Açık Renk Mobilya ile Ferah ve Aydınlık Mekânlar Yaratma

Açık renk mobilya kullanmanın avantajları nelerdir? Açık renkli mobilyalar ile nasıl dekorasyon yapılır? Açık renk mobilya ile ferah mekanlar bu yazıda!

Bellona Mobilya 02-11-2023 10:34:06
Açık Renk Mobilya ile Ferah ve Aydınlık Mekânlar Yaratma

Açık Renk Mobilya ile Ferah ve Aydınlık Mekânlar Yaratma

Yaşam alanında mobilya kullanımı, renk seçimi ile size çeşitli avantajlar sunar. Açık ve koyu tonlardaki mobilyaları tercih ederek evinizin atmosferini değiştirebilirsiniz. Özellikle de açık renkli mobilyaları tercih ederek, iç mekanı olduğundan daha geniş ve ferah gösterme şansınız vardır. Mekanlarda ferah ve rahat bir his oluşturmak için siz de Bellona’nın kaliteli ve dayanıklı ürünleri arasından açık renkli modelleri kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Açık renkli mobilyaların dekorasyondaki etkisini incelediğinizde, karşınıza çıkan birçok pozitif özellik çıkar. Bu olumlu özelliklerini sizinle burada paylaşacağız. Evinizde daha aydınlık odalar oluşturmak ve ferahlık hissini uyandırmak isterseniz, yazımızdan ilham alarak açık renkli mobilyaları kullanabilirsiniz. Salonda, oturma odasında, yatak odasında aydınlık ve huzurlu atmosfer sağlamanın yollarını Bellona ile keşfetmeye hazır mısınız?

Ferah ev dekorasyonu

Açık Renk Mobilya ile Ferah ve Aydınlık Mekânlar Yaratmanın 10 Yolu

1) Dar ve Küçük Odaları Daha Geniş Gösterin

Açık renkli mobilyalar, dar ve küçük odalarda daha iyi kullanılabilir. Bu tür odaların daha geniş ve ferah görünmesi açık tonlarda tasarlanan mobilyalar ile sağlanır. Beyaz ya da bej masa, krem ve açık kahve tonlarında koltuk kullanarak dinlenme alanlarında ferah his uyandırabilirsiniz.

Küçük bir odayı dekore ederken, grinin en açık tonunu kullanarak oda içinde, yumuşak ve aydınlık bir atmosfer sağlayabilirsiniz. Açık tonlar, ana renklerin en açık halini ifade edeceği için renk seçiminde beyaz ve kremle sınırlı kalmamalısınız. Açık sarı köşe koltuk, açık mavi berjer gibi ürünlerle evinizde ferah bir hava elde edebilirsiniz. Bu seçimler sayesinde küçük odaları daha geniş gösterebilirsiniz.

Küçük odayı geniş gösterme yolları

2) Çocuk Odasında Ferah ve Huzurlu Ortam Oluşturun

Açık renkli mobilyaların kullanımının uygun olduğu yerlerden biri de çocuk odalarıdır. Soft pembe ya da mavi, açık yeşil, açık sarı gibi mobilyaları tercih ederek çocukların odasında daha rahat uyumalarını sağlamak mümkün. Sakinlik ve dinginlik veren tonlar olduğundan, oda içinde ferah görünüm oluşabilir.

Beyaz bebek beşikleri kullanarak oda içinde oda noktası yapabilirsiniz. Beşiği tamamlayan şifonyer ya da gardırop gibi parçalarda da beyaz mobilyayı tercih edebilirsiniz. Bu mobilyalar, kız ve erkek çocuklarının odasında aydınlık görünüm sağlamanıza yardım eder.

ferah çocuk odası

3) Mutfak İçin Dinlendiren Yemek Masası Seçin

Renklerin açık tonları, kişilere dinlendirici etki bırakmaktadır. Bu etki sayesinde, yaşam alanında ferah atmosfer hissedilir. Özellikle de yemek odasında ve mutfakta tercih edilen açık renkli mobilyalar sayesinde, günün yorgunluğunu atmak kolaylaşabilir.

Beyaz yemek masası, açık kahve köşe koltuk ya da mutfağa uyum sağlayan bej mutfak dolapları sayesinde mutfakta aydınlık görünüm elde edebilirsiniz. Mutfağınız dar ve küçükse, açık tonlara odaklanabilirsiniz.

ferah mutfak alanı

4) Ferahlatan Balkonlar İçin Marin Temasını Uygulayın

Marin teması, açık renklere yer veren bir dekorasyon temasıdır. Beyazın hakim olduğu, açık gökyüzü mavisinin sıkça kullanıldığı ve kırmızı ile odak noktası yapılan bir tarz olarak tercih edilir. Bu temayı, balkonlarda uygulayarak balkonun daha ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.

Beyaz, bahçe masa takımları seçerek, sandalyelere açık mavi minder ekleyebilirsiniz. Kırmızı dekoratif objeleri, masa üzerinde konumlandırarak balkonda şık ve konforlu bir alan elde etmeyi deneyebilirsiniz. Balkon duvarını kırık beyaz ya da açık maviye boyadığınızda, mobilyalarınızın daha ferah görünmesine yardım etmiş olursunuz.

ferah balkon dizaynı

5) Doğal Işık Yetersizse Açık Renkli Koltukları Kullanın

Mobilya ve koltuk seçiminde soft renklere odaklanarak doğal ışığı yetersiz olduğu mekanları, daha aydınlık gösterebilirsiniz. Özellikle de güneş ışığının kısıtlı şekilde yansıdığı odalarda, kum beji, bej, açık gri, açık mavi, beyaz, krem ve açık kahve gibi renklerle tasarlanan koltukları kullanabilirsiniz.

Oturma odası hazırlığı yapıyorsanız, iç mekan dar ve ışıksızsa, koltuk seçiminde kırmızı, yeşil, siyah ve füme renklerinden kaçınmalısınız. Daha soft ve pastel tonlara yönelerek odanın aydınlık görünmesini kolaylaştırabilirsiniz.

açık renk koltuk dekorasyonu

6) Değişebilen Dekorasyon İçin Tek Renk Mobilya Seçin

Ferah ve aydınlık bir oda elde etmek için uzun ömürlü mobilya seçimi yapmalısınız. Bellona’da yer alan kaliteli ve dayanıklı mobilyalar arasından, açık renkli tasarımları seçerek kolay dekorasyon yapabileceğiniz ürünleri kullanabilirsiniz.

Odanın ferah görünmesi için perde ve halıyla kolayca kullanabileceğiniz, minimal koltuk takımları ile odayı dizayn edebilirsiniz. Bej, kahve, açık yeşil, açık kahve, soft sarı gibi renkleri öne çıkarıp bu renkleri dekoratif objelerle tamamlayabilirsiniz. Mobilyada desene değil tek ve sade renge önem vererek daha kullanışlı ve ferah ürünler seçebilirsiniz.

tek renk dekorasyon

7) Renk Vurgularına İmkan Sağlayın

Açık tonlarda tasarlanan mobilyalar, oda içinde renk vurgusu yapmanız için ideal ürünlerdir. Bu tür mobilyalarda tematik dekorasyona yer vererek oda içinde renk vurgusu yapabilirsiniz. Örneğin kahvenin ya da sarının açık tonlarında renklenen koltuklar üzerinde farklı renkte kırlent kullanabilirsiniz. Böylece, oda içinde ferahlığı bozmadan dekorasyon yapabilirsiniz.

Konsol, vitrin, yemek masası gibi ürünlerde ise açık tonları tercih ederek farklı ürünleri aynı mekanda ferahlatıcı etki bırakarak dizayn yapabilirsiniz. 

salonda renk alanı açmak

8) Ayna ile Mobilya Takımını Tamamlayın

Yaşam alanında gün ışığını alacak pencereler çok azsa, mobilyaların rengini duvara yansıtacak aynalardan faydalanabilirsiniz. Aynaları, ışık alan yüzeye doğru konumlandırıp var olan ışığın odaya dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Oda içinde krem ya da pudra tonlarında koltuk kullanıyorsanız, ayna sayesinde mekanın daha ferah görünmesi için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

dekorasyonda ayna kullanımı nasıl olmalıdır?

9) Aplikle Duvarda Aydınlatma Sağlayın

Açık renk mobilyalarınızı daha ferah görünüme kavuşturmak ve odanın aydınlık görünmesini sağlamak için aplik kullanabilirsiniz. Krem ya da beyaz konsol kullanıyorsanız, bu noktada aplik bulundurabilirsiniz.

Hem açık renkli mobilyayı hem de duvar rengini aydınlatan aplikler sayesinde, iç mekanın geniş ve ferah görünmesini sağlamış olursunuz.

dekorasyonda aplik kullanımı

10) Mobilyaları Işık Noktasına Uygun Alanda Konumlandırın

Açık yeşil, açık pembe, krem tonları, soft mavi gibi açık renklerdeki mobilyalarınızı seçtikten sonra doğru yerde konumlandırmanız gerekir. Doğru konumlandırma sayesinde odanın ferah görünmesi kolaylaşır.

Yatak odasında, ışığı gören duvarın karşısında yatak ve baza gibi mobilyaları yerleştirebilirsiniz. Mutfakta, pencere yakınında mutfak masa takımı bulundurabilirsiniz. Doğru konumda dekorasyon yaparak yaşam alanının ferah ve aydınlık görünmesini hızlandırabilirsiniz. 

ışık yanında mobilya dekorasyonu

Sık Sorulan Sorular

Açık Renk Koltuk Kullanışlı mı?

Açık renkli koltuk tasarımları, dekorasyon ve konfor açısından çok cazip ürünlerdir. Oda içinde ferahlık ve aydınlık hissi uyandırır. Kiri ve lekeyi daha kolay belli etse de temizliği pratik olan kumaşlar tercih edildiğinde, kullanışlı mobilyalardır. 

Bej, krem, soft renkler, açık kahve gibi koltukları tercih ederek yaşam alanında ferah, konforlu dekorasyon elde edilebilir.

Mobilya Alırken Hangi Renkler Tercih Edilmeli?

Mobilya alışverişinde, beğeni ve tarzınıza uygun renklerde seçimler yapabilirsiniz. Renklerin etkisi ve enerjisi birbirinden farklı olacağından, evinizde görmek istediğiniz renkleri tercih edebilirsiniz. Açık renkler ile ferah, canlı renkler ile dinamik yaşam alanları oluşturabilirsiniz. 

Nötr renkleri kullanarak mobilyanın modasını senelerce koruyabilirsiniz. Aynı şekilde pastel tonları seçerek daha samimi ve yumuşak hava sağlayabilirsiniz.

2023 Hangi Koltuk Rengi Moda?

Mobilya sektöründe her sene moda olan renk değişir. 2023 yılında ise sarı ve tonlarının moda olduğu söz konusu. Özellikle de koltuk ve oturma grupları alışverişi yapanların sarıya yoğunlaştığı dikkat çekmekte. 

açık renk mobilya hakkında sık sorulan sorular

İlginizi Çekebilir:

Akrilik Mobilya Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Art Deco Nedir? Mobilya ve Dekorasyonda Art Deco Nasıl Uygulanır?

Mobilya Üretiminde Kullanılan Ahşap Çeşitleri ve Özellikleri

Melamin Nedir? Mobilyalarda Nasıl, Hangi Amaçla Kullanılır?

Yaşam Alanında Şık Dokunuş: Chesterfield Koltuk Özellikleri ve Kullanım Tüyoları

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.