğun trafiği olan ofislerde, bakımı kolay olduğu için akrilik ofis malzemelerinden faydalanmak mümkündür. Ofisinizde kolay ve şık depolama alanı oluşturmak isterseniz, Bellona Kitaplık modellerinden ilham alabilirsiniz.

Ticari Alanlar 

Mağaza rafları, kabinler, vitrinler ve fuar standları gibi ticari alanlarda akrilik mobilyalar dikkatinizi çekebilir. Çünkü ürünlerin daha iyi sergilenmesi ve reyonların temizlenmesi, akrilik mobilyanın özelliklerindendir. Pek çok açıdan kolaylık sağlar. 

Akrilik Mobilya Kullanım Alanları

Akrilik Mobilyanın Avantajları Nelerdir?

Mobilya sektöründe, akrilik mobilya çok sık tercih edilir. Sık tercih edilmesinin nedenlerinden biri de kullanıcılar için sunduğu avantajlardır. Uzun vadede avantaj sağladığı için iç mekanlarda öne çıkan mobilya türüdür. Peki, akrilik mobilya avantajları nelerdir? Bu konuda size rehber olacak bilgileri açıklamak için buradayız.

  • Akrilik mobilyalar, şık ve modern bir görünüme sahiptir. Kullanıldığı mekana şeffaflık ve ferahlık kazandırır. 
  • Ayrıca, akrilik mobilyaların renkleri, ışığın yansımasıyla değişebilir özelliktedir. Böylece mekana farklı bir atmosfer ve etki katabilir. 
  • Akrilik mobilya modelleri sert, çizilmeye ve darbelere karşı dayanıklıdır. Bu özelliği sayesinde her ortamda rahatça kullanılabilir. 
  • Ayrıca, akrilik mobilyaların yüzeyi kolay temizlenebilir olduğu için hijyen her an sağlanabilir. Oluşacak çiziklerin giderilmesi de kolaydır.
  • Akrilik mobilya kullanmanın avantajları söz konusu olduğunda, geri dönüştürülebilir bir malzeme olduğunu ifade etmek gerekir. Bu nedenle, çevre dostu bir seçenek olarak kullanılabilir. 
  • Akrilik mobilyalar, üretim aşamasında da avantaj sağlar. Bu tür mobilyaların tasarıma göre kesilmesi, şekillendirilmesi ve boyanması kolaydır. Bu nedenle, tasarımcılar ve üreticiler, akrilik mobilyaları çeşitli şekillerde ve boyutlarda üreterek ürün çeşitliliği sağlayabilir.
  • Malzemenin ağırlığı kıyaslandığında, diğer malzemelere göre daha hafiftir. Bu nedenle, akrilik mobilyaları taşımak ve yer değiştirmek daha hızlı ve kolay gerçekleşir. 
  • Bu mobilyalar evler için uzun ömürlüdür. Yıllar boyunca rahatlıkla kullanılabilir. Bu nedenle, akrilik mobilyalar, uzun vadede maliyet tasarrufu sağladığı gibi konforlu bir deneyim de sunar.

Akrilik Mobilyanın Avantajları

Akrilik Mobilya Temizliği Nasıl Yapılır?

Evinizde ya da iç mekanda kullanmak için tercih ettiğiniz akrilik mobilyanın temizliğinin kolay olduğunu ifade etmiştik. Peki, hijyen sağlamak adına bu tür mobilyaları nasıl temizlemeniz gerekiyor? 

Akrilik mobilya kullanmaya başladıysanız, temizlik yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları açıklayalım:

  • Akrilik mobilyaların yüzeyinde keskin veya abrazyonlu temizlik malzemeleri kullanmayın, çünkü bu tür malzemeler yüzeyi çizebilir.
  • Akrilik mobilyaların yüzeyine aseton veya benzeri sert kimyasal ürünler uygulamayın, çünkü bu tür kimyasal malzemeler yüzeyi matlaştırabilir veya hasar verebilir.
  • Evinizde kullanacağınız akrilik mobilyaların dokusunda, sıcak su veya buhar uygulamayın, çünkü bu tür ısı uygulamaları mobilyanın yapısını bozabilir.
  • Ayrıca akrilik mobilyaların yüzeyinde kalıcı lekeler varsa, leke giderici ürünleri kullanmadan önce üretici talimatlarını okuyun ve ürüne zarar vermeyecek özellikte olanlarını seçmeye dikkat edin.
  • Pratik ve kolay bir temizlik için ılık, doğal sabun içeren su hazırlayarak her yeri kolayca silebilirsiniz.
  • Günlük ya da haftalık temizliğinizde sabunlu su yardımıyla akrilik mobilyanın rengini, malzeme yapısını koruyabilirsiniz.

Akrilik Mobilya Temizliği

Akrilik Mobilya Pahalı Mıdır?

Mobilyalarla kullanılan malzeme, ürünlerin fiyatı hakkında az çok bilgi verir. Dayanıklı ve kaliteli malzemelerle üretilen ev eşyaları, sıradan ürünlere göre biraz daha yüksek rakamlarla satılmaktadır. Uzun ömürlü olması adına, kalitenin hissedilmesi gerekir. 

Akrilik mobilya tercih ederken göreceğiniz etiketler, diğer malzemelere göre pahalı görünebilir. Çünkü, akrilik mobilyaların üretiminde kullanılan malzemenin ve üretim süreci etiketi belirlemede önemlidir.

Akrilik mobilyaların üretiminde kullanılan polymethyl methacrylate (PMMA) malzemesi, diğer plastiklere göre daha yüksek maliyetli olacağı için rakamlar değişiklik gösterebilir. 

Özetlemek gerekirse, akrilik mobilyaların fiyatı diğer mobilya malzemelerine göre genellikle daha yüksek yansıyabilir. Ancak dayanıklılığı, modern görünümü ve çevre dostu özellikleri nedeniyle tercih edilebilir bir seçenek olarak evinizde yer alabilir. Bilinçli ve ekonomik bir mobilya alışverişi yaparken, akrilik mobilyalara göz atarak eviniz için en iyisini seçebilirsiniz.

Akrilik Mobilya Fiyatları

İlginizi Çekebilir:

Chesterfıeld Koltuk Nedir

Oturma Grubu Seçimi

Mobilya Seçiminde Renkler

Minimalist Mobilya Tasarımları ve Dekorasyon Önerileri

Kapitoneli Mobilya Nedir? Tasarım Açısından Hangi Avantajları Sağlar?

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.