Meksika'nın Canlı Renklerle Bezenmiş Evleri: Folklorik ve Enerjik Dekorasyon İpuçları

Meksika esintili ev dekorasyonu nasıl yapılır? Canlı ve renkli, yüksek enerjili Meksika ev dekorasyon fikirleri sizler için bu içeriğimizde!

Bellona Mobilya 05-10-2023 10:56:33
Meksika'nın Canlı Renklerle Bezenmiş Evleri: Folklorik ve Enerjik Dekorasyon İpuçları

Meksika'nın Canlı Renklerle Bezenmiş Evleri: Folklorik ve Enerjik Dekorasyon İpuçları

Evinizi göz alıcı şıklıkta dekore etmek isterseniz, Bellona’nın ilham veren fikirlerinden ve mobilyalarından yardım alabilirsiniz. Bu fikirler arasında, son dönemlerde oldukça popüler olan Meksika tarzı ev dekorasyonu yer alıyor. Meksika stili ev dekorasyonu, canlı renkleri sevenleri ve evinde daima yüksek enerji hissedenleri mutlu edecek özelliklere sahip. Renklerin büyüsüne ve etkisine inanıyorsanız, canlı renklerle bezenmiş bir ev için siz de Meksika evlerini örnek alabilirsiniz.

Meksika’nın kültürel ve mimarisini, ev dekorasyonuna yansıtan ipuçlarını öğrenmek için bu yazımızı incelemeye davet ediyoruz. Dinamik, enerji veren, iyi hissettiren evlere sahip olmak için buradaki dekorasyon önerilerini, yaşam alanınızda uygulayabilirsiniz!

Enerjik Dekorasyon

Canlı Renklerle Bezenmiş 11 Meksika Ev Dekorasyonu Önerisi

1) Canlı Renkler ve Desenler Kullanın

Meksika tarzı dekorasyonda, renk seçiminde canlı ve enerjik renkler ön plandadır. Turuncu, kırmızı, sarı, mavi gibi cesur ve canlı renkleri tercih edebilirsiniz. Desenlerde ise geleneksel çiçek motifleri oldukça ilgi görmektedir. Geometrik ve folklorik desenler, Meksika ev stilinde sıkça kullanılır. 

Mobilyalarda, dekorasyonda, perde ve masa örtüsü gibi eşyalarda canlı seçimler yaparak evinizde bu tarzı daha baskın şekilde görebilirsiniz. Önerilen renklerin enerjisi yüksek olduğundan, bu seçimlerinizle yorgunluğunuzu evinizde hissetmezsiniz.

Canlı Renkli Ev Dekorasyonu Oluşturmak

2) Seramik ve Fayanslarda Renk Geçişlerine Yer Verin

Meksika tarzı ev dekorasyonunda seramik ve fayanslar önemli bir yere sahiptir. Halı ve kilimin zeminde kapladığı yer çok kısıtlı olduğundan, zemin çalışmaları daha çok öne çıkar. Örneğin renkli seramik fayanslarla süslenmiş bir mutfak tezgahı kullanmak için renkli modellere bakabilirsiniz. Banyo duvarları Meksika tarzını yansıtacak şekilde dekore edilebilir. 

Tek renkle değil, sıcak renklerin bir araya gelmesi sayesinde, banyoda geçen zamanlarınızdan keyif alabilirsiniz. Süslemeli banyo aynası, işlemeli banyo dolaplarıyla evde bu alana dinamizm kazandırabilirsiniz.

Renkli Fayans

3) Rustik Ahşap Mobilyalarla Odayı Doldurun

Rustik ahşap mobilyalar seçerek Meksika tarzını, yaşam alanında görebilirsiniz. Rustik mobilya modelleri, bu tarzın vazgeçilmez bir parçası olacağından odak noktasında mobilya kullanılır. Rustik bir masa, sandalye veya dolap seçerek odanıza doğal bir dokunuş verebilirsiniz.

Bellona’da yer alan işlevsel ve ergonomik köşe koltuk modelleri arasından canlı renkli seçimler yapabilirsiniz. Bu köşe koltukları, ahşap malzemeli sehpalarla ya da kitaplık modelleriyle tamamlayarak renkli bir alan elde edebilirsiniz. Kitaplıkta sergileyeceğiniz dekoratif ögeler sayesinde odayı Meksika stilinde doldurabilirsiniz.

Ahşap Ev Mobilyaları

4) Mevsime Uygun Renkli Tekstil Ürünlerini Seçin

Evinizde Meksika tarzı ev dekorasyonu yapmak için, renkli tekstil ürünlerine yer verebilirsiniz. En beğenilen renkleri taşıyan masa örtüsü, çiçek desenli fon perde, işlemeli ve renk geçişli halılar sayesinde bu stili evde daha kolay hissedebilirsiniz.

Canlı renklere sahip minderleri balkonda kullanabilirsiniz. Oturma grupları üzerinde kültürel motiflere yer veren kırlentleri dekore edebilirsiniz. Bu seçimlerinizde mevsime uygun hareket ederek battaniye, şal, örtü, halı ya da paspas gibi ürünleri dönem dönem kullanabilirsiniz. Amacınız, Meksika evlerinin renkli ruhunu kendi evinizde hissetmek olmalıdır.

Renkli Yastık ve Perde Kullanımı

5) El İşi Süslemeleriyle İç Dekorasyonu Sağlayın

Meksika kültüründe, el işi ürünlere ve süsleme sanatına büyük önem verilir. Dekorasyonda kullanılacak el yapımı seramik tabaklar, duvar süsleri, dantel işlemeler ve el dokuması halılar gibi ürünler, Meksika’nın meşhur sokaklarında sergilenmektedir. Bu gibi ürünleri ya da benzer süslemeleri, evinizde otantik bir Meksika atmosferi yaratmak için kullanabilirsiniz.

Örgü saksıları bitkiler için, Meksika şapkalarını duvar süslemeleri için, el işi örtüleri masalar için kullanabilirsiniz. Bambu malzemeyle tasarlanan birçok vazo ve avize gibi parçaları da iç dekorasyonda bu tarzı yansıtmak için kullanabilirsiniz.

Evde El İşi Süslemesi Dekorasyonu

6) Salıncak Sandalyelerle Özgün Oturma Alanı Oluşturun

Meksika kültüründe hamak ve salıncak oldukça dikkat çeker. Balkonda, bahçede ve geniş odalarda hamakla beraber dekorasyon sağlanır. Bu dekorasyonu siz de evinizde görebilirsiniz. Bunun için verandada veya bahçede renkli salıncak sandalyeler kullanmayı deneyebilirsiniz. Bambu malzemeli, iple örülmüş salıncakları, rahatlamak ve keyifli vakit geçirmek için kullanabilirsiniz.

Örneğin bahçede ya da geniş balkonda bahçe masa takımı kullanıyorsanız, ürünü tamamlayacak şekilde salıncak kullanmaya başlayabilirsiniz. Salıncak iplerinden, yapay sarmaşık geçirerek özgün bir dekorasyon sağlayabilirsiniz.

Evde Salıncak Sandalye Dekorasyonu

7) Aydınlatmada Şamdanlar ve Mumları Öne Çıkarın

Meksika tarzını yansıtan ev dekorasyonunda, atmosferi tamamlayan unsurlardan biri de şamdanlar ve mumlar olmaktadır. Renkli camdan yapılmış şamdanlar sayesinde salon ve yatak odası gibi alanları, daha estetik hale getirmek mümkün. Ahşap mumlukları balkon masasında ya evde okuma köşesinde kullanarak romantik bir aydınlatma etkisi yaratabilirsiniz.

Meksika stili aydınlatma sağlamak için yüksek ışıklardan kaçınmalısınız. Çünkü bu tarz, loş ışıkları ve romantizmi sever. Aydınlatmayı organize etmek için yan sehpa üzerinde çoklu şamdan ya da konsol üzerinde kalan duvarda aplik ile ışıklandırma yapabilirsiniz. 

Şamdan ve Mum Aydınlatması

8) Meksika Sanatıyla Duvar Dekorasyonu Uygulayın

Meksika tarzı ev dekorasyonunda duvarlar boş kalmaz. Genellikle çoklu ürünler kullanılır ve bu ürünler bir araya geldiğinde uyum içinde görünür. Evinizde duvar dekorasyonu için renkli ve el emeği olan tabloları kullanabilirsiniz. Ünlü Meksikalı ressamların tablolarını asmayı düşünebilirsiniz. 

Örneğin Meksika duvar dekorasyonu söz konusu olduğunda, Frida Kahlo akıllara gelir. Frida Kahlo’ya ait tablolarla duvarı renklendirebilirsiniz.

Tek bir alanda sınırlı kalmayıp antre gibi alanları da renklendirebilirsiniz. Koridor boyunca devam eden çerçeve ve tablo süslemesi sağlayabilirsiniz. Meksika tarzında, resim ve sanat mühim olduğundan bu duygu dekorasyona da yansımıştır.

Duvar Dekorasyonu Oluşturmak

9) Bitkileri Meksika Desenli Seramik Vazolarda Büyütün

Meksika tarzı gündeme geldiğinde büyük ve çiçekli kaktüs bitkileri akıllara gelmektedir. Bu tarzı yansıtacak ev dekorasyonunda desenli seramik vazolar, çiçeklerle dolu renkli bir köşe için kullanılır. Özellikle de el sanatlarıyla boyanan vazo ve saksılar, çeşitli bitkileri daha güzel gösterecektir.

Meksika desenlerine sahip vazoları seçerek, evinizin her köşesinde otantik bir atmosfer elde edebilirsiniz. Dar köşelerde uzun kaktüs yetiştirmek, masa üzerinde sukulent tepsisi oluşturmak, raflarda sarkıt bitkiler kullanmak bu tarzı tamamlayan dokunuşlardır. Saksıların renk geçişli olması da evdeki canlılığı koruyacaktır. Dekorasyonda bitkiye yer vermek için, tv ünitesi mobilyasında bulunan raflarda sarmaşık ya da leş kaktüsü gibi uzun bitkileri kullanabilirsiniz. 

Meksika Tarzı Vazo Dekorasyonu

10) Meksika Motifli Duvar Kağıtlarıyla İç Mekana Enerji Kazandırın

Duvarları boyamadan daha pratik şekilde renklendirmenin bir diğer yolu ise , Meksika motifli duvar kağıtlarını kullanmak olacaktır. Özellikle de iç mekanda yenilik sağlamak için bir dekorasyon çözümlemesi istiyorsanız, çok renkli ya da geometrik şekilli duvar kağıtlarını kullanabilirsiniz.

Canlı renklere ve karakteristik desenlere sahip olan duvar kağıtlarını kullanarak, odalarda dikkat çeken hareketlilik katabilirsiniz. Genç odasında, mutfak duvarında, balkonda, oturma odasında duvar kağıdı kullanmayı düşündüğünüzde, bitkilerin hakim olduğu modelleri seçebilirsiniz. Tek renk mobilya kullanacaksanız, duvar kağıdı seçiminde cesur olup etnik desenli modelleri kullanabilirsiniz.

Desenli Duvar Kağıdı Kullanımı

11) Açık Tezgah Uygulamasına Geçin

Meksika’nın canlı renklerle donatılmış mutfakları, iştahları açar. Siz de evinizde severek yemek yapacağınız, iştah açan mutfakları kullanmak için açık rafları tercih edebilirsiniz. Açık raflar, tabak ya da bardak gibi ürünlerin, kolayca ulaşılmasını sağlarken mutfakta samimi bir alan oluşmasına da yardım eder.

Dolap altında kullanacağınız bir kanca düzeneği içinde kepçe ve diğer yardımcı ürünleri asabilirsiniz. Fincanlarınız için ahşap açık raf kurarak görünür bir fincan köşesi kurabilirsiniz. Bu tür mutfaklarda, bitkilere yer vererek dekorasyonu pek çok açıdan tamamlayabilirsiniz. Örneğin, yemek masası kullanacağınız alanda, mini raf hazırlayıp baharatlarınızı burada sergileyebilirsiniz.

Canlı Renkli ve Açık Tezgahlı Mutfak

İlginizi Çekebilir:

Vintage Ev Dekorasyonu ile Evinizin Havasını Değiştirin

Loft Tarzda Ev Dekorasyonu: Ferah ve Geniş Bir Alan

Endüstriyel Tarzda Ev Dekorasyonu: Metal ve Ahşap Detaylar

Botanik Temalı Ev Dekorasyonunda Öne Çıkan 15 Özellik

Bohem Dekorasyon Fikirleri: Nedir, Nasıl Yapılır?

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.