Evinizde Özenli Dokunuşlar: Yaratıcı Duvar Dekorasyonu Fikirleri

Birbirine benzeyen dizayn çizgilerinden sıkılmadınız mı? Evinize yepyeni bir boyut kazandıracak yaratıcı duvar dekorasyonu fikirleri ve pratik ipuçları!

Bellona Mobilya 05-09-2023 11:55:43
Evinizde Özenli Dokunuşlar: Yaratıcı Duvar Dekorasyonu Fikirleri

Evinizde Özenli Dokunuşlar: Yaratıcı Duvar Dekorasyonu Fikirleri

Evin genel tarzını yansıtan detaylardan biri olan duvar dekorasyonu, her oda için önem taşır. Duvar dekorasyonu ile odayı öne çıkarmak, mobilyalarınızı ilgi çekici hale getirmek düşünüldüğü kadar zor değil. Çünkü Bellona, yaratıcı duvar dekorasyonu fikirlerini ilham almanız için öneriyor!

Evinizde özenli ve şık dokunuşlar yapmak isterseniz, boş duvarlarınızı göz alıcı şekilde değiştirebilirsiniz. Çeşitli malzemeleri kullanarak duvar dekorasyonunu dilediğiniz odada elde edebilirsiniz. Spor, modern, klasik, minimal ya da eklektik tarz gibi birçok ev tarzını tamamlayan duvar dekorasyon fikirlerini öğrenmek için bu yazımızı mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz… 

Evinizi değiştirecek, yaratıcı duvar dekorasyon fikirleri sizin de evinize Bellona farkıyla yenilik kazandıracak!

Duvar Dekorasyon Fikirleri

Eviniz İçin 20 Yaratıcı Duvar Dekorasyonu Önerisi

1) Tabloları Kullanın

Evinizde duvar dekorasyonu sağlamak için hızlı bir çözüm arıyorsanız, tablo kullanabilirsiniz. Tabloları koltuk arkasında kalan duvarda konumlandırabilirsiniz. Soyut tabloları, kendi boyadığınız tabloları ya da sanatsal değeri yüksek olan eserleri evinizde kullanarak ilgi çeken duvar dekorasyonu elde edebilirsiniz. 

Duvar Tabloları

2) Dekoratif Aynalara Yer Açın

Yaratıcı duvar dekorasyonu için, ayna kullanımını tercih edebilirsiniz. Tekli ya da çoklu aynaları duvarda güvenli şekilde sabitleyerek evin daha çok ışık almasını sağlayabilirsiniz. Mobilyalarınıza en uygun aynayı bulmak ve evinizi göz alıcı şekilde dekore etmek için Bellona’da sunulan konsol aynası modellerine göz atabilirsiniz!

Dekoratif Duvar Aynası

3) Canlı Duvar Kağıdı Seçin

Evinizdeki odaların tarzına göre, canlı duvar kağıdı seçerek mobilyaların daha çok öne çıkmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin balkonda bir balkon mobilyası varsa, bu ürünlere fon olacak şekilde tropikal ya da geometrik desenli duvar kağıdı kullanabilirsiniz. 

Aynı şekilde çocukların odasındaki ranza gibi mobilyaları tamamlayan çocuk odası duvar kağıtları ile duvar dekorasyonunu tek bir malzeme ile tamamlayabilirsiniz.

Canlı Duvar Kağıdı

4) Duvar Rafını Dekore Edin

Boş duvarlarda raf sabitleyerek, rafın üzerinde dekoratif objeler kullanabilirsiniz. Bunun için dilerseniz salonda ya da oturma odasında yer alan oturma grupları mobilyalarınızı tarz bakımından tamamlayan ürünleri kullanabilirsiniz. Rafın üzerinde kitap, mum, yapay bitki, çerçeve ve seramik eşyaları sergileyebilirsiniz.

Duvar Rafı Dekorasyonu

5) Çok Renkli Duvar Boyası Uygulayın

Duvar dekorasyonunda hangi rengi kullansam diye kararsız kaldığınızda, birden fazla rengi seçebileceğinizi hatırlatalım. Duvar boyarken beğendiğiniz renkleri birbiri ile uyumlu şekilde kullanabilirsiniz. Renkleri karşılıklı gelecek şekilde duvarda uygulayabilirsiniz. 

Kolon, ara duvar ya da tavan rengini evin aldığı ışığa göre seçerek duvarda boya uygulaması yaparak dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Çok Renkli Duvar Boyası

6) Dar Köşelerde Niş Oluşturun

Duvar içinde uygun boşluklar bırakarak niş uygulaması yapabilirsiniz. Genellikle iç mekanda niş koridorda ve yemek odasında daha çok kullanılıyor. Salonda uygun bir duvar varsa ve niş yapma imkanınız bulunuyorsa, vitrin yanında niş yapabilirsiniz. Bu alanda obje sergilemek daha şık sonuçlar verebilir.

Duvarda Niş Dekorasyonu

7) Tv Arkasında Çıta Uygulaması Yapın

Tv ünitesi arkasında çıta uygulaması yaparak yaratıcı bir duvar dekorasyonu sağlayabilirsiniz. Çıtaları uygun şekilde ve miktarda temin edip ünitenin arkasında sabitleyebilirsiniz. Dilerseniz mobilyaların genel tarzına hitap etmesi için kendiniz boyayabilirsiniz. Son dönemlerde çıta uygulaması ev dekorasyonunda çok trend!

TV Ünitesi Arkası Çıta Uygulaması

8) Duvar Aydınlatmasını Kullanın

Yaratıcı duvar dekorasyonu oluşturmak için dekor amaçlı tesisat borusu kullanıp bu borulardan elektrik kablosu geçirebilirsiniz. Boruların çıkış noktasında ise ampul sabitleyebilirsiniz. Oldukça özgün bir aydınlatma sistemi olacağından modern ve spor tarzdaki evlerin daha şık görünmesini sağlayacaktır. Duvarda aydınlatma kullanarak mobilyalarınızın daha iyi görünmesine yardım edebilirsiniz.

Duvar Aydınlatması

9) Anı Köşesi İçin Alan Bırakın

Fotoğraflarınızı kullanarak evinizde özgün bir duvar dekorasyonu hazırlayabilirsiniz. Bunun için geçmişten günümüze kadar çekilen en güzel fotoğraflarınızı kullanabilirsiniz. Dresuar üzerinde duvarda çerçeve kurabilirsiniz. Dilerseniz anı köşesini, sarkıt askı çerçevelerle de süsleyebilirsiniz.

Anı Köşesi

10) El Sanatları Objelerini Kullanın

Seramik duvar tabakları, hasır duvar süsleri, makromeden işlenen duvar objelerini kullanarak mobilyalarınızın tarzına hitap eden unsurları duvarda kullanabilirsiniz. El emeği olan bu ürünler sayesinde, evinizde yaşanmışlık hissini samimi şekilde sunabilirsiniz. El sanatları ürünlerini, pek çok odada kullanma imkanınız var.

El Sanatları Objeleri ile Duvar Süsleme

11) Sarkıt Bitkileri Yetiştirin

Duvara sabitlenmiş sarkıt bitkiler sayesinde, duvarda bitki temalı dekorasyon yapabilirsiniz. Bunun için duvar saksılarını deneyebilirsiniz. Sarmaşık gibi sarkıt bitkileri sayesinde, kolon ya da boş duvarları doğal görünümle doldurabilirsiniz. Bu tür dekorasyonda yan sehpa kullanarak duvar dekorunun altında farklı objeleri bir araya getirerek bütünlük sağlayabilirsiniz.

Duvarda Sarkıt Bitki Kullanımı

12) Farklı Objelerle Bütünlük Sağlayın

Duvar dekorasyonunda bütünlük oldukça önemli. Bu bütünlüğü zıt görünen objelerle sağlayabilirsiniz. Örneğin, farklı tarza hitap eden çerçeveleri bir duvarda birleştirerek modern ve spor görünüm kazandırabilirsiniz. Aynı şekilde metal, ahşap ve porselen malzemeli duvar objelerini güvenli şekilde duvara sabitleyerek göz alıcı özgün bir dekor yaratabilirsiniz.

Farklı Objeler İle Duvar Süsleme

13) Duvar Saatinde Özgün Olun

Duvar dekorasyonunda en çok kullanılan ürün duvar saati oluyor. Yaratıcı duvar dekorasyonu için tek bir saat kullanmak yerine çoklu saat kullanarak, duvarda hareketli bir tasarım elde edebilirsiniz. Dünya saatlerini kullanarak ya da yaşadığınız ülkenin saatini gösteren birden fazla saati kullanarak yaratıcı bir duvar sunabilirsiniz. 

Duvar saatini konumlandırmak için isterseniz konsol üzerindeki açık alanı değerlendirebilirsiniz.

Duvar Saati Seçimi

14) Dekoratif Çıkartmalarla Tasarım Yapın

Duvar dekorasyonunda özgün ve yaratıcı olmak için dekoratif çıkartmaları kullanabilirsiniz. Desen, simge, motif gibi seçenekleriniz olduğunu unutmadan seçim yapabilirsiniz. Özellikle de çocuk odası için duvar dekorasyonu yaparken çocukların ilgisini çeken çıkartmaları kullanabilirsiniz. Bu gibi uygulamalarda, çocuk odasında yer alan çalışma masası çevresini değerlendirebilirsiniz. 

Çocuk Odası Duvar Dekorasyonu

15) Duvar Şapkalarıyla Dekoratif Köşe Oluşturun

Çeşitli şapka modellerini bir araya getirerek evinizde gezgin ruhu yansıtan duvar dekorasyonu yapabilirsiniz. Ülkelerin ulusal şapkalarını kullanmayı deneyebilirsiniz. Aynı şekilde farklı boyutlardaki hasır şapkaları da kullanabilirsiniz. Bu dekorasyonu özellikle de evin girişinde sizi karşılayan boş duvarda yapabilirsiniz. 

Bu alanda dinlenme köşesi oluşturmak için Bellona puf modellerine de yer verebilirsiniz.

Hasır Şapka İle Duvar Süsleme

16) Nostaljik Duvarlar İçin Eski Ürünleri Kullanın

Yaratıcı ve nostaljik duvar dekorasyonu yapmak isterseniz, büyüklerinize ait eski eşyaları kullanabilirsiniz. Kol saati, duvar saati, eski tabak, el örgüsü eşyalar, çini ve bakır malzemeli objeleri bir araya getirerek duvara sabitleyebilirsiniz. Bu eşyaların duvarda güvenliğini sağladıktan sonra mobilyalarınızla olan uyumuna hayranlıkla bakabilirsiniz!

Nostaljik Duvar Dekorasyonu

17) Motivasyon Yazılarını Duvara Sabitleyin

Metal ya da pleksi malzemeli duvar yazılarını, duvar dekorasyonu için kullanabilirsiniz. Güne başlarken duymak istediğiniz motivasyon cümlesini, yatak odasında boy aynası yanında kullanabilirsiniz. Genellikle bu tür duvar dekorasyon ürünleri, makyaj masası üzerinde kalan boş alanda kullanılmaktadır.

Duvar Yazıları İle Dekorasyon

18) Kurutulmuş Çiçeklerden Çerçeve Hazırlayın

Sevdiklerinizden hediye gelen çiçekleri kurutup duvar dekorasyonu için kullanabilirsiniz. Bu obje oldukça yaratıcı ve özgün olacaktır. Çünkü size ait ürünle tasarlanıyor. Cam ya da pleksi malzemeli ince, geniş bir fanus hazırlayarak kuru çiçekleri bu fanusta koruyabilirsiniz. Hatıralarınızı sık sık görmek için evde dilediğiniz bir duvarda kullanabilirsiniz.

Kurutulmuş Çiçek ile Duvar Süsleme

19) Yatak Başlığı Üzerinde Ağaç Dalı Kullanın

Yatak odasında duvar dekorasyonunda yaratıcı olmak adına, ağaç dallarını kullanabilirsiniz. Ağaç dalını fotoğraf askısı ya da ufak objeleri asmak için değerlendirebilirsiniz. Yatak odası takımı ile uyumlu olan bir ağaç tercih ederek odada bütünlük oluşturabilirsiniz. Bu duvar dekoru sayesinde oda içinde sıcak ve samimi dekorasyon sağlayabilirsiniz.

Ağaç Dalı İle Yatak Odası Duvarı Süsleme

20) Taş Duvar Uygulamasıyla Yaşanmışlık Hissi Verin

Yaşam alanında yaratıcı duvar dekorasyonu görmek için taş duvar uygulaması yapabilirsiniz. Bu duvar uygulamasını isterseniz kendi topladığınız taşlarla deneyebilirsiniz. Tek bir kolonda yapıştıracağınız taşları, evin genel tarzını tamamlamak için kullanabilirsiniz. 

Tv arkasında kalan duvar için de daha geniş ve sağlam taş kaplama duvar uygulayabilirsiniz. Tv sehpası arkasında dikkat çeken boş duvarı değerlendirebilirsiniz!

Taş Duvar Uygulaması İle Dekorasyon Oluşturmak

İlginizi Çekebilir:

Duvarda Niş Modelleri: İç Mekanlara Modern Dokunuşlar

Duvar Dekorasyonunda Yeni Trendler: Galeri Duvarları, Vinil Duvar Kağıtları ve Doğal Malzemelerle Yapılan Duvar Dekorasyonları

Duvar Metrekaresi Nasıl Hesaplanır? Neden Önemli? Hesaplama Yöntemleri

Dekorasyonun Önemli Bir Adımı: Duvar Kağıdı Seçimi

Duvar Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Yaratıcı ve Değişik Fikirler

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.