Sonbaharda Kitap Köşesi Yaratma: Sıcak Bir Okuma Köşesi İçin Öneriler

Sonbaharda evde vakit geçirmek çok keyifli! Peki, sonbahar aylarında kahve eşliğinde sıcak bir okuma için kitap köşesi nasıl hazırlanır?

Bellona Mobilya 05-10-2023 11:49:34
Sonbaharda Kitap Köşesi Yaratma: Sıcak Bir Okuma Köşesi İçin Öneriler

Sonbaharda Kitap Köşesi Yaratma: Sıcak Bir Okuma Köşesi İçin Öneriler

Yılın en romantik ve hüzünlü ayı olarak birçok kişi tarafından heyecanla beklenen sonbahar, dökülen yapraklarla kendini belli eder. Sonbaharda hayatımızda pek çok şey değişir. Kıyafetler, kullanılan eşyalar ve duygular. Bu mevsimde, biraz durulmak ve kendinize zaman ayırmak için kitap köşesi yaratmaya ne dersiniz? Sonbahar temalı okuma köşesi hazırlayarak sonbaharın serin ve yağmurlu günlerini, evinizde daha verimli geçirebilirsiniz.

Her mevsime hitap eden ürün seçeneklerine sahip olan Bellona, sonbaharda kitaplarına daha fazla zaman ayırmak isteyenlere özel bir yazı ile karşınızda. Bu yazımızda, sıcak ve samimi okuma köşesi hazırlamanın püf noktalarına yer verdik. Sonbaharı hissettiren, ilham veren okuma köşesi hazırlığına geçmek ve evinizde en özel alanı oluşturmak isterseniz, sonbahar temalı kitap köşesi fikirlerimizi incelemelisiniz!

Okuma Köşesi Dekoru

Sonbaharda Sıcak Bir Okuma Köşesi Oluşturmak İçin 10 Öneri

1) Sonbahar Konsepti Belirleyin 

Sonbaharda kitap köşesi oluşturmak için uygulamanız gereken ilk adım, sonbahar temalı konsept belirlemektir. Bu konsept, sonbahar mevsimine özgü öğeleri içermelidir. Sonbaharda hangi doğa olaylarının yaşandığını araştırıp konsepti daha net çizgilerle belirleyebilirsiniz. Mevsimi ve hissedilen atmosferi yansıtan okuma köşesi için taslak hazırlayabilirsiniz.

Okuma köşenizi, bir sonbahar ağacı altı olarak tasarlayabilirsiniz. Okuma köşesini balkonda ya da salonda bir alanda da dizayn edebilirsiniz. Kitap okumanın keyifli ve konforlu geçmesi için, görmek istediğiniz tabloyu planlamalısınız.

2) Sonbahar Renk Paletinden Faydalanın 

Sonbaharın doğal renklerini yansıtan bir renk paleti seçerek dekorasyona ve dizayna devam edebilirsiniz. Bu temada sıcak renkler öne çıkıyor. Örneğin, kahverengi, turuncu, sarı, kırmızı ve yeşil tonları sonbaharın karakteristik renkleri olarak kullanılıyor. Bu renkleri ürün seçimlerinde kullanarak köşenizi renkli şekilde hazırlayabilirsiniz.

Okuma köşenize şöyle uzaktan baktığınızda, sarı ve kahve tonlarının hakim olduğunu görmelisiniz. Çünkü sonbaharda dökülen ve sararan yapraklar, bu rengi yansıtır. Bu nedenle, ahşap malzemeleri ve sonbahar renklerini içeren dekoratif ürünleri kullanabilirsiniz.

3) Dekorasyonda Sonbahar Ögelerini Kullanın

Okuma köşenizi sonbahar temalı dekoratif öğelerle süsleyerek mevsimi evinizde yaşayabilirsiniz. Örneğin, yaprak desenli minderler kullanarak yerde okuma alanı hazırlayabilirsiniz. Sonbahar yaprakları, kuru dallar, çam kozalağı gibi dekoratif objeleri orta sehpa üzerinde kullanabilirsiniz. Ayrıca, sonbahar temalı tablolar seçerek okuma alanında yer alan duvara sabitleyebilirsiniz. 

Sonbaharda en çok dikkat çeken objeler, dökülen yapraklar ve kuruyan dallar oluyor. Kuru dalları kullanarak okuma köşenizde doğal dokunuşlar yansıtabilirsiniz. Vazo içinde kuru dallar, duvarda asılı kuru ağaç dalları, fanus içinde sararmış yapraklar sonbaharın okuma köşesinde hissedilmesini kolaylaştırabilir.

4) Sonbahar Temalı Kitapları Bir Araya Getirin

Okumaya sonbaharda devam ederken, sonbahar temalı kitapları seçmek iyi bir fikir olabilir. Örneğin, sonbaharı anlatan romanlar, şiirler veya doğa kitapları gibi kitaplar seçerek köşede öne çıkarabilirsiniz. Kitapları görsel olarak sergilemek için yan sehpa kullanabilirsiniz. Yan sehpanın üzerinde sonbahar boyunca okuyacağınız kitapları dizebilirsiniz. Böylece hem dekorasyon hem de okuma planı yapmış olursunuz.

Evde sadece siz yaşıyorsanız, size hitap eden kitapları bir araya getirin. Çocukların olduğu bir evde, sonbaharı anlatan çocuk hikaye kitaplarına yer verin. Kitap okuma köşesinde bulundurabileceğiniz kitaplar, Güz Bitiği (Cemal Süreya), Sonuncu Sonbahar (Pınar Kür), Yağmur Akşamların, (Selim İleri) gibi kitaplar olabilir. Bu kitapların dışında, okuma planınızda olan kitapları da köşede bulundurabilirsiniz.

5) Rahat Oturma Alanı Oluşturun

Okuma köşenizde rahat bir oturma alanı oluşturmak oldukça önemli. Rahat bir tekli koltuk berjer kullanabilirsiniz. Aynı şekilde alanda, minderlerle donatılmış bir zemin hazırlayabilirsiniz. Kitapları rahatça okuyabileceğiniz bir yer sağlamak için, bel ve omurga sağlığınızı koruyan ürünleri seçebilirsiniz. 

Sallanan koltuk, geniş bir salıncak gibi mobilyalarla okuma köşenizde konforu sağlayabilirsiniz. Ayrıca, oturma alanında sonbahar desenlerini taşıyan battaniye veya örtü ekleyebilirsiniz. Köşenizi daha sıcak ve samimi hale getirmek için koltuk ve battaniye ikilisine yer verebilirsiniz.

6) Aydınlatmada Doğal Tonları Kullanın

Sonbaharda güneşin etkisi yaza göre daha az hissedilir. Bu nedenle okuma köşesini, doğal bir ışık kaynağı sağlamak için pencerelerin yakınında hazırlamak önemlidir. Aydınlık bir alan oluşturmak için ahşap malzemeli lambader kullanabilir. Ahşap, doğal görünüm vereceği için önerilir. Ayrıca, yumuşak ve sıcak bir atmosfer yaratmak için ışık renginde sarı tercih edilmelidir.

Okuma köşesini aydınlatırken, kitaplık çevresinde aplik de kullanılabilir. Aplik sayesinde, sabit bir aydınlatma sağlanır. Okumanın sağlıklı ve konforlu gerçekleşmesi için ışığın yönü iyi ayarlanmalıdır. Bu nedenle, sol üst köşeden yansıyan ışıklandırmaları kullanmalısınız. Eğer büyük bir lambader kullanıyorsanız, okuma anında ışığın tavana yansımasını sağlayabilirsiniz. Kalan loş ışık sayesinde, daha samimi okuma köşesi elde edilir.

7) Sonbahar Bitkileriyle Alanı Öne Çıkarın

Sonbaharda kitap köşesi yaratma hazırlığında, bitkilere yer verin. Sonbahar ve kış aylarında, kolayca bakımı yapılan çiçekleri okuma alanında bulundurabilirsiniz. Örneğin, her mevsim bulabileceğiniz kaktüs ve bambu gibi ev bitkilerini, okuma köşenizde konumlandırabilirsiniz. Kitaplığınızda kaktüsleri bir araya getirebilirsiniz. Oturma alanında uzun şık vazo içinde bambu sergileyebilirsiniz. 

Mevsimlik çiçekleri ise, yaşadığınız bölgedeki çiçekçilerden temin edebilirsiniz. Her iklim kendine has sonbahar çiçeklerini büyüteceğinden, mevsime uygun seçimler yapabilirsiniz. Okuma köşesinde sehpa kullanıyorsanız, sehpa üzerinde orkide gibi çok popüler bitkileri bulundurabilirsiniz. Bitkiler sayesinde, okuma köşenizdeki samimiyet daha çok hissedilebilir. Ayrıca çam kozalaklarını kullanarak dekorasyon yapabilirsiniz. Kozalakları bir araya getirip okuma alanında dikkat çeken dokunuşlar elde edebilirsiniz.

8) Parfümlü Mumları Öne Çıkarın

Kitap köşesinde sonbaharı hissetmek için, birkaç adet mum kullanabilirsiniz. Mumları, şamdan içinde ya da bardak mum formunda değerlendirebilirsiniz. Mumların kokulu olmasına önem vermelisiniz. Sonbaharda, çam kokusu, vanilya, kakao ve kahve kokusu oldukça sevildiğinden bu kokulara sahip mumları kullanabilirsiniz.

Kitaplığınız varsa, kitapların bitiş noktasında mumları konumlandırın. Okuma köşesinde pencere kenarı varsa ve minderli okuma alanı hazırladıysanız, pencere kenarında mumları bir araya getirebilirsiniz. Dilerseniz bu dekoratif dokunuşu orta sehpa üzerinde de sağlayabilirsiniz.

9) Yan Sehpa Desteği Sağlayın

Okuma köşesi hazırlarken, mutlaka yan sehpa ürünlerinden destek alın. Bu tamamlayıcı mobilyalar, hem kitabınızı hem de içeceklerinizi koymak için kullanılır. Yan sehpa, koltuk yanında rahatlık sunar ve kitap okurken elinizdeki eşyaların yük olmasını önler.

Su, kahve, çay, kitap, telefon, radyo gibi eşyaları yan sehpa üzerinde bırakabilirsiniz. Böylece kitap okurken kendinizi daha rahat hissedersiniz. Yan sehpa modelleri, her tarza hitap edecek şekilde Bellona ile evinizi özelleştirebilir!

10) Pufla Konforu Tamamlayın

Sonbahar aylarını yansıtan okuma köşesi hazırlamak için, oturma alanı önünde uygun puf kullanabilirsiniz. Pufu seçerken, nasıl bir koltuk kullandığınızı dikkate almalısınız. Eğer tv koltukları gibi deri malzemeli ve geniş ürün kullanıyorsanız, önündeki pufun da deri malzemeli olmasına özenebilirsiniz.

Ahşap ya da bambu sandalye ile oturma alanı hazırladıysanız, yine ahşap malzemeli yumuşak kumaşlı modelleri tercih etmelisiniz. Puf, kitap okurken ve dinlenirken ayaklarınızı uzatmanız için konforlu bir alan sunar. Bu konforu, yorucu geçen bir günün ardından okuma köşesinde hissetmek için Bellona’nın size özel fırsatlarla sunduğu puf modelleri ile hissedebilirsiniz.

Sonbaharda Evde Okuma Köşesi Yapmak

İlginizi Çekebilir:

Evde Deniz Kabuğu ve Deniz Temalı Dekorasyon Fikirleri

Evinizde Özenli Dokunuşlar: Yaratıcı Duvar Dekorasyonu Fikirleri

Hayalinizdeki Hobi Odasını Hazırlamanın 12 Etkili Yolu

Pop Artın Dekorasyonda Kullanımı İçin 7 Etkili Fikir

Evde Retro Dekorasyon Akımı Nasıl Uygulanır?

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.