Akıllı Depolama Çözümleri ile Alan Kazanın

Akıllı depolama çözümleriyle evinizde alan kazanmanın püf noktalarını, Bellona ayrıcalığıyla bu içeriğimizde keşfedin!

Bellona Mobilya 02-05-2024 11:22:56
Akıllı Depolama Çözümleri ile Alan Kazanın

Akıllı Depolama Çözümleri ile Alan Kazanın

Evde depolama çözümlerinden faydalanmak, eşyaları daha verimli kullanmaya yardım ederken alanda düzen sağlamayı da kolaylaştırır. Akıllı depolama çözümleri sayesinde, her oda için herkese hitap eden düzenleme alanları elde etmek oldukça kolay. Özellikle de dar ve kısıtlı odalarda, depolama alanı oluşturmak için akıllı depolama çözümleri büyük kolaylık sağlar.

Bellona editör ekibi olarak özenle hazırladığımız bu içerikte, size hitap edecek akıllı depolama çözümleri fikirlerine değindik. Akıllı depolama sistemlerine sahip olan mobilyaları kullanma, depolama alanı oluşturma gibi pek çok önemli bilgiye bu içerikte ulaşabilirsiniz. Şimdi odaları daha etkili şekilde kullanmak için, akıllı depolama çözümlerinin neler olduğuna ve nasıl oluşacağına derin bir mercek tutalım!

Depolama Alanı Oluşturmak

Akıllı Depolama Çözümleri ile Alan Kazanmanın 11 Kuralı

  • Minimal mobilyaları kullanın.
  • Dolap tasarımlarından faydalanın.
  • Dikey raf sistemlerinden yararlanın.
  • Sandıklı koltuklar seçin.
  • Baza ile odayı işlevselleştirin.
  • Çalışma odasına kitaplık ekleyin.
  • Bölmeli çekmeceler edinin.
  • Katlanabilir mobilyalar tercih edin.
  • Gizli depolama köşeleri oluşturun.
  • Merdiven altında dolap hazırlayın.
  • Masa takımında markiz kullanın.

1) Minimal Mobilyaları Kullanın

Yaşam alanında akıllı depolama çözümleri ile alan kazanmak için, mobilya tercihlerinizi belirlemelisiniz. Yer kaplamayan, göz yormayan ve oda içinde karmaşa oluşturmayan minimal tarz mobilyaları seçerek oda içinde yerden tasarruf yapabilirsiniz. Bu seçiminiz, evinizi daha ferah ve aydınlık gösterirken, kalabalık görünümün de oluşmasını önleyecektir.

Evde Depolama Alanları Oluşturmak

2) Dolap Tasarımlarından Faydalanın

Akıllı depolama çözümleri pek çok dolapta kendini gösterir. Sürgülü kapılarla tasarlanan dolap ve gardırop modelleri, şık ve rahat bir depolama alanı sunar. Bu tür dolaplarda eşyalarınızı rahatça düzenleyebilirsiniz. Böylece dolabın yer aldığı yatak odası, genç odası, giyinme odası gibi odalarda alandan kazanabilirsiniz.

Ayrıca özel tasarım dolap yaptırarak dolabın bir kısmında açılabilen yatak kullanabilirsiniz. Dar ve küçük odalar için önerilen bu yöntem, yatağın kullanılmadığı durumlarda gizli bir bölmeye dönüşür ve yerden tasarruf sağlar. 

Özel Tasarım Dolap Yaptırmak

3) Dikey Raf Sistemlerinden Yararlanın

Küçük ya da dar bir alanda depolama sistemi kurmak için, dikey raflardan faydalanabilirsiniz. Özellikle de çalışma odasında eşyalarınızı düzenlemek ve mutfakta eşyaları yerleştirmek için dikey raflar size yardımcı olabilir. Dikey depolama alanları, her boyuttaki odada alandan tasarruf yapmanızı kolaylaştırır.

Evde Alan Tasarrufu

4) Sandıklı Koltuklar Seçin

Günümüzde pek çok koltuk modeli sandıksız üretilmekte. Bu tür koltuklar depolama alanı sunmadığı için eşyaların saklanmasını da zorlaştırıyor. Bellona kanepe modelleri arasından seçim yaparak, sandıklı koltuk kullanmanın rahatlığını hissedebilirsiniz. 

Bu koltuk modelleri evinizde eşya depolama konusunda, alandan kazanmanıza da yardımcı olur. Kanepe modelleri çeşitli tarzlara göre tasarlandığından, evinize en uygun modeli seçerek sandık içinde depolama alanı oluşturabilirsiniz. 

Pratik Depolama Alanları

5) Baza ile Odayı İşlevselleştirin

Alanın sınırlı olduğu yatak odasında ve genç odasında, baza kullanmak alandan kazanmanıza yardımcı olan yöntemlerden biridir. Bazanın tasarımında yer alan depolama alanı sayesinde, mevsime göre eşya saklayabilirsiniz. Yorgan, battaniye, kitaplar, mevsimlik kıyafetler bu gizli alanda saklanabilir. 

Böylece ekstra depolama alanı oluşturma zahmeti doğmaz. Bu yöntem de odada alandan kazanmanızı hızlandırır.

Sınırlı Alanda Depolama

6) Çalışma Odasına Kitaplık Ekleyin

Kitaplık, en pratik ve şık akıllı depolama ürünlerinden biridir. Tarza göre çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Kilerde eşya düzenlemek, çalışma odasında kitapları yerleştirmek, salonda kitap ve obje sergilemek, mutfakta kahve köşesi oluşturmak gibi birçok amaca hitap eder. 

Özellikle de çalışma odasında yer alan kitaplık sayesinde, çalışma eşyalarınızı düzenli şekilde depolayarak alandan tasarruf yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Akıllı Depolama Çözümleri

7) Bölmeli Çekmeceler Edinin

Eşyalarınızın niteliğine ve niceliğine göre, çekmece içinde düzen sağlayarak odanızda daha geniş alanlar oluşturabilirsiniz. Örneğin birkaç saklama kutusu kullanmak yerine, şifonyer kullanıp bu çekmecelerde eşyalarınızı daha iyi düzenleyebilirsiniz.

Şifonyer modeli dar odalar için minimal tarzda seçildiğinde, odanın daha geniş ve ferah görünmesi de sağlanır. Bu seçiminiz de yaşadığınız evde alandan kazanmanıza yardımcı olur.

Çekmeceli Depolama Alanları

8) Katlanabilir Mobilyalar Tercih Edin

Katlanabilir mobilya modelleri, her oda için var olan alandan kazanmanıza yardım eden ürünlerdendir. Balkon için katlanabilir balkon masası, mutfak için katlanan yemek masası ve çalışma alanında katlanan sandalye kullanmak size uzun vadede kolaylık sağlar. 

Bu tür portatif ürünleri tercih ederek, oda içinde geniş alanları daha pratik şekilde oluşturabilirsiniz. Kullanmadığınız durumlarda, mobilyaları katlayarak muhafaza edebilirsiniz. 

Katlanabilir Mobilya Modelleri

9) Gizli Depolama Köşeleri Oluşturun

Göz önünde olmaması gereken eşyalarınız için, yaşam alanında gizli depolama köşeleri oluşturmayı deneyin. Bu yöntem, evinizin her odasında uygulanabilir ve dağınıklığı önler. Bunun için akıllı depolama çözümleri ile tasarlanan ürünleri kullanabilirsiniz. 

Örneğin ufak bir dikey saklama dolabı bulunan köşe koltuk kullanarak, dolap içinde kumanda, kitap, su şişesi gibi eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Buna benzer olarak kapı arkasında askılık da kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntemler, alandan kazanma konusunda size ilham olabilir!

Gizli Depolama Alanları

10) Merdiven Altında Dolap Hazırlayın

Yaşadığınız evde merdiven varsa, iç merdivenleri akıllı depolama çözümleri ile değerlendirebilirsiniz. Bunu uygulamak için merdiven altında kalan duvarı, güvenlik önlemlerini ihmal etmeyecek şekilde çekmece ile doldurabilirsiniz. Bu konuda mimari destek alarak, merdivenin büyüklüğüne göre çekmeceler tasarlayabilirsiniz.

Özellikle de kapı girişine yakın konumdaki merdivenler, akıllı depolama alanı için değerlendirilebilir. Oluşturulan depolama alanında ayakkabı, evraklar, çantalar saklanabilir.

Yaşam Alanınızda Depolama Alanları

11) Masa Takımında Markiz Kullanın

Masa takımı kullanırken sandalyelerin, evinize göre çok büyük olduğunu düşünüyorsanız, bu konuda eşyaları daha pratik şekilde kullanmak için markizden faydalanabilirsiniz. 

Bench ve markiz, masa altında saklandığında, masanın çevresinde ferah bir alan oluşturur. Bu yöntem de salonda ya da oturma odasında daha geniş bir yürüme alanı sunar. Masanın altını, markiz depolamak ve konumlandırmak için kullanabilirsiniz. 

Evde Alan Kazanmak

İlginizi Çekebilir:

Açık Renk Mobilya ile Ferah ve Aydınlık Mekânlar Yaratma

Salonunuzu Geniş Göstermenin Sırları: Renk, Aydınlatma ve Düzen

Fazlalıklardan Arının: Minimalist Yaşam Tarzına Geçiş

Yeni Yıl, Yeni Başlangıçlar: 2024 İçin Organizasyon ve Depolama İpuçları

Raflı Komodinlerle Yatak Odanızda Ekstra Depolama Alanı Yaratın

Bu içeriği paylaş
E-Bülten
E-Bültene kaydolun
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.