Evlilik Öncesi Çiftlerin Birlikte Yeni Bir Ev Düzenleme Sürecinde Dikkat Etmeleri Gereken İpuçları

Evlilik öncesindeki çiftler, yeni bir ev düzenlerken nelere dikkat etmeli? Evlilik hayatına girerken çiftlerin yeni düzenine destek olacak en önemli konulara değindik!

Bellona Mobilya 22-12-2023 16:37:12
Evlilik Öncesi Çiftlerin Birlikte Yeni Bir Ev Düzenleme Sürecinde Dikkat Etmeleri Gereken İpuçları

Evlilik Öncesi Çiftlerin Birlikte Yeni Bir Ev Düzenleme Sürecinde Dikkat Etmeleri Gereken İpuçları

İki kişinin birlikte yaşamaya başlayacağı yeni bir yuva, yeni bir düzen bazı sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Düğün öncesinde yapılan hazırlıklar, tamamlanması gereken işler önceden halledildiğinde, düğünden sonra evin düzeni her açıdan sağlanabilir. Bu düzeni kurmak için de birlikte el ele vermek, tüm zorlukları aşmak ve iyi bir plan yapmak gerekir. 

Evlilik öncesinde, çiftlerin beraber karar alıp birlikte hareket edeceği birçok durum vardır. Özellikle de evin düzenlenmesi ve eşyaların temin edilmesi gibi yorucu işler, iş bölümü sayesinde kısa sürede tamamlanabilir. Bu işlerin zahmetten çıkıp keyfe dönüşmesi için çiftlerin pek çok konuda aynı dili konuşması ve hareket etmesi önemli olacaktır.

Peki, evlilik öncesi çiftlerin birlikte yeni bir ev düzenleme sürecinde neye dikkat etmesi gerekiyor? Bu süreç sadece eşya alımı ile mi sınırlı? 

Bilinmesi gerekenler ve dikkat edilmesi gereken birçok konu, çiftlerimizi bu sayfada bekliyor olacak. Düğün öncesinde, ev düzenleme sürecinde sağlıklı hareket etmek ve profesyonel davranmak için size söyleyeceklerimize kulak verebilirsiniz. 

Bu yazımız, evlenecek çiftlerin evini dizayn etmesine ve eşya alışverişine kolaylık kazandıracak!

Yeni Ev Düzenleme

Çiftlerin Düğün Öncesinde Ev Düzenleme Konusunda Dikkat Etmesi Gereken 8 İpucu

1) Sağlıklı İletişim Kurmak

Çiftlerin ev düzenleme sürecinde dikkat etmesi gereken en önemli konu, birbiri ile sağlıklı iletişim kurmasıdır. Karşılıklı olarak ne istendiği ve neye karar verilmesi gerektiği netleştiğinde, ev düzenleme keyifli bir hale dönebilir. Aynı zamanda, çiftlerin evine seçeceği ürünleri de yine konuşarak ve beraber hareket ederek seçmesi önerilir. Eğer bir eşyadan birkaç tane almak istemiyorsanız, her aldığınızı not defterinize not alabilirsiniz. Böylece eşyaları gerekli miktarda alabilirsiniz.

Ev düzenleme döneminde, eğer ayrı şehirlerde yaşıyorsanız mevcut durumu birbirinize fotoğrafla gönderebilirsiniz. Fotoğraf evin içindeki düzeni daha net ve kalıcı şekilde anlatacaktır. Sağlıklı iletişim kurduktan sonra evin dizaynı ve dekorasyonu sizin için daha kolay olacaktır.

Çiftlerin Sağlıklı İletişimi

2) Bütçe Hazırlamak

Çiftlerin düğün öncesinde evini düzenlerken dikkat etmesi gereken bir diğer konu da bütçe hazırlamaktır. Eldeki bütçeye göre seçilecek olan ürünlerle, evin dekorasyonu yapılabilir. Bunun için düğünden aylar öncesinde birikim yapılmalıdır. Hatta mümkünse, birkaç yıl öncesinde birikim yapıp vakti geldiğinde istediğiniz eşyayı alabilirsiniz. 

Şayet, çeyiz yapma gibi bir sürecin içindeyseniz beğendiğiniz ürünleri birbirinize haber vererek önceden alabilirsiniz. Böylece düğüne kadar daha ekonomik alışveriş yapabilirsiniz.

Evinizi düzenlerken hazırlayacağınız bütçe içine alışverişler, düğün masrafları, koltuk ve mobilya ödemeleri, evin dekorasyonu için seçilecek eşyaların masrafları eklenmelidir. Severek yaşayacağınız bir ev, beğenilerinize de hitap etmelidir.

Çiftlerin Düğün Öncesi Hazırlığı

3) İhtiyaçları Belirlemek

Evlilik öncesinde ev düzenleme için program yapılmalıdır. Bu programda çiftler evin ihtiyaçlarını tek tek belirlemelidir. Yatak odası, salon takımı, mutfak ürünleri gibi listeye eklenecek birçok ürün evin ihtiyacına göre seçilmelidir. Eğer ekonomik ve hızlı bir alışveriş yapmak isterseniz, Bellona Düğün Paketleri ile düğün öncesinde evin tüm ihtiyaçlarını tek bir merkezden temin edebilirsiniz.

Çiftler, düğün öncesinde araştırma yaparak ve beklentilerini dile getirerek evin tüm ihtiyacını kısa sürede tamamlayabilir. Ev düzenleme için ne gerekiyorsa, listeye göre hareket edip bilinçli bir düğün öncesi ev alışverişi yapılabilir.

Ev düzenlemek için ihtiyaçlar belirlendiğinde, eşyalar temin edildikten sonra evin düzenine göre konumlandırma yapılabilir. Böylece yeni ve boş bir ev, sıcacık yuvaya dönüşebilir!

Evlilik Öncesi İhtiyaçlar

4) Ortak Beğenilere Göre Alışveriş Yapmak

Ortak beğenilere göre alışveriş yapan çiftler, düğün öncesinde sorunsuz bir ev düzenleme süreci geçirebilir. Çünkü, evi paylaşacak olan 2 kişi, düğünden sonra da eşyalarından memnun kalmalıdır. Bunu sağlamak için de evlilik öncesinde ortak zevklere göre eşya alışverişi yapılması önerilir.

Ev düzenlerken maddi ve manevi açıdan sorun yaşamamak için, ortak kararlara göre alışveriş yapılması önemli bir konudur. Birçok zevke hitap eden ev eşyasını kolayca seçmek ve tedarik etmek için Bellona’ya güvenebilirsiniz. En yakın Bellona şubelerine uğrayarak beğenilerinize göre ürün seçebilirsiniz.

Evlilik Öncesi Eşya Alışverişi

5) Beklentiye Uygun Ev Bulmak

Hayalinizdeki evi kurmak, eşyaları düzenlemek için beklentilerinize göre bir ev seçmelisiniz. Bunun için kiracı ya da ev sahibi mi olacağınızı konuşabilirsiniz. Eğer kiracı olacaksanız, eşyalarınızı rahatça organize edebileceğiniz büyüklükte bir ev bulabilirsiniz.

Beklentilerinize hitap eden evi seçtiğinizde, eşyalarınızı düğünden birkaç ay önce evinize yerleştirebilirsiniz. Sürece göre elektronik eşyalarınızı ve mobilya grubunuzu evinize isteyebilirsiniz. Elektronik eşyaların garanti süresi, satın aldığınız gün başlayacağı için ev düzenleme sürecinde bu tarihe dikkat edebilirsiniz.

Mobilyalarınızı ve diğer ev eşyalarınızı, Bellona 1-30 iş günü içinde teslim etmektedir. Eğer seçiminizi Bellona ile yaparsanız, tedarik süreci hakkında mutlaka danışmanlardan bilgi almalısınız.

Beklentiye Uygun Ev Bulmak

6) Pratikliğe Odaklanmak

Çiftler, evlilik öncesinde ev için alışveriş yaparken pratik ve fonksiyonel ürünlere odaklanabilir. Böylece birlikte yaşayacağı evde en pratik ürünleri kullanmış olur. Bu önerimiz hem mutfak hem de diğer yaşam alanları için dikkate alınmalıdır. Pratik kullanılan masa, sehpa, kitaplık gibi ürünler sayesinde eşyalar rahatça evde organize edilebilir.

Fonksiyonel mobilyalar seçildiğinde ise, tek bir amaç için değil birçok amaç için kullanım elde edilir. Örnek verecek olursak, ayarlanabilir mekanizmaya sahip olan bir orta sehpa seçilirse hem yemek masası hem de servis masası olarak kullanılabilir. Evlilik öncesinde, ev düzenleme programında bu gibi durumlara dikkat edilmesi zaman kazandırır. 

Eğer evde yeterince depolama alanı yoksa ve evin girişinde boş alan varsa, Bellona Portmanto modellerinden bir seçim yaparak fazla olan eşyaları burada saklayabilirsiniz. Böylece hem evin girişindeki boş alan değerlenir hem de birkaç parça fazla olan eşyalar daha düzenli şekilde saklanabilir. Portmanto, özellikle de ayakkabı ve ev terliği gibi eşyaları düzenlemek için ideal bir ev eşyası olarak kullanılır.

Ev İçin Alışveriş Yapmak

7) Temizliği Önceden Tamamlamak

Evlenecek çiftlerin ev düzenleme sürecini kolaylaştırması adına, yaşamaya karar verdiği evi temizlemesi önemlidir. Eşyaların temiz ve hijyenik eve gelmesi için ev boşken temizlik işleri tamamlanmalıdır.

Eğer ayrı şehirlerde yaşayan çiftler, evin temizliğini nasıl yapacağını düşünüyorsa boş ev temizliği yapan firmalarla iletişime geçerek en kısa sürede evin temizlenmesini kolaylaştırabilir. 

Bu firmalar, taşınma temizliğini yaptığı için cam, tezgah, fayans gibi tüm ince detaylara kadar temizlik yapmaktadır. Bu şekilde, düğün öncesinde eve eşya aktarımı daha hijyenik şekilde sağlanır.

Ev Temizliği Yapmak

8) Yeterli Aydınlatma Sağlamak

Evlilik öncesinde evin eksiklerini tamamlamak için canla başla koşturan çiftler, bazen evin aydınlatmasına dikkat etmeyebilir. Genellikle gün içinde eşyaların düzenlenmesi ve yerleştirilmesi yapıldığı için aydınlatmada olan eksiklikler fark edilmez. Bu duruma çözüm bulmak için düğünden sonra çiftlerin yaşayacağı evi bir de akşam görmek gerekir. Akşam karanlığında, odaların aldığı ışık tespit edilir ve gerekli aydınlatma sağlanır.

Mutfakta, salonda ve yatak odası gibi odalarda kullanılacak olan aydınlatma ürünleri belirlendikten sonra en kısa sürede bu görev de tamamlanmalıdır. Eğer salonda yeterli ışık alanı yoksa, gün içinde daha aydınlık ortam sağlamak adına Bellona Konsol Aynası tercih edilebilir. Aynı şekilde yatak odası için de Bellona Makyaj Aynası modelleri işleri kolaylaştırabilir.

Evin İhtiyaçlarını Karşılamak

İlginizi Çekebilir:

Taşınma Sırasında Eşya Listesi

Mobilyalarınızı Nasıl Organize Edebilirsiniz

Mobilya Seçimi Yaparken Bütçenizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Yeni Evlenecek Çiftlere Özel İhtiyaç Listesi

Yeni Evlenenler İçin Yatak Odası

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.