Antre ve Koridor Dekorasyonunda İlk İzlenimi Güçlendiren Tavsiyeler

Antre ve koridor dekorasyonunda ilk izlenimi güçlendiren, benzersiz dekorasyon önerilerini Bellona ile bu içerikte keşfedebilirsiniz!

Bellona Mobilya 02-05-2024 11:31:09
Antre ve Koridor Dekorasyonunda İlk İzlenimi Güçlendiren Tavsiyeler

Antre ve Koridor Dekorasyonunda İlk İzlenimi Güçlendiren Tavsiyeler

Evin ilk giriş alanı olan antre ve koridor, etkili dokunuşlar sayesinde iz bırakan bir dekorasyonla güçlendirilebilir. Özellikle de ev dekorasyonuna önem verilen evlerde, antre ve koridor ihmal edilmemelidir. 

İlk izlenimin etkili olduğuna, antre ve koridorda şık dokunuşlar olması gerektiğine inanıyorsanız, Bellona editör ekibi olarak sizin için hazırladığımız bu içerikte, ilham veren fikirleri inceleyebilirsiniz!

Misafir karşılama ve giriş alanında daha şık atmosfer oluşturmak Bellona ile mümkün! Renk seçiminden obje kullanımına dair merak edilen birçok dekorasyon önerisi, sizin için bu içerikte bir araya getirildi! Şimdi ilk izlenimi güçlendiren antre ve koridor dekorasyon önerilerine mercek tutalım!

Koridor Dekorasyonu

Antre ve Koridor Dekorasyonunda İlk İzlenimi Güçlendiren 11 Tavsiye

  • Desen ve renklendirme uygulayın.
  • Dresuarı odak noktası yapın.
  • Duvar objelerinden faydalanın.
  • Gösterişli bir ayna ile alanı canlandırın.
  • Dikkat çeken bitki ve saksı konumlandırın.
  • Zemin dekorasyonu ögelerinden yararlanın.
  • Modern askılama alanı oluşturun.
  • Berjer kullanarak samimi bir atmosfer oluşturun.
  • Antreyi aydınlatma ile öne çıkarın.
  • Duvar rafında sergileme alanı hazırlayın.
  • Karma objeleri bir araya getirin.

1) Desen ve Renklendirme Uygulayın

Antrenizin duvarlarında veya zemininde renklendirme yapmayı deneyin. Öncelikle, desenli bir kaplama veya renkli bir boya uygulamayı düşünün. Böylece antre ve koridor gibi alanlara, daha kolay hareketlilik katabilirsiniz. Çiçek, geometrik çizimler ya da yazıların yer aldığı desenli bir duvar kağıdı seçebilirsiniz. Bu duvar kağıdına uygun, diğer tamamlayıcı unsurları da ekleyebilirsiniz.

Antrede bulunan duvarları, farklı renklere boyayabilirsiniz. Tercih edilen rengi tamamlayan parke ve fayans uygulaması da yaparak girişin göz alıcı şekilde dekore edilmesini sağlamış olursunuz. 

Antre Dekorasyonu

2) Dresuarı Odak Noktası Yapın

Günümüzde birçok evde dresuar sayesinde antre ve koridorda göz alıcı dekorasyonlar yapılmakta. Siz de antrenizin odak noktası olarak bir dresuar veya konsol masası konumlandırabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde, giriş alanını düzenlemek ve dekoratif objelerle süslemek daha eğlenceli ve keyifli olabilir. 

Tercih ettiğiniz antre mobilyasının üzerine şık bir ayna, bitki veya sanatsal bir obje seçerek dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. Böylece bu alandaki atmosferi etkileyici şekilde yansıtabilirsiniz. 

Ev Koridor Aksesuarları

3) Duvar Objelerinden Faydalanın

Koridor ve antrede izlenimi güçlendiren objelerden faydalanarak, alanı estetik şekilde dekore edebilirsiniz. Bunun için çeşitli duvar aksesuarlarını ve objelerini kullanabilirsiniz. Örneğin, çerçeveli resimler, konsol aynası ya da tablolar size bu süreçte ilham verebilir. 

Aile fotoğraflarının yer aldığı çoklu çerçeveler ya da el emeği ürünlerinizi, duvara güvenli şekilde sabitleyerek girişte özgün çalışmalara yer verebilirsiniz. Dar ya da loş bir koridora, karakter ve kişilik katmak için obje kullamayı deneyebilirsiniz.

Antre Aksesuarları

4) Bir Ayna ile Alanı Canlandırın

Antre ve koridora bir ayna eklemek, mekanı daha geniş ve aydınlık göstermeye yardım eder. Bununla beraber, ilk girişte son dakika düzeltmeleri yapmak için de işlevselliği ile öne çıkar. Şık bir ayna kullanarak, dar ya da geniş koridorları daha ferah, aydınlık ve özenli göstermek mümkündür. 

Aynanın tarzı ve çevresindeki diğer ögeler sayesinde, evin ilk giriş alanı büyüleyici şekilde tamamlanabilir. Geniş bir antreye sahipseniz, büyük boy aynası seçerek ayna köşesinde bitki bulundurabilirsiniz.

Trend Dekoratif Eşyalar

5) Dikkat Çeken Bitki ve Saksı Konumlandırın

Daire ya da müstakil evlerdeki antreye, bitki ve saksılar ekleyerek doğal bir dokunuş kazandırabilirsiniz. Antre ile koridoru bağlayan duvara sarkıt bitkiler, duvar köşesinde dekoratif saksıda bitkiler yerleştirebilirsiniz. Devetabanı, difenbahya gibi bitkiler giriş alanına hareketlilik kazandırabilir.

Yapay bitki ya da minimal çiçekleri dresuar üzerinde de bir araya getirmek bu süreçte size kazanç sağlayabilir. Kapı cephesinden eve baktığınızda, canlı ve organik bir atmosfer yansıtabilirsiniz. Bu uygulama da ilk izlenimi güçlendirebilir.

Ev Antresini Dekore Etmek

6) Zemin Dekorasyonu Ögelerinden Yararlanın

Antre ve koridorda ilk izlenimi güçlendirmek adına zemin dekorasyonuna önem verebilirsiniz. Bunun için öncelikle, antrenizin stilini ve atmosferini yansıtabileceğiniz bir alan oluşturmalısınız. Alanı ne kadar kullanacağınıza karar verdikten sonra kilim, paspas ya da halı gibi objeleri uygun ölçüde seçebilirsiniz.

Koridor trafiği gün içinde çok hareketli oluyorsa, uzun süre kullanıma dayanıklı ve kolay temizlenebilir bir seçim yapmanız önerilir. Antrede yer alan mobilya ve objelerin rengini, tarzını tamamlayan seçimler yapmaya dikkat edebilirsiniz. Böylece giriş alanında bütünlüğü koruyabilirsiniz. Ahşap malzemelerin yer aldığı antrede toprak tonlarını, sıcak renkleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Ev Koridor Halısı

7) Modern Askılama Alanı Oluşturun

Koridor ve antrede büyük portmanto kullanmak istemiyorsanız, modern ve işlevsel bir askılama alanı oluşturabilirsiniz. Bunu denemek için açık askıları ya da duvar askılarını kullanabilirsiniz. Böylece antrede hem estetik hem de kullanışlı bir depolama çözümü sunabilirsiniz. 

Bu alanda ceketler, şapkalar, anahtarlar ve diğer küçük eşyalar için dekoratif askılar bulundurabilirsiniz. Ferforje ya da ahşap askıları seçerek giriş alanında hem spor hem de modern hava oluşturabilirsiniz. Dış giyim eşyalarınızı asmasanız dahi, estetik açıdan bir fötr şapka, şemsiye, hasır bir çanta kullanarak göz alıcı antre dekorasyonu elde edebilirsiniz.

Şık Portmanto Modelleri

8) Berjer Kullanarak Samimi Bir Atmosfer Oluşturun

Eviniz genişse ve büyük bir koridorunuz varsa, rahat bir berjer seçerek ilk izlenimi güçlü olan antre dekorasyonu sağlayabilirsiniz. Özellikle çift giriş kapısı olan evler için ideal bir uygulama olacaktır. 

Müstakil evlerde ve dairelerde, geniş alanları değerlendirmek için etkilidir. Hazırladığınız bu alan, ziyaretçilerin rahatlamalarını sağlayabilir. Minimal bir berjer, berjer çevresinde ufak paspas ve dekoratif ögeler ile özgün giriş alanları elde edebilirsiniz. 

Koridorda Berjer Kullanımı

9) Antreyi Aydınlatma ile Öne Çıkarın

Aydınlatma, koridor ve antrenin öne çıkmasını kolaylaştırır. Güçlü bir aydınlatma ile antrenizin atmosferini tamamlayabilirsiniz. Uzun ve dar antrelerde, duvarda aplik kullanmayı deneyebilirsiniz. Aplikleri evin tarzına göre seçerek çevresine yine aynı tarzda dekorasyon unsurları ekleyebilirsin.

Göz alıcı bir avize, şık sarkıt lambalar kullanarak, antrenin genel estetiğini ve tarzını daha kolay yansıtmış olursunuz. Evinize ilk defa gelenler, giriş alanındaki özenli aydınlatma seçiminizi fark ettiğinde, etkileyici bir izlenim bırakabilirsiniz. Aydınlatmanın bulunduğu duvarlara tablolar ekleyerek sanatsal dokunuşlar da yapabilirsiniz. 

Antre Aydınlatması

10) Duvar Rafında Sergileme Alanı Hazırlayın

Duvar rafını antre ve koridora uygun şekilde seçerek, giriş alanında şık bir sergi alanı elde edebilirsiniz. Özel koleksiyon objeleriniz varsa kapıya paralel olan duvarda rafta objeleri bir araya getirebilirsiniz. Örneğin kitaplar, sanatsal objeler, fotoğraf gibi dekoratif unsurları geniş antrelerde duvardaki rafta gösterebilirsiniz.

Çok dar bir alanda çalışma yapacaksanız, mum ya da minyatür bitkileri tercih edebilirsiniz. Böylece dar alanlarda yerden tasarruf yaparak ilk izlenimi güçlendiren bir dekorasyon yapmış olursunuz. Bu yöntem de, giriş alanından itibaren evinize verdiğiniz özeni yansıtacaktır.

Antre Duvar Dekorasyonu

11) Karma Objeleri Bir Araya Getirin

Antre ve koridorda dekorasyon yapma sürecinde, duvarları değerlendirmelisiniz. Duvarlarda karma stillerden ilham alabilirsiniz. Örneğin geniş bir duvarla dikkat çekmek isterseniz aynı anda ayna, çerçeve, duvar kağıdı ve askılı objeleri kullanabilirsiniz. Bu farklı dekoratif unsurlar, tek bir duvarda birleştiğinde antre gibi alanlarda dikkat çeken, ilk izlenimi güçlendiren dekorasyon sunar.

Bu yöntemi, dresuar üzerinde de uygulamayı deneyin. Şık ve tarzınıza hitap eden bir dresuar seçerek üzerinde dekorasyon alanı hazırlayın. Çiçek, heykel, mum ve anahtar sepetini bir araya getirerek karma stilde dekorasyon yapabilirsiniz. Böylece kapı açıldığı anda giriş alanındaki dekoratif izler kendini yansıtacaktır.

Şık Antre ve Koridor Dekorasyonu

İlginizi Çekebilir:

Unutulmaz Karşılama İçin Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Evinizi Aydınlık ve Ferah Gösterecek En Güzel Boya Renkleri

Ahşap Duvarlarınız İçin Dekorasyon Önerileri & Ahşap Duvar Dekorasyonu

Küçük ve Şık: Tekli Koltuklarla Modern Alanlar

Fazlalıklardan Arının: Minimalist Yaşam Tarzına Geçiş

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.