Zamansız Elegans: Neoklasik Dekorasyon ile Modern ve Klasik Sentezi

Modern ve klasik tarzın sentezini evinizde görmek için Neoklasik dekorasyonu deneyebilirsiniz. İhtiyacınız olan öneriler sizin için burada!

Bellona Mobilya 17-04-2024 16:23:41
Zamansız Elegans: Neoklasik Dekorasyon ile Modern ve Klasik Sentezi

Zamansız Elegans: Neoklasik Dekorasyon ile Modern ve Klasik Sentezi

Neoklasik dekorasyon, klasik ve çağdaş tasarımın birleşimi olarak evlere yansıtan bir dekorasyon biçimidir. Seneler öncesinde oldukça popüler olan, bir dönem sakinleşen ve yeniden trend haline gelen dekorasyon tarzlarından biridir. 

Yunan ve Roma dönemlerinin estetiğini yansıtan Neoklasik dekorasyon, yaşam alanlarında her odada uygulanabilir. Bu tarzın prensiplerine göre seçimler yaparak ve uygun yöntemleri deneyerek siz de evinizde zarif, simetrik ve dengeli bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Özellikle 18. ve 19. yüzyıllarda Avrupa'da ve Amerika'da popüler olan Neoklasik dekorasyon, modern ve klasik tarzının sentezlendiği bir stil olarak karşımıza çıkıyor. Hem klasik hem de modern mobilyaları kullanmayı seviyorsanız, evinizde Neoklasik dekorasyon önerilerini uygulayarak göz alıcı, havalı ve zarif bir yaşam alanı dizayn edebilirsiniz.

Neoklasik Dizayn

Neoklasik Dekorasyon ile Modern ve Klasik Sentezini Elde Etmenin 10 Etkili Yolu

  • Nötr renk paletinden faydalanın.
  • Klasik ve modern mobilyayı bir arada kullanın.
  • Lüks malzemeli unsurlara yer verin.
  • Zarif aydınlatma unsurlarıyla modern odaları aydınlatın.
  • Antik dönem objelerini iç mekanda sergileyin.
  • Odalarda simetri ve dengeli düzen oluşturun.
  • Neoklasik desenlerdeki ürünleri öne çıkarın.
  • Mobilyalar için klasik halı ve kilimle zemin hazırlayın.
  • Mutfakta mermer unsurları kullanın.
  • Duvar dekorasyonunda sanat eserlerini tercih edin.

1) Nötr Renk Paletinden Faydalanın

Neoklasik tarzda öne çıkan renk tonları vardır. Bu renkler, nötr renkler olarak kullanılır. Neoklasik dekorasyonda, birçok alanda önemli rol oynar. Duvarlarda, mobilyalarda ve aksesuarlarda nötr tonlarını tercih edebilirsiniz. Bu renk seçimi evinize, zarif ve sofistike bir atmosfer kazandıracaktır. 

Beyaz, bej, krem, gri gibi renkleri eşyalarda ve dekoratif ürünlerde kullanabilirsiniz. Nötr renklerle beraber pastel tonlar da kullanabilirsiniz. Bu Neoklasik renkler, modern tarzı yansıtmanızı kolaylaştıracaktır. Duvar renginde bej ve kremi bir arada kullanarak mobilyalar için fon rengi oluşturabilirsiniz. Eviniz için cesur ve şık renkleri yansıtarak, iç mekanlarda zarif ve çekici bir zemin oluşturur.

Nötr Renk Dekorasyonu

2) Klasik ve Modern Mobilyayı Bir Arada Kullanın

Neoklasik dekorasyonda, mobilya tarzında hassas olmalısınız. Bunun için klasik tarza sahip ahşap mobilyaları öncelikli olarak kullanabilirsiniz. Örneğin, oymalı koltuk modelleri, işlemeli sandalye seçenekleri ile oturma odasını tamamlayabilirsiniz. Zarif bir salon dekorasyonu için, antika mobilyalar tercih edebilirsiniz. 

Evinize modern ve klasik bir dokunuş eklemek isterseniz, var olan klasik mobilyaları modern tarzda mobilyalarla aynı alanda kombinleyebilirsiniz. Örneğin, modern bir koltuk seçerek ahşap ve mermer tasarımlı sehpa ile bir arada kullanabilirsiniz. Böylece her iki tarzı aynı mekanda göz alıcı şekilde sentezlemiş olursunuz. 

Klasik Tarz Dekorasyon

3) Lüks Malzemeli Unsurlara Yer Verin

Neoklasik tarzın, lüks ve zengin malzemeleri öne çıkarma prensibi vardır. Evinizde Neoklasik stili uygulamak için mermer, ahşap, kadife, ipek gibi malzemeleri tercih edebilirsiniz. 

Bu önerimizi denemek için mermer mutfak tezgahı, kadife kırlentler, ipek fon perdeler, ahşap yemek masası gibi ürünlere yer verebilirsiniz. Böylece eviniz Neoklasik tarzın unsurlarını kolayca yansıtır ve şık bir görünüm elde edilir.

Lüks Malzeme ile Dekorasyon

4) Zarif Aydınlatma Unsurlarıyla Modern Odaları Aydınlatın

Salon ve oturma odası gibi alanlarda Neoklasik tarzı uygulamak için, zarif aydınlatma unsurlarına yönelebilirsiniz. Minimal ve şık görünen avizeler sayesinde, oda içindeki diğer mobilyaların tarzını da kolayca tamamlayabilirsiniz.

Şamdanlar, avizeler, aplikler gibi detaylı ve zarif aydınlatma ürünlerini yatak odasında, antre girişinde dresuar üzerinde konumlandırabilirsiniz. Bu tür Neoklasik aydınlatma unsurları, evinizin özenli ve klasik görünmesini sağlayacaktır.

Neoklasik Tarz Uygulama

5) Antik Dönem Objelerini İç Mekanda Sergileyin

Antik döneme atıfta bulunan dekorasyonda, iç mekanda antik dönem objelerini sergilemeyi düşünebilirsiniz. Soyut heykeller, profil heykelleri sayesinde evinize sanatsal dokunuşlar kazandırabilirsiniz. 

Bu tür objeleri özellikle de açık raflı kitaplık gibi mobilyaların raflarında bulundurabilirsiniz. Böylece hem güvenli hem de göz alıcı bir noktada Neoklasik dekorasyon yapmış olursunuz. Roma tarzını yansıtan bir vazo içinde çiçekler, antika ayna, çerçeve gibi objeleri evin uygun alanlarında sergileyebilirsiniz. 

Antik Dönem Dekorasyonu

6) Odalarda Simetri ve Dengeli Düzen Oluşturun

Simetri ve düzen, Neoklasik tarzı tamamlayan kriterlerden biridir. Yaşam alanında simetri ve dengeli düzen sağlamak için, kullanılan mobilyaları ve dekorasyon öğelerini dengeli bir şekilde konumlandırmalısınız. Eşyaların yeri ve diğer eşyalarla olan uyumu, odaya ilk girdiğiniz anda dikkat çekmelidir. 

Göz alıcı bir dekorasyon sağlamak için, köşe koltuk gibi oturma mobilyalarını odanın merkezine yerleştirebilirsiniz. Odanın boyutuna uygun mobilyaları seçerek oda içinde dengeli bir yerleşim yapabilirsiniz. Bununla beraber, koltukların sağ ve sol cephelerine, simetrik olarak sehpa ekleyebilirsiniz. Bu dekorasyona ek olarak vitrin gibi alanlardaki aksesuarları da dengeli bir şekilde düzenlemeniz evin tarzını yansıtma açısından önemli olacaktır.

Simetri ve Düzen ile Dekorasyon

7) Neoklasik Desenlerdeki Ürünleri Öne Çıkarın

Neoklasik desenler, birbirini tekrar eden geometrik şekillerden oluşabilir. Bu desenlerle beraber, bulut gibi dağılan fırça darbeleri ve renk geçişleri de Neoklasik tarzda öne çıkar. Yaşam alanında uygulanacak duvar kağıtlarında, perdelerde, yastıklarda veya halılarda Neoklasik desenleri öne çıkarabilirsiniz. Büyük ve dikkat çekici unsurlar olduğundan, bu tarzı daha kolay yansıtabilirsiniz. 

Ayrıca çiçek desenleri, kabartmalar, simetriye dayalı desenler de size dekorasyon sürecinde ilham olabilir. Bu desenler sayesinde modern tarzı, klasik tarzla bir arada daha kolay kullanabilirsiniz.

Neoklasik Nedir?

8) Mobilyalar İçin Klasik Halı ve Kilimle Zemin Hazırlayın

Neoklasik tarzı yansıtan evler için zemin dekorasyonu da çok önemli yere sahiptir. Göz yormayacak büyüklükteki bir zemin ögesi ile tarzın rengi ve dokusu kolayca kullanılabilir. 

Mobilyalarınız için salon ve oturma odası zemininde, klasik tarzda halı veya kilim kullanmaya başlayabilirsiniz. Geometrik desenlerin baskın olduğu, nötr tonları yansıtan ve işlemeleri olan halılar, bu aşamada size yardım edebilir. Özellikle de doğal malzemelerden yapılan el dokuması halı kullanma imkanı varsa, odanın lüks ve zarif görünmesi için bu eşyalara öncelik verilebilir. 

Neoklasik Tarzı Yansıtan Evler

9) Mutfakta Mermer Unsurları Kullanın

Mutfak için Neoklasik tarzı denemek isterseniz, mermer unsurları daha sık kullanabilirsiniz. Mermer tezgah seçimi sayesinde, mutfağın odak noktasında bu stili yansıtabilirsiniz. 

Mutfak ürünlerinde mermer desenli seramikler, mermer kaplamalı masa modelleri, mutfakta lüks bir görünüm oluşturacaktır. Mermer malzemenin zarif ve dayanıklı yapısı, Neoklasik tarzı mutfak sınırları içinde de etkili şekilde tamamlar.

Mutfakta Neoklasik Tarzı Uygulamak

10) Duvar Dekorasyonunda Sanat Eserlerini Tercih Edin

Antik dönem ve Neoklasik tarz söz konusu olduğunda, sanat eserleri ihmal edilemez. Özellikle de duvar dekorasyonunda, Neoklasik tarza uygun sanat eserleri öne çıkar.

Özgün ve hikayesi olan tablolar, salonda konsol üzerindeki duvarda yer alabilir. Koridorda büstler veya antika çerçevelerle süslenmiş aynalar kullanılabilir. Bu tür Neoklasik objeler ve tablolar, duvar dekorasyonunu tamamlar. Modern ve klasik tarzı bir araya getirmek için uygulanabilir.

Duvar Dekorasyonunda Neoklasik

İlginizi Çekebilir:

Duvar Sanatları ve Heykellerle Evinizi Sanat Galerisine Çevirin

Ünlü Romanlardan Esinlenen Dekorasyon Fikirleri

Mutfağınızı Ufak Dokunuşlarla Nasıl Yenilersiniz?

Antika Mobilyalarla Ev Dekorasyonu İpuçları

Vintage Ev Dekorasyonu ile Evinizin Havasını Değiştirin

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.