Evde Konuk Ağırlama Sanatı: Misafirlerinizi Şaşırtacak Dekorasyon ve Sunum Fikirleri

Evde konuk nasıl ağırlanır? Evde konuk ağırlama sanatı ve inceliklerini, misafirleriniz için dekorasyon ve sunum fikirlerini derledik.

Bellona Mobilya 03-11-2023 14:01:06
Evde Konuk Ağırlama Sanatı: Misafirlerinizi Şaşırtacak Dekorasyon ve Sunum Fikirleri

Evde Konuk Ağırlama Sanatı: Misafirlerinizi Şaşırtacak Dekorasyon ve Sunum Fikirleri

Evinizde konuk ağırlayacağınız durumlarda, onları özel hissettirmek ve değer vermek için pek çok konuda özenli davranabilirsiniz. Evin temizliği, bakımı, kullanılacak yemek servis takımlarının şıklığı ve evin dekoru gibi ayrıntıları düşünerek misafirlerinize unutulmaz bir akşam yaşatabilirsiniz. Çok sevdiğiniz ve değer verdiğiniz insanların evinizde bulunduğu süreci, hem samimi hem de keyifli geçirmek için Bellona gözüyle konuk ağırlama sanatıyla tanışmalısınız!

Evde konuk ağırlama sanatı, pek çok ülkede asırlardır değer gören bir alışkanlık. Eve gelen misafirin özel ve kıymetli olması, ağırlama sürecini etkiler. Özellikle de Türkler için misafir, çok değerlidir. Siz de evinizde konuklarınızı özenli şekilde ağırlamak istiyorsanız, bu yazımızı mutlaka incelemelisiniz. Çünkü bu yazı sayesinde evde misafir ağırlama sanatı ve sunum fikirleriyle tanışacaksınız!

misafirleri şaşırtmak

Misafirlerinizi Şaşırtacak 12 Dekorasyon ve Sunum Önerisi

1) Dresuar Üzerinde Dekorasyon Sağlayın

Misafirlerinizi hoş bir karşılama ile eve davet etmek için göze çarpan ilk yeri, dresuarı düzenleyebilirsiniz. Dresuar kullanıyorsanız üzerinde şık görünen dekoratif saksı ve objeleri silip düzenli şekilde bir araya getirebilirsiniz. Aile fotoğrafınızı ya da hoş görünen bir çerçeveyi, dresuar üzerinde sergileyebilirsiniz.

Mum ya da tütsü yakarak, dresuarın üzerinde şık bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Tütsü ve mumdan yayılan hoş koku sayesinde, misafirlerinize rahatlık hissi verebilirsiniz. Böylece samimi ve bol sohbetli bir gün için zemin hazırlamış olursunuz.

Dresuar üzeri dekorasyon

2) Odanın Aydınlatmasını Düzenleyin

Misafirlerle oturacağınız alanları karanlık bırakmayın. Olabildiğince aydınlık bir iç mekan hazırlarsanız, misafirlerin kendilerini daha rahat hissetmesini sağlayabilirsiniz. Kutlama ve pasta kesimi gibi anlar için odayı bir miktar loş bırakabilirsiniz. Ancak yiyecek ve içecek servisinde rahat hareket etmek için aydınlatmayı yüksek tutabilirsiniz.

Spotları kontrollü açarak, koltuk takımları arasında ayaklı lambader kullanarak ya da led ışıkları göz yormayacak şekilde açarak iç mekanda aydınlatma düzenlemesi yapabilirsiniz. Bu sayede, sohbet ederken ve yemek yerken herkes kendini daha rahat hissedebilir.

ev içi aydınlatma

3) Kalabalık Objeleri Rahatlatın

Konuklarınızın geleceği gün içinde, evinizi temizleyerek kalabalık eşyaları bir süreliğinde başka bir alana alabilirsiniz. Misafir sayısını dikkate alarak evin olabildiğinde sakin ve sade kalmasına özen göstermelisiniz. Şayet çok kalabalık bir konuk ağırlayacaksanız, ortada görünen fazla eşyalar hareket kısıtlamasına neden olabilir. Bu nedenle kullanılmayan eşyaları, kiler ve depo gibi alanlara kaldırabilirsiniz.

Dekorasyon konusunda da kalabalık objeleri düzenlemeyi unutmayın. Kitaplık raflarını düzenleyerek kitapların daha iyi görünmesini sağlayın. Masa üzerinde kumanda, laptop, gazete gibi nesneler varsa bu eşyaları uygun bir çekmecede ya da rafta saklayabilirsiniz. Bu düzenleme sayesinde eviniz ve eşyalarınız daha şık görünecektir.

sade dekorasyon

4) Hoş Kokulu Kolonya ile Ferahlık Hissi Uyandırın

Evde konuk ağırlama sanatında dikkat etmeniz gereken bir diğer öneri de kolonya ikramıdır. Rahatlatan kokuya sahip kolonya sayesinde, misafirlerinize değer verdiğinizi yansıtabilirsiniz. 

Kolonya, hem hijyen açısından hem de ağırlama açısından önemli bir üründür. Portakal çiçeği, lavanta da ya okyanus gibi kokuları bulunan kolonyaları misafirleriniz eve geldiğinde ikram edebilirsiniz. Misafirlere kolonya servis ettikten sonra, kolonya şişesinin yeniden kullanılması adına masa üzerinde durmasına önem verebilirsiniz.

Ev için hoş koku

5) Karşılama İçin Kahve İkram Edin

Konuklarınızla evde uzun süre geçirecekseniz, kendilerini daha rahat hissetmeleri için kahve ikramında bulunabilirsiniz. Kahve sunumunda özenli olursanız, daha samimi bir ortam sağlayabilirsiniz. Her bir kişi için ayrı kahve tepsisi ya da sunum tabağı hazırlayabilirsiniz. Fincanlarınıza eşlik eden su bardakları ve ikramlık kasesi sayesinde kahve saati ile keyifli bir güne devam edebilirsiniz.

Kahve ikramında özenli olmak için dilerseniz, minik bir çiçek ekleyebilirsiniz. Tepside görünen çikolata, lokum, su, çiçek ve kahve sayesinde konuklarınıza verdiğiniz önemi gösterebilirsiniz.

Misafirler için karşılama kahvesi

6) Orta Sehpada Mum Dekorasyonu Hazırlayın

Evde ağırlayacağınız konuklar için, odada düzenleme yaparken orta sehpalardan faydalanabilirsiniz. Orta sehpa üzerinde hasır bir tepsi içinde birkaç adet mumu bir araya getirin. Mumları, misafirleriniz gelmeden hemen önce yakarsanız hoş kokunun odaya dağılmasını kolaylaştırabilirsiniz.

Mum, iç mekanda samimi ve sıcak bir atmosfer oluşturmanıza yardım edecektir. Dilerseniz şamdan gibi objeleri kullanarak orta sehpanın şık ve estetik görünmesini kolaylaştırabilirsiniz. 

Orta sehpa üzeri mum dekorasyonu

7) Koltuklarda Kırlent Kullanın

Konuklarınızın rahatını düşünmek adına, kanepe koltuk üzerinde kırlent bulundurun. Pek çok kişi koltukta otururken sırt desteği sağlamak ve daha dik durmak için kırlent kullanır. Bu gibi durumları dikkate alarak, koltukların üzerinde kırlent dekorasyonu yapabilirsiniz. Konforlu ve rahat mobilyalarla konuklarınızı ağırlamak isterseniz, Bellona kalitesiyle en iyi koltuk seçimleri yapabilirsiniz!

Kırlent seçiminde tematik davranabilirsiniz. Kış günlerinde ağırladığınız konuklar için kış temalı kırlent kılıflarını kullanabilirsiniz. Sonbahar dönemi için de sonbahar simgelerini taşıyan kılıfları tercih edebilirsiniz. Kırlent, konuklarınızın rahatını düşündüğünüzü belli etmek için bir araç olmaktadır.

Koltuk üzeri kırlent kullanımı

8) Yemek Masasında Özel Takımları Öne Çıkarın

Yemek daveti için konuklarınızı ağırlayacaksanız, yemek masası hazırlığını her zamankinden daha da özenli şekilde yapabilirsiniz. Bunun için şık bir masa örtüsü serin ve özel günler için ayırdığınız tabak takımlarını kullanın. Peçeteleri, desenli modellerden seçin. Orta servis tabaklarını, hizalı şekilde masaya yerleştirin. Dilerseniz, misafir sayısına göre kumaş misafir peçetesi kullanın. Bu peçeteler sayesinde, yemeklerin dökülmesine karşı tedbir almış olursunuz.

Peçete katlama sanatından faydalanarak bıçak ve çatal gibi ürünleri, peçete içinde sunabilirsiniz. Ana yemekleri ve ara yemekleri, şık görünen servis tabaklarında sunabilirsiniz. Masanın bir köşesine, kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde çiçek buketi yerleştirebilirsiniz. Şık ve iştah açan masayı gören konuklarınız, bu seçimlerinizden dolayı size minnettar kalabilir!

Yemek masası ve yemek takımı kullanımı

9) Konsolda Sürahi ve Bardak Bulundurun

Evde konuklarınızın su isteme durumuna karşı, konsol üzerinde şık bir sürahi ve bardak takımı bulundurabilirsiniz. Su ikramında sohbeti bölmemek adına, oda içinde su takımını göz önünde bulundurmak size ve konuklarınıza rahatlık sağlayabilir.

Onları özel hissettirecek bir sunum hazırlamak için bardakları, hasır ya da gümüş tepsi içinde bir araya getirebilirsiniz. Böylece evinizde özenli ve samimi sunum hazırlıklarının olduğunu konuklarınıza yansıtmış olursunuz. Hazırladığınız su bardaklarını, misafir sayısına göre belirleyebilirsiniz. Böylece herkes, kendine ait su bardağından su içmiş olacaktır. 

Sürahi ve Bardak Kullanımı

10) Sehpada İkramlık Atıştırmalıklar Hazırlayın

Misafirlerinizle keyifli sohbetlere devam ederken, hem acıkma durumuna hem de konuk ağırlama sanatına göre atıştırmalık tabak hazırlayabilirsiniz. Atıştırmalıkları servis edeceğiniz tabağın çok bölmeli olmasına dikkat edebilirsiniz. Böylece kuru yemiş ve çikolata gibi yiyecekleri aynı tabakta sunabilirsiniz.

Lokumların daha hijyenik ve zarif şekilde ikram edilmesi için, kürdanlardan faydalanabilirsiniz. Yumuşak lokumların her birine kürdan batırıp daha kolay servis edilmesini sağlayabilirsiniz. Konuklarınıza çay ve kahve gibi içecekleri ikram ederken, katlı sunumluk ya da çok bölmeli bambu sunum tabaklarını sehpa üzerinde sergileyebilirsiniz.

sehpa üzeri ikramlar

11) Gün Sonunda Hatıra Objeler Hediye Edin

Evde konuk ağırlama sanatında, hediyeleşmenin önemi büyüktür. Konuklarınız için o günü temsil edecek ufak hediyelikler hazırlayabilirsiniz. Kahve fincanı, çay kupası, dekoratif koku kesesi, minyatür çiçek buketi, çikolata ya da lokum kutusu gibi ufak hediyeler sunabilirsiniz.

Bu hediyeler sayesinde konuklarınızın sizi iyi hatırlamasına aracı olabilirsiniz. Tatlı bir gün sonu için, konukların zevkine hitap eden hediyeleri onlar gelmeden hazırlamış olmalısınız. Bu hediyeleriniz, onlara verdiğiniz değerin simgesi olarak hatıralarda kalacaktır.

Obje hediye etmek

12) Vazoda Çiçekleri Sergileyin

Konuklarınız için özel bir dekorasyon elde etmek için, canlı çiçekleri şık bir vazo içinde sergileyebilirsiniz. Gün içinde toplanan çiçeklerin, oda içinde hoş koku bırakması için su dolu bir vazoya yerleştirebilirsiniz. Vazodaki canlı çiçekler sayesinde evinizde şık bir dekorasyon sağlamak çok kolay olabilir.

Vazonun konumunu, misafirlerinize yakın bir köşede belirleyebilirsiniz. Oturma odasında, oturma grupları kullanıyorsanız bu mobilyaların yanında duran yan sehpa üzerinde vazoyu gösterebilirsiniz. 

Vazoda çiçek dekorasyonu

İlginizi Çekebilir:

Sonbahar Temalı Duvar Sanatı ve Tablolar: Mevsimin Ruhunu Yansıtan Sanat Eserleri

Salonunuzu Geniş Göstermenin Sırları: Renk, Aydınlatma ve Düzen

French Press ile Mükemmel Kahve Hazırlamanın Sırları

Fon Perde Nasıl Seçilir? Dikkat Etmeniz Gereken 8 İpucu!

Eviniz İçin Farklı Tarzda Avize ve Lamba Modelleri

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.