Duvar Sanatları ve Heykellerle Evinizi Sanat Galerisine Çevirin

Dekorasyonda sanat galerisi etkisini görmek istiyorsanız, Bellona ile evinizde heykel ve duvar sanatları kullanmanın püf noktalarını öğrenebilirsiniz!

Bellona Mobilya 29-03-2024 11:52:45
Duvar Sanatları ve Heykellerle Evinizi Sanat Galerisine Çevirin

Duvar Sanatları ve Heykellerle Evinizi Sanat Galerisine Çevirin

Duvar dekorasyonunda, sıradanlığı geride bırakarak evinizi bir sergi mekanına dönüştürmek için cesur adımlar atmanın zamanı geldi. Bunun için Bellona aracılığıyla, evinizi sanat galerisine dönüştürme fikirleri ile tanışmalısınız. Duvarlarınızdaki boşlukları, sanatın nefes kesici eserleriyle doldurmak isterseniz, bu içeriğimizden ilham alarak evinizde kendi sanat galerinizi hazırlayabilirsiniz. 

Heykel ve duvar sanatı fikirlerinden ilham alarak yaşam alanında göz alıcı bir değişim yapmak mümkün. Evinizin, etkili dokunuşlar ile sanatsal bir dekorasyona sahip olması çok kolay. Bu içeriğimizi inceleyerek heykellerden, duvar sanatlarından faydalanıp yaşam alanında benzersiz bir dekorasyon oluşturabilirsiniz!

İşte, duvar sanatları ve heykellerle evinizi sanat galerisine çevirmenin püf noktaları!

evi sanat galerisine çevirmek

Duvar Sanatları ve Heykellerle Evinizi Sanat Galerisine Çevirmenin 10 Püf Noktası

  • Sergileme alanını duvarda hazırlayın.
  • Sizin için önemli olan sanat eserlerini seçmeye çalışın.
  • Büyük tabloları doğru yerde sergileyin.
  • Ev tarzınıza hitap eden sanat eserlerinden faydalanın.
  • Sanat eserlerini aydınlatma ile odak noktası yapın.
  • Heykeller için raf, vitrin gibi özel alan oluşturun.
  • Duvar renklendirmesinde özgün çalışmalara yer verin.
  • Soyut heykelleri duvarda konumlandırın.
  • Minimal evler için doğal taş heykelleri seçin.
  • Ahşap oyma sanatıyla işlenmiş tabloları kullanın.

1) Sergileme Alanını Duvarda Hazırlayın

Yaşam alanında, sanat eserlerini sergilemek için geniş ve açık duvar alanları seçmeniz önerilir. Rahat ve kullanışlı duvarlarda duvar sanatını daha iyi yansıtabilirsiniz. Böylece ,sanat eserlerine ve heykel gibi objelere odaklanmayı sağlayabilirsiniz. 

Ayrıca, galeri duvarlarınızı biraz daha ilgi çekici hale getirmek için özgün bir duvar renklendirmesi yaparak zemin hazırlayabilirsiniz. 

duvarı sergileme alanı yapmak

2) Sizin İçin Önemli Olan Sanat Eserlerini Seçmeye Çalışın

Evinizde oluşturmak istediğiniz sanat galerisinde, sergilemek istediğiniz sanat eserlerini seçmelisiniz. Her zaman görebileceğiniz, baktıkça keyif alacağınız objeleri tercih edebilirsiniz. Çünkü, duvar sanatını hazırlarken kendi zevkleriniz ve galerinizin konseptine önem vermeniz, tarzınızı belirler. Önemli sanat eserleri, tanınmış sanatçıların eserleri veya yerel sanatçıların çalışmaları arasından seçimler yapabilirsiniz. 

Sizin için anısı olan ya da hediye gelmiş ürünler de duvarda olabilir. Her eser, galerinizin atmosferine uyum sağlamalıdır. İç mekandaki mobilyalarla, vitrin gibi unsurlarla uyumlu olmalıdır.

sanat eseri seçmek

3) Büyük Tabloları Doğru Yerde Sergileyin

Evinizi sanat galerisi havasında dekore etmek için, tabloları uygun alanda kullanmalısınız. Bunun için büyük tabloları, ferah duvarlarda konumlandırmalısınız. Büyük bir tabloyu odanın merkezine yerleştirerek önünde köşe koltuk gibi mobilyaları orantılı şekilde bulundurabilirsiniz. 

Tablo, odaya girenler tarafından net bir şekilde görünmelidir. Aynı ölçüdeki tabloları bir dizi halinde veya ilgi çekici bir düzenlemeyle sergileyerek görsel bir etki de oluşturmak mümkündür.

evde büyük tablo sergilemek

4) Ev Tarzınıza Hitap Eden Sanat Eserlerinden Faydalanın

Heykel ve duvar sanatından faydalanmak için ev tarzınızı belirleyin. Hangi tarza hitap eden mobilyalar kullandığınızı seçin. Ardından evinizin genel tarzına ve dekorasyonuna uygun sanat eserleri ile duvarları süsleyin. 

Örneğin, modern bir evde yaşıyorsanız soyut veya çağdaş sanat eserleri tercih ederek evinizde soyut bir galeri havası oluşturabilirsiniz. Eviniz rustik bir evi yansıtıyorsa, ahşap oyma sanatı veya doğal taş heykellerini kullanarak görsel bir şölen yaşatabilirsiniz.

çağdaş sanat eserleri

5) Sanat Eserlerini Aydınlatma ile Odak Noktası Yapın

Sanat galerisini ziyaret ettiğinizde, sanat eserlerinin aydınlatma ile odak noktası olduğunu görebilirsiniz. Siz de evinizde bu hissi oluşturmak isterseniz, kullandığınız ürünlerin ve heykellerin çevresinde hafif bir aydınlatma sağlayabilirsiniz. Bu süreçte, aplikler ya da sarkıt lambalar size yol gösterecektir. 

Örneğin antrede dresuar üzerindeki duvarda bir duvar heykeli kullanıyorsanız, fonunda led aydınlatma ile ışık desteği yapabilirsiniz. Böylece duvarda sergilediğiniz heykel daha çok göze çarpacaktır.

heykel ve lamba dekorasyonu

6) Heykeller İçin Raf, Vitrin Gibi Özel Alan Oluşturun

Heykel galerilerinde, sanat eserleri özel yükselticilerde sergilenir. Siz de evinizde duvar sanatı ve heykellerle dekorasyon yaparken, objeler için özel alanlar hazırlayabilirsiniz. Duvar raflarını, obje sayısına göre belirleyip raflarda heykelleri sergileyebilirsiniz.

İç mekanda tv ünitesi kullanıyorsanız, ünitenin duvar raflarında obje konumlandırabilirsiniz. Böylece duvarları boş bırakmadan, galeri havasını oluşturabilirsiniz.

sanat eseri sergileme rafı

7) Duvar Renklendirmesinde Özgün Çalışmalara Yer Verin

Evinizi sanat galerisi şıklığında dekore etmek için özgün çalışmalara ve duvar renklendirmelerine yer verebilirsiniz. Resim konusunda profesyonel destek alarak iç mekan duvarında, yağlı boya çalışması yapabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde duvarda gerçekten bir sanat eseri yer alabilir.

Bir dizi heykel sergileyeceğiniz geniş salon duvarları için, özgün zemin hazırlamayı de denemelisiniz. Heykellerin tarzına ve yapısına uygun duvar boyası kullanabilirsiniz. Bu şekilde, yaşam alanını sanat galerisine çok benzer şekilde düzenleyebilirsiniz.

duvar için yağlı boya sanatı

8) Soyut Heykelleri Duvarda Konumlandırın

Heykeller, duvar sanatı ve dekorasyonunda oldukça önemli bir yere sahip. Evinizi modern ve çağdaş bir görünüm sınırları içinde düzenlemek isterseniz, soyut eserlerden faydalanabilirsiniz. Herhangi bir netlik içermeyen, herkes için farklı anlamları çağrıştıran heykeller sayesinde evinizde modern bir hava oluşturmak mümkündür. 

Duvara monte edilen heykeller, duvarı kullanarak sanat eserlerine derinlik kazandırır. Bunu denemek için, yaşam alanındaki en dikkat çeken duvarları kullanabilirsiniz. 

evde heykel dekorasyonu

9) Minimal Evler İçin Doğal Taş Heykelleri Seçin

Minimalist bir ev dekorasyonuna sahipseniz, doğal taş heykellerini kullanmaya başlayabilirsiniz. Duvar sanatına önem vererek düzenleme yaparken doğal taş heykeller sayesinde eviniz sanat galerisine dönüşebilir. 

Basit ve doğal bir estetik sunan doğal taş heykelleri, özellikle de minimal evlerle uyumlu bir şekilde sergilenebilir. Duvarın genişliğine ve uygunluğuna göre, farklı boyutlarda ve şekillerdeki heykelleri seçebilirsiniz. 

evde doğal taş heykel

10) Ahşap Oyma Sanatıyla İşlenmiş Tabloları Kullanın

Evinizde duvar sanatının izlerini görmek için ahşap oyma tablolardan faydalanabilirsiniz. Ahşap oyma işçiliği ile tasarlanan bu tablolar, evinizde sıcak ve rustik bir tarz oluşmasını kolaylaştırır. Benzersiz ve görsel olarak çekici duvarlar hazırlamak için evin her alanını kullanabilirsiniz. 

Koridoru takip eden duvarlarda, yatak odasında yatak başlığı üzerindeki boş alanlarda bu tür tabloları kullanabilirsiniz. Farklı desenler ve motiflerle süslenmiş ahşap tabloları sergileyerek galerinizde bir sanat eseri koleksiyonu elde edebilirsiniz.

ahşap tablo

Benzer
Yazılar
Evinizde Özenli Dokunuşlar: Yaratıcı Duvar Dekorasyonu Fikirleri
Birbirine benzeyen dizayn çizgilerinden sıkılmadınız mı? Evinize yepyeni bir boyut kazandıracak yaratıcı duvar dekorasyonu fikirleri ve pratik ipuçları!
Duvarda Niş Modelleri: İç Mekanlara Modern Dokunuşlar
Duvarda niş nedir? Ev, ofis gibi iç mekanlarda dekorasyona zarif bir nüans kazandıran niş modelleri nelerdir? Niş tasarımı ve dekorasyon ipuçları bu yazıda!
Duvar Dekorasyonunda Yeni Trendler: Galeri Duvarları, Vinil Duvar Kağıtları ve Doğal Malzemelerle Yapılan Duvar Dekorasyonları
Dekorasyon trendleri Bellona merceği altında! Duvar dekorasyonunda yeni trendler, galeri duvarları, vinil duvar kağıtları ve doğal malzemeden duvar kağıtları hakkında çarpıcı bilgiler!
Duvar Dekorasyonunda Yeni Trendler: Galeri Duvarları, Vinil Duvar Kağıtları ve Doğal Malzemelerle Yapılan Duvar Dekorasyonları
Dekorasyon trendleri Bellona merceği altında! Duvar dekorasyonunda yeni trendler, galeri duvarları, vinil duvar kağıtları ve doğal malzemeden duvar kağıtları hakkında çarpıcı bilgiler!
Duvar Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Yaratıcı ve Değişik Fikirler
Duvar dekorasyonu nasıl yapılır? Duvar süsleme ve dekorasyon fikirleri arayanlara ilham verecek estetik püf noktaları bu yazıda derlendi!
Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.