Doğa ile İç İçe: Botanik Temalı Ev Dekorasyonu

Botanik temalı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Evinizdeyken sizi doğayla iç içe hissettirecek, huzur ve dinginliği simgeleyen ev dekorasyon fikirleri burada!

Bellona Mobilya 04-09-2023 10:14:50
Doğa ile İç İçe: Botanik Temalı Ev Dekorasyonu

Evinizde bitki yetiştirmeyi ve görmeyi seviyorsanız, ev dekorasyonunda botanik tarzı deneyebilirsiniz. Her köşede birbirinden farklı ve dikkat çeken bitki çeşitlerini görerek günlük modunuzu yüksek tutabilirsiniz. Mobilyalarınızı öne çıkarmak, evin tarzını yakalamak ve her zaman seveceğiniz bir yaşam alanında yaşamak için siz de botanik temalı ev dekorasyonu önerileri ile burada Bellona farkıyla tanışabilirsiniz.

Salonda, banyoda, yatak odasında yeşilin hakim olduğu dekoratif ürünleri kullanarak evinizde botanik bir hava oluşturmak çok kolay. Ruhunuzu dinlendiren ve evinizde büyüleyici bir tarz oluşturacak botanik ev dekorasyonuna, bu yazımızda birlikte göz atalım. Yaşam alanını renklendirmek isteyenler, botanik ev dekorasyonu ile tanışmak için yazımızı mutlaka okumalı!

Doğa ile İç İçe Ev Dekorasyonu

Botanik Temalı Ev Dekorasyonunda Öne Çıkan 15 Özellik

1) Canlı Bitkiler

Farklı türlerde iç mekan bitkileriyle evinizin boş alanlarını doldurabilirsiniz. Örneğin, kaktüs, paşa kılıcı, kauçuk bitkisi veya sardunya gibi salon bitkilerini evin birçok köşesinde yetiştirebilirsiniz. Mobilyalarınızın daha şık görünmesini ve yaşam alanında huzurun maksimum seviyede hissedilmesini sağlayacaktır. 

Canlı bitkileri çalışma masasında bulundurarak işlerinize odaklanmanızı güçlendirebilirsiniz. Canlı bitki kullanımı için çalışma masası üzerinde dekorasyon elde edebilirsiniz.

Evde Canlı Bitki Kullanımı

2) Duvar Kağıtları

Bitki desenli veya orman temalı duvar kağıtlarıyla odalarınızda botanik bir atmosfer yaratabilirsiniz. Bunun için odanın kullanım amacına uygun bir duvar kağıdı seçebilirsiniz. Mesela balkonda bambu ya da ahşap balkon masa takımları kullanacaksanız, duvarda tropikal desenli duvar kağıdı kullanabilirsiniz.

Bitki ve Orman Desenli Duvar Kağıdı

3) Ahşap Unsurlar

Ahşap mobilya, raflar ve dekoratif parçalarla doğal bir his oluşturarak botanik ev dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz. Doğanın bir parçası olan ahşap unsurlar, evinizi daha şık gösterebilir. 

Salonda sehpa kullanımı için ahşap malzemeli ürünleri seçebilirsiniz. Bu sehpa üzerinde dilediğiniz gibi dekoratif unsur kullanarak odanın botanik havasını hissedebilirsiniz.

Botanik Tarz Dekorasyon İçin Ahşap Mobilya Kullanımı

4) Tablolar ve Baskılar 

Bitkisel illüstrasyonlar, çiçek ve bitki fotoğraflarıyla duvarlarınızda dekorasyon sağlayabilirsiniz. Mesela, iç mekanda kullandığınız oturma grupları arkasında kalan duvarda tablo kullanabilirsiniz. Tekli ya da çoklu tablo seçerek bitki detaylarının hakim olduğu bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Sadece bitki motiflerini değil canlıları da tablolarda kullanabilirsiniz. Kuşlar, doğal ortamda yaşayan hayvanlar tablolarda kullanılabilir.

Botanik Tarz Tablolar ve Baskılar

5) Doğal Dokulu Kumaşlar 

Keten, pamuk gibi doğal kumaşlardan yapılmış perdeler, yastıklar ve örtüler kullanarak iç mekanda botanik etki oluşturmak çok kolay. Tek renk ve minimal bir köşe koltuk kullanıyorsanız, üzerinde kırlentle dekorasyon yapabilirsiniz. Kırlentlerin kumaşında ve desen seçeneğinde botanik etkiyi görmek için daha doğal tonlara ve bitki desenlerine yoğunlaşabilirsiniz.

Doğal Dokulu Kumaş

6) Bambu ve Hasır Ürünler 

Bambu mobilya, hasır sepetler ve sandalyelerle botanik ev dekorasyonuna organik bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Özellikle de salon ve balkon mobilyası seçiminde bambu ürünlerle evinizi daima şık gösterebilirsiniz. Bitkilerle beraber bulunan bambu ve hasır ürünler, evin daha samimi görünmesine yardım edecek. 

Örneğin, balkon için salıncaklar arasından seçim yaparken hasır salıncak modellerine göz atabilirsiniz. Balkondaki bitkilerinizle beraber samimi ve doğal bir ortam oluşturabilirsiniz.

Hasır Ürünler ile Ev Dekorasyonu

7) Terraryumlar

Cam kavanozlar veya özel terrarium kabı içinde mini ekosistemler oluşturarak iç mekanda etkileyici dokunuşlar yapabilirsiniz. Sarkıt teraryum kullanarak evin bir köşesinde botanik dekorasyon alanı oluşturabilirsiniz. 

Teraryumları konumlandıracağınız alan oldukça geniş. Salonda orta sehpa varsa, sehpa üzerinde bulunabilir. Bakımı kolay olan bitkileri, bu şık fanus içinde yetiştirebilirsiniz. Teraryumları, banyoda kullanarak şık ve etkili banyo dekorasyonu yapabileceğinizi de unutmayınız.

Terraryum ile Ev Dekorasyonu

8) Saksı Çeşitliliği

Seramik, ahşap, metal veya taş gibi farklı malzemelerden yapılmış saksılarda bitkilerinizi sergileme şansınızı kullanın. Botanik ev dekorasyonu için saksı seçimi oldukça mühim. Evde ne kadar çok saksı bulunursa, bitki sayısı da artacaktır. Bu çeşitlilik sayesinde dekorasyonda zenginlik sağlanabilir. 

Saksıları, mobilyaları tamamlamak için kullanabilirsiniz. Örneğin, evin girişinde bir dresuar kullanıyorsanız, dresuarın yanında şık görünümlü saksı içinde salon bitkisi büyütebilirsiniz.

Evde Saksı Çeşitliliği

9) Bitki Kitapları

Botanikle ilgili kitaplar ve dergileri sehpa ya da raf üzerinde sergileyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde hem dekoratif hem de bilgilendirici bir köşe oluşturabilirsiniz. 

Kitapları yan sehpa üzerinde üst üste koyarak üzerinde ufak bir saksı bulundurabilirsiniz. Evin genel tarzını tamamlamak için iyi bir dekoratif dokunuş olacaktır.

Evde Bitki Kitapları

10) Yeşil Tonları

Doğal yeşil tonlarını kullanarak mobilya, duvar rengi veya aksesuarlarda bitkisel bir hava oluşturabilirsiniz. Botanik rengi yeşil ve tonları olduğu için dekorasyonda bu rengi tercih edebilirsiniz. Özellikle de yeşil renkli koltuk kullananlar, dekorasyonda daha hızlı seçim yapabilir. 

Yeşil tonları, ahşap mobilyalarla bir araya geldiğinde evin botanik tarzı anında hissedilebilir. Halıda, koltukta, fon perdede ya da diğer dekoratif unsurlarda yeşil tonlarını kullanabilirsiniz.

Botanik Tarz İçin Yeşil Renk Kullanımı

11) Su Ögeleri

Botanik ev dekorasyonunda su ögeleri de kullanılmaktadır. Küçük bir iç mekan çeşmesi veya su özelliğiyle rahatlatıcı bir atmosfer yaratabilirsiniz. Dilerseniz bunun için evde akvaryum kullanabilirsiniz. Süs balıklarını ya da suda yetişen bitkileri ev içinde dekorasyon amaçlı bulundurabilirsiniz. Ufak boyutlu su ögelerini, salonda ya da oturma odasında tv ünitesi rafında sergileyebilirsiniz.

Ayrıca, yemek masası üzerinde kullanım dışında bir dekoratif obje yer alsın isterseniz geniş ve basık bir fanus içinde yüzen mumları deneyebilirsiniz. Mumlara eşlik eden yapay nilüfer bitkisini de kullanarak evde botanik havayı daha iyi sağlayabilirsiniz.

Evde Akvaryum Kullanımı

12) Dekoratif Kuş Kafesleri

İç mekanda ya da bahçede, içine yapay veya canlı bitkiler koyarak asma kuş kafesleriyle vintage bir dokunuş yapabilirsiniz. Dilerseniz kafes içinde kuş besleyebilirsiniz. Böylece botanik dekorasyonun olduğu mekanda, kuş sesleriyle huzur bulabilirsiniz. Kuş kafeslerinde bitki, yapay kuş, canlı evcil kuş bulundurarak botanik dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Kafes objesini, salonda ya da evin girişinde kullanarak dekorasyonun dikkat çekici hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Kafesin malzemesi, evinizdeki mobilyalara uyum sağlamalıdır. Ahşap, ferforje, metal ya da bambu ip gibi seçenekleri inceleyebilirsiniz. 

Dekoratif Kuş Kafesi

13) Botanik Temalı Tabak ve Bardaklar

Mutfakta kullandığınız eşyaları sergileme alanında botanik dekorasyon sağlamak için, bitki motifli tabak, kase ve bardaklar kullanabilirsiniz. Bu sergi alanlarında yapay sarmaşık kullanarak görsel açıdan destek sağlayabilirsiniz. 

Mutfak raflarında ahşap malzeme, raf içinde bitki desenli mutfak ürünleri kullanarak evin her köşesinde tropik ve botanik havayı elde edebilirsiniz. Aynı şekilde bitki desenlerinin hakim olduğu masa örtüsü ve sandalye minderlerini kullanabilirsiniz.

Botanik Temalı Tabak

14) Doğal Aydınlatma

Botanik ev dekorasyonu, doğal ışık kullanımı için uygundur. Çünkü kullanılan mobilya ve eşyaları en doğal rengiyle sergilemeyi hedefler. Büyük pencereler, şeffaf perdeler veya cam tavanlarla mekanda daha fazla doğal ışık elde edebilirsiniz. Kullanacağınız doğal ışık hem dekorasyonu hissetmek için hem de bitkilerin gelişimi için faydalıdır.

Ev dekorunda doğal aydınlatmayı güçlendirmek için iç mekanda ayna kullanabilirsiniz. Bunun için Bellona’nın konsol aynası seçenekleri arasından seçim yaparak ışığın daha iyi yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Geniş Pencere ile Doğal Aydınlatma

15) Pencere Önü Bitkileri

Botanik ev dekorasyonunda, pencere önünde bitki konumlandırmak çok yaygın. Eğer pencere önünde bitkileri yerleştirebileceğiniz bir alan yoksa, konsol temin edip bitkileri uygun şekilde bir araya getirebilirsiniz. Böylece kullandığınız konsol sayesinde, bitkilerin doğal ışığı almasını kolaylaştırabilirsiniz. Aynı zamanda, mobilyalarınızın arkasında bitkilerle doğal bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

Pencere Önü Bitkileri

İlginizi Çekebilir:

Evde Stresi Azaltan ve Huzur Veren Dekorasyon Fikirleri

Doğal ve Organik Ev Dekorasyonu: Ahşap, Taş ve Bitkilerle Yaşam Alanları

Doğal Malzemelerin Kullanıldığı Bir Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Ev Dekorasyonunda Sanat Eserleri ile Evinizi Süsleyin

Teras Dekorasyonu ile Açık Hava Keyfinizi Güzelleştirme Yolları

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.