Sonbaharın Renkleriyle Evde Yenilik: Nar Kırmızısı, Altın Sarısı ve Toprak Tonlarıyla Evinizi Canlandırın!

Sonbahara uygun renklerle ev dekorasyonu nasıl yapılır? Sonbahar mevsiminin temalarıyla ev dekorasyon ipuçları bu içeriğimizde!

Bellona Mobilya 05-10-2023 11:58:47
Sonbaharın Renkleriyle Evde Yenilik: Nar Kırmızısı, Altın Sarısı ve Toprak Tonlarıyla Evinizi Canlandırın!

Sonbaharın Renkleriyle Evde Yenilik: Nar Kırmızısı, Altın Sarısı ve Toprak Tonlarıyla Evinizi Canlandırın!

Eylül ayının gelmesiyle beraber birçok bölgede sonbahar kendini belli etmeye başlar. Hafiften sararan yapraklar, kuruyan ağaç dalları ve toprak tonlarının gün yüzüne çıkması sonbaharın işaretçileri arasında. Evinde yenilik görmek isteyenler, sonbaharı sevenler ve bu mevsimi doya doya yaşamayı dileyenler, Bellona’nın özenle hazırladığı bu yazı sayesinde sonbahar dekorasyonunu hayalindeki gibi hazırlayabilir. 

Sonbaharın sakinleştiren ve huzur veren renklerini kullanarak iç mekan dekorasyonu yapmak düşünüldüğü kadar zor değil. Sadece bu yazımızı sonuna kadar inceleyip evinizde nasıl bir değişim yapmaya karar vermeniz gerekecek. Nar kırmızısını, altın sarısını ve toprak tonlarını yaşam alanında göz alıcı şekilde görmek için size çok beğeneceğiniz önerilerimiz var. İşte sonbaharın renkleriyle evinizde yapabileceğiniz dekorasyon fikirleri!

Toprak Tonlarda Dekorasyon

Sonbaharın Renkleriyle Evde Yenilik Oluşturacak 10 İpucu

1) Yaprak Temasını Öne Çıkarın

Evdeki dekorasyonu canlandırmak için sonbahar yapraklarının hakim olduğu aksesuarlar kullanabilirsiniz. Bunun için yaprak desenlerinin daha çok dikkat çektiği ürünleri seçebilirsiniz. Koltuk örtüsünde, kırlentte ya da masa üzerindeki aksesuarlarda yaprak temasıyla odayı tamamlayabilirsiniz.

Yaprak desenli yastıklar, masa örtüleri veya tablolar seçerken, altın sarısı ve nar kırmızısı renginin olmasına dikkat edebilirsiniz. Çok renkli seçimler yaparsanız daha çok yaz mevsimini anımsatacağı için renk konusunda seçici olmanız önerilir. Yaprak temasını öne çıkarmak için beyaz seramik bir vazo içinde turuncu çiçekleri kullanabilirsiniz. Bu dokunuş sayesinde, dikkat çeken bir dekorasyon elde edilir.

Yaprak Temalı Dekorasyon

2) Doğal Malzemeleri Kullanın

Sonbaharda doğal malzemeler öne çıkar. Evinizin her alanında, doğal malzemeler kullanabilirsiniz. Böylece sonbahar atmosferini daha kolay yakalayabilirsiniz. Ahşap, kuru dallar, kozalaklar veya saman gibi malzemeler size bu konuda yardımcı olacaktır. Bu malzemeleri, sonbahar temalı ev dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz. Aynı şekilde hasır sepet ve saklama ürünlerini kullanarak da doğal ve mevsime uygun köşeler oluşturabilirsiniz.

Orta sehpa kullanımı için ahşap malzemeye önem verilebilir. Masa üzerinde dekoratif bir tepsi hazırlanacaksa çam kozalakları değerlendirilebilir. Duvarda ise kuru dallar dikkat çekici şekilde kullanılabilir. Kuru dallara hasır ip asarak doğal bir fotoğraf albümü sergileyebilirsiniz. İplerin ucuna fotoğrafları sabitleyerek samimi ve sıcak dekorasyon sağlanabilir.

Ahşap Dekorasyon Oluşturmak

3) Sıcak Renklerden İlham Alın

Sonbaharın sıcak renklerini özenle seçmeniz gerekir. Bunun için altın sarısı, toprak tonları ve nar kırmızı rengini bir adım öne çıkarmanız önerilir. Sonbaharı evinize taşımak için dekoratif seçimlerinizde bu renklere odaklanın. Örneğin turuncu renginin hakim olduğu bir köşe koltuk ile odanın havasını anında değiştirebilirsiniz.

Turuncu, kahverengi, kırmızı gibi renklerle duvarları boyayarak radikal bir değişim yapabilirsiniz. Salonda ya da mutfakta sıcak renkli mobilya ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz. Böylece evinize her baktığınızda sonbaharın sakin ve huzur veren havasını hissedebilirsiniz. Sıcak renkleri kullanmanın en etkili yollarından biri de halı seçimi yapmaktır. Turuncu ya da altın sarısını yansıtan halı, kilim gibi ürünleri zemin dekorasyonu için tercih edebilirsiniz.

Kırmızı Renk Temalı Dekorasyon

4) Yumuşak Aydınlatma Sağlayın

Sonbaharda evde daha fazla zaman geçirecekseniz, yumuşak ve sıcak bir aydınlatma kullanabilirsiniz. Böylece evinizde sonbahar atmosferini daha kolay yaratabilirsiniz. Mumlar, şamdanlar veya sıcak ışık yayan lambalar bu konuda yardımcı olacaktır. Yatak odasında başucunuzda komodin üzerinde sarı ışıklı bir şamdan kullanabilirsiniz.

Salonda okuma köşeniz varsa, bu köşenin sakinleştirici etkisini öne çıkarmak adına sarı ışık desteği sağlayan lambader kullanabilirsiniz. Bu mevsimde, loş ve yumuşak ışık kişileri daha fazla mutlu edebilir.

Mum Dekorasyonu

5) Kurumuş Yaprakları Değerlendirin

Sonbahar söz konusu olduğunda, kuruyan ve dökülen yapraklar akıllara gelir. Ağaçta kalan birkaç parça kuru dal da kısa sürede düşecektir. İşte bu kurutulmuş yapraklarla, eviniz için dekoratif güller yapabilirsiniz. Bu yaprak gülleriyle vazolarınızı süsleyebilirsiniz. Ancak vazo seçiminde de dikkat etmeniz gereken kriterler olacak. Örneğin toprak ve seramik malzemeli vazolarla mevsimin ruhunu evinizde hissedebilirsiniz.

Geniş bir fanus ya da cam kase içinde, altın sarısı rengindeki yaprakları bir araya getirip sehpa dekorasyonu elde edebilirsiniz. Evinizdeki dekoratif raflara da yaprakları düzenli şekilde dağıtıp doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu mevsimde kuru yaprak ve dallar size ilham olan unsurlardır.

Kurumuş Bitki Dekorasyonu

6) Sonbahar Kokularını Bir Araya Getirin

Sonbaharda evinizde hoş koku kaynakları ile dekoratif dokunuşlar yapabilirsiniz. Banyoda, yatak odasında, antrede dresuar üzerinde birçok kokuyu kullanabilirsiniz. Böylece evinizin havasını sonbahar kokularıyla doldurmuş olacaksınız. 

Örneğin tarçın, portakal veya kahve gibi kokuları tercih ederek evinizde romantik bir hava estirebilirsiniz. Mumlar veya aromaterapi yağları bu konuda kullanışlı olacağından kendin yap projelerinden de ilham alabilirsiniz. Geniş bir mumun çevresini, çubuk tarçınla kapatıp masa üzerinde ya da dekoratif raflarda sergileyebilirsiniz. Mumu her kullandığınızda evinizde tarçın kokusu hissedilecektir.

Oda Kokusu Kullanımı

7) Sıcak Renkli Tekstil Ürünleri Serin

Sonbahar renklerinde örtüler ve yastıklar, dolaplardan çıkmaya başlar. Bu ürünleri kullanarak oturma odası veya yatak odası dekorasyonunu mevsime uygun şekilde güncelleyebilirsiniz. Mesela, kırmızı ve sarının hakim olduğu ekose desenli pikeleri kullanabilirsiniz. Koltukta dinlenirken turuncu ya da hardal renkli koltuk battaniyelerini örtebilirsiniz.

Yumuşak kumaşlar tercih etmeye dikkat edin. Böylece sonbaharın havasına uygun rahat bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Masa örtüsünde de yaprak desenli ya da sıcak renklerden oluşan fırça darbesi desenli modelleri seçebilirsiniz. İç mekana göz attığınızda öne çıkan renkler koyu yeşil, altın sarısı ve nar kırmızısı tonları olmalıdır. Bu renkleri taşıyan örtüler sayesinde yemek masası gözünüze daha samimi ve şık görünebilir.

Sarı Renk Yastık Kılıfı

8) Duvar Sanatında Sonbaharı Hissedin

Sonbaharda duvarları boş bırakmayın. Duvar dekorasyonunda sıcak renkleri taşıyan objeleri kullanmayı deneyin. Bunun için sonbaharı temsil eden tablolar, posterler veya duvar etiketleri kullanabilirsiniz. Özellikle de duvara zarar vermeden dekorasyon yapmak isterseniz, çıkarılabilen yapışkan duvar kağıtlarıyla duvarlara yeni bir hava katabilirsiniz. 

Yaprak desenlerini veya doğal manzaralar içeren sanat eserlerini evde antre boyunca kullanabilirsiniz. Yatak odasında, yatak başlığı üzerinde kalan boş alan için büyük bir tablo alabilirsiniz. Oturma odasında ise, uygun gördüğünüz alanı değerlendirmek için çoklu tablolardan faydalanabilirsiniz. 

Çiçekli Tablo Dekorasyonu

9) Sonbahar Motifleri İçeren Aksesuarları Seçin

Evinizde sonbahar temasını küçük ama etkili dokunuşlarla hissetmek için aksesuar kullanımına önem verin. Aksesuarları mevsime göre kullanarak evinizi göz alıcı şıklığa kavuşturabilirsiniz. Örneğin yapraklı şamdanlar, kabaklar, seramik veya cam aksesuarlar gibi objeler size dekorasyonda yol gösterebilir. Özellikle de turuncu ve sarı balkabakları sonbahar atmosferini yansıtmak için ideal olacak!

Balkabağı görünümündeki saklama kavanozları, yaprak desenli masa tabakları, yeşil çam kozalaklarını andıran mumlar evinizi renklendirmeye yardım edecek unsurlar arasındadır. Yemek ürünlerinde de sonbaharı anımsatan seçimler yapabilirsiniz. Yaprak görünümlü kaseler, balkabağı formundaki kupalar bu mevsimde çok dikkat çekecek!

Balkabağı Dekorasyonu

10) Bitki ve Çiçeklerle Ferahlık Sağlayın

Sonbaharda hep yaprak dökümü olmaz. Mevsime uygun çiçekler de açarak kendini gösterir. Sonbaharda açan çiçekleri veya yaprakları olan bitkileri değerlendirebilirsiniz Böylece evinizde doğal görünümlü, sonbahar atmosferi yaratabilirsiniz. Toprak ya da seramik malzeme içeren uzun bir vazo içinde bir buket pampas yerleştirip bitki dekorasyonu yapabilirsiniz. Pampas, iç mekan dekorasyonuna yumuşaklık ve sıcaklık kazandıran bir bitkidir.

Orkide ya da kasımpatı çiçeklerini, evde dekorasyon amaçlı kullanabilirsiniz. Bu çiçekler hem ruhen size enerji verecektir hem de sonbaharda daha iyi büyüdükleri için mevsimi hatırlatacaktır. Bitkileri konumlandırmak için tv sehpası ya da duvardaki geniş rafları değerlendirebilirsiniz.

Evde Bitkilerle Dekorasyon Oluşturmak

İlginizi Çekebilir:

Botanik Temalı Ev Dekorasyonunda Öne Çıkan 15 Özellik

Doğal ve Organik Ev Dekorasyonu: Ahşap, Taş ve Bitkilerle Yaşam Alanları

Burçlara Göre Ev Dekorasyonu: 12 Burca Özel Dizayn Fikirleri

Evde Stresi Azaltan ve Huzur Veren Dekorasyon Fikirleri

Doğal Malzemelerin Kullanıldığı Bir Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.